" /> vd: January 2005 Archives

« December 2004 | Main | February 2005 »

January 30, 2005

Dvigubi standartai

Beskaitant pasakas vis būdavo įdomu kokiu būdu žvėrys skirstomi į gerus ir blogus. Gal dėl plėšrumo? Ėdantys blogi, o ėdami geri. Šitai ne visada limpa, gerokai geriau tiktų tokia formulė: lapė bloga ne todėl, kad ėda vištas, o todėl, kad ėda TAS vištas, kurias turėtų suėsti pasakos kūrėjas. Štai taip ir išsicentruoja pasaulėžiūriniai dalykai.

Su panašiu labai vaizdžiu dalyku susidūriau nulėkęs pas savo mažuosius giminaičius (čia ir čia). Trys 9 - 10 metų berniukai erzina vienas kitą panašiai tokiais pašnekesiais:

- Tavo pimpalas vaaa toooks didelis.
- Ne, tai tu su dideliu pimpalu.
- Tavo pimpalas pats didžiausias blah blah blah

TV Shop mūsų mažiesiems

Aplankęs savo mažuosius giminaičius buvau supažindintas su žaviu interaktyviu šou:

kortos0.jpg

Televizorius išmoko taisyklių, triukų, gudrių strategijų bei taškų skaičiavimo meno ir susieja tai su šauniais nuotykiais, simpatiškais herojais ir galimybe pakietintųjų kortų pagalba išgelbėt pasaulį:

kortos1.jpg kortos2.jpg

Belieka bėgti į kioską ir gausiai apsipirkti:

kortos3.jpg

Spręndžiant iš manųjų giminaičių akių blizgesio ir milžiniškų kortų krūvų (sakė, kad kioske keturios kortos kainuoja 70 centų), kortų marketingo skyrius riebiais skrepliais spjaudo į barzdą naktinių SMS show rengėjams.

Estijos vėliava

veleva.jpg

Kрасота никогда не давалась легко

Borisas Grebenščikovas kažkada dainavo:

"Восемь суток на тракторе по снежной степи - красота никогда не давалась легко."

Man pakako пять часов быстрым шагом по белой глуши

spygliai.jpg

spygliai2.jpg

January 26, 2005

Pamokykite zoologijos

Vilniaus gatvėse gausu tokių vaizdų:

zveriuskos.jpg

Šunį ir katę atpažinti pajėgiu. O kas yra šitas įžūlus sutvėrimas?

zveriuska.jpg

O jei jau pradėjom apie plakatus, tai dedu dar pora plakatų-reklamų:

reklama.jpg nodrugs.jpg

January 20, 2005

Rinka reikalauja naujų sprendimų

Šakočiai su karotinu ir alus su vyšnių sirupu mirė.

Sekantis žingsnis - įvairiausio brudo skonio produktai.

Ledai su švelniu dyzelino prieskoniu. Šokoladinis batonėlis kalantis Momentu. Smalos skonio kramtoma guma. Latekso skonio prancūziškas batonas. Acetonizuojantys gėrimai ir t.t.

Aš pirkčiau ir kimščiau į save.

Svarbiausia aromatus tinkamus susintetinti, juk paties Momento į Snickerį nepilsi. Bet tai turbūt padaroma, juk ir vištienos aromatą buljonams ne iš vištų daro.

Kita, bet ne mažiau progresyvia, linkme jau ėmė dirbti kai kurios Lietuvos įmonės, įvedusios tokius brandus kaip "tepus riebalų mišinys" arba "pieninis produktas". Laimės tas, kas laiku užpatentuos brandą "maisto produktas" ar tiesiog "maistas".

O dar galima pardavinėti Magic Mushrooms kurie būtų auginami kapinėse vietoj chrizantemų:

grybai.jpg

Kaip nuskriausti vaiką?

Padovanokite vaikui gimtadienio proga megztinį.

Mano galva tai yra panašiai tas pats kaip garsiai riaugėti senukams giedant Lietuvos himną ar religines giesmes.

January 19, 2005

Trys knygos

Neperseniausiai teko per kelias dienas sukramtyti keletą ne per didelių knygelių. O dabar surašau šį bei tą apie kiekvieną jų.

ugne.gif
Ugnė Barauskaitė
“O rytoj vėl reikės gyventi”.

Knygos patiekiamos tinkamo dydžio kąsniais yra daug skanesnės nei tos, kur pats esi verčiamas jas raikyti. Kiekvienas pseudoemailas (iš jų ir susideda knyga) yra kaip tik tokio dydžio, kad galėtum jį lengvai ir gardžiai nuryti ir pulti prie sekančio. Nors kai kurie kąsniai ir prėskoki, juos ryti nėra apmaudu – visada žinai kad sekantis (ar dar sekantis) kąsnis atkeliauja su gerai ar bent neblogai parinktais prieskoniais ir taurele žiaunas tampančio humoro. Krimst, krimst, gurkt ir jau paskutinis puslapis.

Dar viena knygos savybė (jei leisit, pliusas) yra tai, kad herojė kalba į malonųjį skaitytoją taip, lyg jis būtų geras bičiulis, ne vieną pūdą druskos kartu suvalgęs. Nebūčiau nustebęs jei skaitant būčiau pradėjęs savo telefone ieškoti herojės numerio, kad paskambinčiau kaip senai pažįstamai ir pakviesčiau alaus. “Tiesa yra tai, kuo tikite” sako autorė ketvirtame knygos viršelyje. Meluojate, Barauskaite, numerio aš vis dėlto neradau!!!

coelho.jpgPaulo Coelho
“Vienuolika minučių”

Kiekviena nauja perskaityta šio autoriaus knyga yra n kart n kartų blogesnė už anksčiau skaitytąją, kur n yra perskaitytų jo knygų skaičius. Ir nesvarbu nuo kurios pradedi - vis tiek rašo tą patį. Man tai buvo trečia jo knyga. Pirma buvo “Alchemikas”, antra – “Penktasis kalnas.” Nesunku paskaičiuoti, kad “Penktasis kalnas” buvo keturis kartus blogesnė už “Alchemiką”, o “Vienuolika minučių” – net devynis kartus. Jei sugalvosiu perskaityt dar vieną, ji bus net šešiolika kartų blogesnė. Gal net verta susigundyt.

Na bet ne viskas taip tamsu – jei patektumėte su ta knyga į negyvenamą salą, galėtumėte pasidžiaugti, kad tai bent jau ne “Džonatanas Livingstonas Žuvėdra.” Dar yra kur kristi. Ypač kai tai tik didina pardavimus.


bataille.gifGeorges Bataille
“Akies istorija"


Bandymai padaryti šitą knygelę dar bent šiek tiek nešvankesne (nešvankiu tekstas vadinamas tada, kai vertėjas versdamas rašo tokius žodžius, kurių pats nė nesugalvotų vartoti kalbėdamas su draugais –panaudotų kokį rusišką), matyt, būtų padarę ją juokinga ir visiškai neįtikima. Dabar iki pat knygos pabaigos svyruoji klausdamas ar (ir kiek) ji autobiografiška. Pabaigoje sužinai, kad ji išties autobiografiška, bet labai jau netikėtu ir nenešvankiu būdu. Bandymai atsiminti fantazuojant. Bandymai atkurti prikuriant. Bandymai ryškiom spalvom nuspalvint netvarias ir susimazgiusias prisiminimų gijas. Na bet čia dar nieko ypatingo – panašiai veikia ir mano (įtariu kad kiekvieno mūsų) atmintis: atsiminimų epizodai aplimpa maloniom smulkmenom, barokiškais užraitymais ir mažais gerėjimosi savimi trupiniais.

Metam šituos formalumus į šalį ir klausiam to, kas įdomiausia. Ar akis be kūno gali regėti? Jei taip, tai gal galiu savo akį pasiųsti ten, kur žvilgtelėti draudžiama ar neįmanoma? Jei ne, bent jau galiu įsivaizduot, kad tai įmanoma. Galiu pasiųsti patį žvilgsnį. Ar bandėte kada nors žvelgti į kelią iš važiuojančio automobilio duslintuvo? Žvelgti iš cunamio bangos į persigandusius žmones? Pasaulis pilnas įdėmiai žiūrinčių akių ir jei nori, jos gali būti tavo akys. Štai tokios akys virtų kiaušinių,jaučio sėklidžių ar išplėštos kunigo akies pavidalu ir dalyvauja Bataille žaidimuose žvelgdamos ten ir iš ten, kur ir iš kur norėtų žvelgti pats Bataille.

Štai tokiais dviem rakteliais atrakinau šią knygelę.

January 18, 2005

Sekmadienis Nidoje

Takas link jūros:

Nidatakas.jpg

O čia dėl mastelio:

Nidatakas2.jpg

Ir dar keletas random vaizdų:

Nidarandom1.jpg

Nidarandom2.jpg

Nidarandom3.jpg

Nidarandom4.jpg

January 14, 2005

Labai naudinga nuoroda

Neseniai radau labai naudingą nuorodą. Patariu visiems atkreipti dėmėsį.

January 5, 2005

Dešimt punktų

I. Yra toks žaidimas “Krestiki i noliki.” Taisyklės visai paprastos. Ant žemės brėžiamos keturios linijos:

krestikai.jpg

Žaidimo laukas turi būti tokio dydžio, kad langelyje lengvai tilptų žmogus. Tada sudaromos dvi žaidėjų komandos. “Krestikų” komandoje surenkami krestikai – tie kurių suglaustos kojos sudaro x pavidalą. “Nolikų” komandoje – nolikai – tie, kuriems tarp suglaustų kojų kelių galima futbolo kamuolį prakišti. Pavyzdžiui aš esu nolikas:

nolikas.jpg

Burtų keliu parenkama kuri komanda pradeda. Tada paeiliui iš kiekvienos komandos žaidėjai po vieną eina ir stojasi į žaidimo lauko langelius. Laimi ta komanda, kuri užpildo tris langelius iš eilės.

II. Be krestikų ir nolikų yra ir dar viena žmonių rūšis – pimpalininkai:

pimp.jpg

Kartą bandžiau vieną pagauti miškelyje prie Vilniaus Kolegijos, bet nepavyko. Žinote ką būčiau daręs, jei būčiau pagavęs? Ogi nieko.

III. Gal kas žinot į ką nutaikė savo ginklus šešėlinė Lietuvos vyriausybė? Pavyko vakar pamatyti naujausio modelio lietuvišką kosminį lazerį, bet nesiryžau aiškintis kur jis nukreiptas:

lazeris.jpg

IV. Dar vakar aptikau policijos pranešimą, kad dėl vagysčių kalti yra apvogtieji:

zulikai.jpg

Be to jau seniai žinoma, kad prievartautojai yra iššaukiančiai besirengiančių merginų nekaltos aukos, o dėl sudaužytų autobusų stotelių yra kaltas Autobusų Parkas, mat ne vietoj jų pristato.

V. Anglų keliautojas John Speke devyniolikto amžiaus viduryję ieškojęs Nilo ištakų pasakojo:

"The King of Karagwe, Rumanika, kept an extaordinary harem of humongous wives, so fat that they could not stand upright and groveled on the floor of their hut like beached walruses. They were force-fed an uninterrupted diet of milk sucked from a gourd, a whip-wielding guard forever standing over them."

O jums ar teko pajusti lietuvišką vaišingumą?

VI. O gal norite praprusti lietuvių literatūros istorijoje? Jei taip, tai Beresnevičius Omnyje vis ir vis paskelbia nepramanytų istorijų rinkinius.

1...2...3...4...5...6...

Tik du dalykai nesmagūs:
a) Charmsas seniai numirė
b) Tik panašiai 30% istorijų smagios. Itin smagios. Deja dar nėra metodo leidžiančio atpažinti likusius 60% jų neskaitant.

VII. Metų Vyro rinkimų laureatai >>>

VIII. Vladislavas Sirokomlė savo 1860 knygoje “Nemunas nuo versmių iki žiočių” pateikia lietuvių kontrabandininko atsiminimus apie tai, kaip jis 1829 metais bijodamas būti sučiuptas Prūsijos karalystės muitininkų ties Smalininkais su savo bendrais atsikratė kontrabandos:

“Reikėjo matyti mūsų lietuvių upeivių skausmingus veidus, kai teko pilt į Nemuną degtinę: pasakytum, kad jiems kraują varvino iš paširdžių.”

Po 175 metų tradiciniai amatai toliau klesti. Gal reikėtų panemunių kontrabandininkus įtraukti į kultūrinio paveldo sąrašus šalia karaimiškų kibinų ir Kryžių kalno?

IX. Be to, ką tik bičiulis pranešė, kad lietuviški kontrabandininkai sugeba reinkarnuotis. Štai vienas žymiausių tame regione veikusių kontrabandininkų buvo Simonaitytės aprašytas Vilius Karalius. Neseniai per žinias rodė kaip teisiamas panašiai tose pačiose platumose sučiuptas kontrabandininkas tuo pačiu vardu.

X. O čia jau nebežinau ką pasakyti.

January 1, 2005

Absoliučiai melagingas saitas

Saitas su 100% klaidinga informacija >>>

Bent jau šiuo metu.

Tikras Galvonas

Yra toks seimo narys Vytautas Galvonas.

Per Kalėdas Galvonas išsiuntė sveikinimą rinkėjams.

Toks jis ant voko:

galvonas.jpg

O toks jis voke:

galvonas2.jpg

Lauksiu Galvono Vėlykinių sveikinimų.