« Absoliučiai melagingas saitas | Main | Labai naudinga nuoroda »

Dešimt punktų

I. Yra toks žaidimas “Krestiki i noliki.” Taisyklės visai paprastos. Ant žemės brėžiamos keturios linijos:

krestikai.jpg

Žaidimo laukas turi būti tokio dydžio, kad langelyje lengvai tilptų žmogus. Tada sudaromos dvi žaidėjų komandos. “Krestikų” komandoje surenkami krestikai – tie kurių suglaustos kojos sudaro x pavidalą. “Nolikų” komandoje – nolikai – tie, kuriems tarp suglaustų kojų kelių galima futbolo kamuolį prakišti. Pavyzdžiui aš esu nolikas:

nolikas.jpg

Burtų keliu parenkama kuri komanda pradeda. Tada paeiliui iš kiekvienos komandos žaidėjai po vieną eina ir stojasi į žaidimo lauko langelius. Laimi ta komanda, kuri užpildo tris langelius iš eilės.

II. Be krestikų ir nolikų yra ir dar viena žmonių rūšis – pimpalininkai:

pimp.jpg

Kartą bandžiau vieną pagauti miškelyje prie Vilniaus Kolegijos, bet nepavyko. Žinote ką būčiau daręs, jei būčiau pagavęs? Ogi nieko.

III. Gal kas žinot į ką nutaikė savo ginklus šešėlinė Lietuvos vyriausybė? Pavyko vakar pamatyti naujausio modelio lietuvišką kosminį lazerį, bet nesiryžau aiškintis kur jis nukreiptas:

lazeris.jpg

IV. Dar vakar aptikau policijos pranešimą, kad dėl vagysčių kalti yra apvogtieji:

zulikai.jpg

Be to jau seniai žinoma, kad prievartautojai yra iššaukiančiai besirengiančių merginų nekaltos aukos, o dėl sudaužytų autobusų stotelių yra kaltas Autobusų Parkas, mat ne vietoj jų pristato.

V. Anglų keliautojas John Speke devyniolikto amžiaus viduryję ieškojęs Nilo ištakų pasakojo:

"The King of Karagwe, Rumanika, kept an extaordinary harem of humongous wives, so fat that they could not stand upright and groveled on the floor of their hut like beached walruses. They were force-fed an uninterrupted diet of milk sucked from a gourd, a whip-wielding guard forever standing over them."

O jums ar teko pajusti lietuvišką vaišingumą?

VI. O gal norite praprusti lietuvių literatūros istorijoje? Jei taip, tai Beresnevičius Omnyje vis ir vis paskelbia nepramanytų istorijų rinkinius.

1...2...3...4...5...6...

Tik du dalykai nesmagūs:
a) Charmsas seniai numirė
b) Tik panašiai 30% istorijų smagios. Itin smagios. Deja dar nėra metodo leidžiančio atpažinti likusius 60% jų neskaitant.

VII. Metų Vyro rinkimų laureatai >>>

VIII. Vladislavas Sirokomlė savo 1860 knygoje “Nemunas nuo versmių iki žiočių” pateikia lietuvių kontrabandininko atsiminimus apie tai, kaip jis 1829 metais bijodamas būti sučiuptas Prūsijos karalystės muitininkų ties Smalininkais su savo bendrais atsikratė kontrabandos:

“Reikėjo matyti mūsų lietuvių upeivių skausmingus veidus, kai teko pilt į Nemuną degtinę: pasakytum, kad jiems kraują varvino iš paširdžių.”

Po 175 metų tradiciniai amatai toliau klesti. Gal reikėtų panemunių kontrabandininkus įtraukti į kultūrinio paveldo sąrašus šalia karaimiškų kibinų ir Kryžių kalno?

IX. Be to, ką tik bičiulis pranešė, kad lietuviški kontrabandininkai sugeba reinkarnuotis. Štai vienas žymiausių tame regione veikusių kontrabandininkų buvo Simonaitytės aprašytas Vilius Karalius. Neseniai per žinias rodė kaip teisiamas panašiai tose pačiose platumose sučiuptas kontrabandininkas tuo pačiu vardu.

X. O čia jau nebežinau ką pasakyti.

Comments

o kur dar 10% VI punkte? :)

oj, gal dar neparasyta

beje, antrąją vietą užėmęs metų vyras yra lietuvis ir nuotrauka ta iš lietuvos. smulkmena, bet malonu :)