February 16, 2004

mano pyktis salvadorui dali

netgi visuose menuose, jų istorijose pilna melo. siurrealizmo laikais jau buvo mass media, jau buvo spektaklis. dabar paklausk bet kokio meno žinovo, kas yra žymiausias siurrealistų atstovas, visis sakys salvadoras dali. ir taip iki apsišikimo. ir tam reikėjo tik pasakyti tą garsiai ir rimtu veidu, tyčiojantis iš tų siurrealistų, kurie 'netikri'. nors pats dali buvo kultūringai išspirtas iš bendruomenės dėl daug priežasčių, kurias galima suprasti. pirma - savo kūrybos komercializavimas. antra - siurrealizmo idėjų nuslopinimas; dar daug priežasčių. pikaso siurrealizmas netgi nebuvo tikras nesigilinant į visas to dalyko idėjas. mat, bičelis aiškiai troško tik išgarsėti kiek galima išsipisinėdamas. pirma bandė kubizmą - šūdas gavos, bandė daug abstrakčiojo meno srovių - šūdas gavos, galiausiai nupiešė nebūtą bičą su šūdina šikna ir padarė skandalą. taip toliau vien iš skandalų ir pragyveno. siurrealistų bendruomenei tas nepatiko, ir andre bretonas išspyrė skandalistą. tas paraudęs iš nepasitenkinimo paskelbė plačiąjam pasauliui, kad taip buvo dėl šūdinos šiknos paveiksle, kad mat siurrealistams tai buvo per didelis iššūkis. nors priežastys buvo aiškios. pats dali mėgo pašnekėt kaip jis mėgaujasi šlove ir turtais. taip prasidėjo varymas ant siurrealistų, kuris buvo garsus, nes dali galėjo pavaryt bet kur, bet kada. o siurrealistai tokio balso niekada neturėjo. jiems tai spėju ir nerūpėjo.
"vienintelis skirtumas tarp manęs ir siurrealistų yra tas, kad aš esu siurrealistas". deja, ponaičiui nerūpėjo net autonomistinis siurrealizmas.

Posted by vaikas at February 16, 2004 07:22 PM
Comments

ar isvis kada matei salvadoro dali darbus? jei taip drasiai gali kalbeti.kisi savo apsurdiska nuomone kitiems.

Posted by: koks skirtuams? at February 17, 2004 09:07 PM

mačiau ir knygą apie jį skaičiau [knyga buvo parašyta ne iš mano pusės]

Posted by: domicėlė buvo negraži at February 17, 2004 10:15 PM

jei kiščiau savo nuomonę tau tema būtų 'tavo pyktis salvadorui dali'. nuomonė mano. gadit? ug? uh? uždainuojam?

Posted by: domicėlė buvo negraži at February 17, 2004 10:23 PM

na, del to nereikia pykti ant dali. tiesiog mokejo zmogus gerai reklamuotis. del to zmones ir nelabai zino koki margritte,ernst ar miro (nors man asmeniskai irgi margritte, miro labiau patinka)

Posted by: tomas is mazosios t at February 18, 2004 05:29 PM

kas man labiausiai nepatiko tai mano pacituotas dali sakinys. iš esmės bretonas irgi buvo šikna, nes labai jau ten viskam vadovavo. dėl ko ir letrizmas atsirado. bet dali nemėgstu nemėgstu nemėgstu.

Posted by: domicėlė buvo negraži at February 18, 2004 05:53 PM

nepainiok kūrinių su asmenybe. Tai užstoja tiek viena, tiek kita

Posted by: opit at February 18, 2004 09:31 PM

o gal atvirksciai?

Posted by: tomas is mazosios t at February 18, 2004 11:50 PM

o gal ne?

Posted by: opit at February 19, 2004 10:09 PM

jei vertinant tik techninę dalį, kaip kokio nors mokslinio straipsnio - autorius nėra svarbus; bet kūrinio atveju svarbus idėjų ir atlikimo vientisumas, o tada iškyla klausimas, kiek galima 'pasitikėti' autorium.

Posted by: tomas is mažosios t at February 20, 2004 12:25 AM

Tai, ka tu matai ziuredamas i kurini - yra tavo nuomone ir jausmai. Kokias idejas izvelgi ir priskiri, priklauso nuo taves. Ka tiksliai norejo pasakyt autorius, vistiek nesuprasi, o nx to ir reikia...

Posted by: opit at February 21, 2004 04:02 PM

vat, jei nebūtų autoriaus parašo ant kūrinio, tai anoniminis variantas būtų smagus, o kol yra - autoriu man darbo dalis ;-)
o šiaip, tai mano klaviatūroj nėra tiek raidžių, kad gilintis į tokius dalykus ;-)

Posted by: tomas iš mažosios t at February 22, 2004 02:46 AM

ka, nera mygelio su copyright zenklu :)?

Posted by: opit at February 22, 2004 07:00 PM

panašiai - pirštai per trumpi, kad sutypinti viską, ką noriu/reiktų ;-)

Posted by: tomas iš mažosios at February 23, 2004 05:21 PM
Post a comment









Remember personal info?