« 38. | Main | The Oasis »

Krūva.

...nežinau, ar tikrai čia dėl to, kad Kaunas yra Kaunas, bet per pusmetį gyvenimo čia daug daugiau pastebėjau nemalonių troleibusinių situacijų nei per visus šešis metus Vilniuje. Arba atmintis nebepavelka, aišku : )

Į miestą ir žmones lendu gana retai, ir daugiausiai komunikacijos su išoriniu pasauliu patiriu viešajame transporte. Kadangi lietuviams nebūdingas bruožas save lengvai transportuoti iš taško A į tašką B (kalbu tiek apie pėsčiųjų srautus, grūdimąsi alkūnėmis turguje, griuvimą ir trynimąsi viešajame transporte), tai prie viso šito negrabaus derinio įeina nemokėjimas savo pokalbių laikytis sau, o va kada jau išgirsti kokį perlą (arba „perlai“ prarėkia muziką ausinėse)...

Prieš kokį mėnesį autobuse ant moteries riaumojo (labai ilgai galvojau tinkamą žodį) patinas. Įtariu, turintis problemų su visokiom negerom medžiagom. O ji tik sakė gerai, gerai. Nesmagu. Nekenčiu tokių situacijų dėl to, kad pasimeti ir nežinai ką daryti - ignoruoti ne(be)išeina, kažką replikuoti baisu, kad neiškultų pačiai dantų. Tai ir žiūri į tokį patiną piktai, į moterį liūdnai. Tiek tos reakcijos.

Šiandien vėl, važiavau (irony is a bitch - iš visai smagios būsimos moterų ir merginų organizacijos mini susitikimo) namo, ausinės, groja regiukas, viskas ore. Ir girdžiu, kažkas rėkauja už nugaros, perrėkia visą ramią gražią muziką ir šiaip visą gražų vakarą. Viskas atrodė daugmaž taip:

Atvaizd142.jpg

Piešėja, aišku, iš manęs tikrai ne kokia, bet background'o reikėjo. Nepamenu, nei kur, nei kada skaičiau rašinį (diskusiją?) apie vyrišką ir moterišką erdvę viešajame transporte. Kad jei jau šalia merginos prisės koks patinas ir išskleis savo patinišką tarpukojį, tai mergina sėdės paspausta kampan ant pusės sėdynės, kai patino tarpukojis tuo tarpu užims 1,5 sėdynės.
Tai vat, vien ta pastebėtos merginos asmeninė erdvė buvo laabai smarkiai uzurpuota patinų.
Nežinau, kaip ji dėl to jaučiasi (ar dėl to kaip nors jaučiasi), bet jei prie manęs kas prisiartina tokiu atstumu (net ir artimas žmogus), dažnai jaučiuosi nepatogiai, nesaugiai.

Bet čia smulkmės. Užtai kokios rupūžės ir tarakonai lėkė iš to patinpalaikio burnos! Ir kaip! Smarkiai pakeltu tonu, įsiveržęs į tos merginos erdvę, šaukė ant jos, vadino žodeliais (...k*rva tu...), kaip supratau, nes ji jam davė kažkokį „relationship advise“ ar pan. Tai tas patinas už tai paleido visą marmalą iš savo žabtų, galiausiai net porąkart stumtelėjo/kumštelėjo tą merginą į šoną. Ne tokiu „buddy“ stiliumi, bet „fuck off“ prasme. Ir vėlgi, baisiausia ne tai, o merginos reakcija. Po K žodžio ji tik mirktelėjo savo priklijuotom blakstienom ir sukikeno. Šypsojos ir kikeno visą laiką.

Troleibusas buvo pilnas žmonių, visi žiūrėjo į tą sceną, kraipė galvas. Jokių replikų, jokių komentarų. Gaila, kad kažkur pamečiau savo kovingumą, o su šluba sveikata ir kovinę formą. Tačiau tie, kas bent vieną šių dalykų vis dar turi, galėtų pasakyt BET KĄ, kad ir visiškai neutralų „Gal tyliau?“...

Ir tas patinas nebuvo koks stereotipinis kaunietis - apsirengęs tvarkingai, be treningų, su išmaniuoju telefonu, panašu, ~20 m. amžiaus (turtingų tėvelių išpopintas sūnelis?).

Ir niekaip negalėjau užmigt, nes sukosi viskas tas galvoj (kaip dienos kulminacija). Sukosi tai, kad kaip TOKIE menkaverčiai patinai išvis užauga, kaip tokiais patampa?..

Bet labiausiai sukosi galvoje ta mergina.

Po velnių!

Juk mes VISOS esame gražios, įdomios, nuostabios asmenybės, turinčios savigarbos jausmą, kurio NIEKADA nereikia aukoti vien dėl to, kad gauti dėmesio iš patino / būti šalia patino / kergtis su tokiu menkaverčiu patinu.

Comments (3)

zebras dentonauskas:

žinau, kad supyksi ant manęs už tokią šventvagystę, bet: ta mergina dėl tavo aprašytos situacijos yra ne ką mažiau kalta, nei išsipisinėjantis patinas, nes (iš dalies) šitas šūdas ir vyksta todėl, kad merginos su juo taikstosi. čia panašiai, kaip su vargšais, kurių gailėjimasis, iš esmės, yra patronizing shit, nes nuo kitokio gyvenimo juos apsaugo tik jų pačių apgailėtinas pavaldumas.

just sayin'.

p.s. skaitei šitą: http://libcom.org/library/poverty-feminism ?

Ugnė:

Kodėl supyksiu?
Būtent tą ir norėjau pasakyti, ką tu parašei : ) Taikstytis su tokiu elgesiu yra nesąmonė, kad ir kokios priežastys to taikstymosi bebūtų. Patinas-ne-patinas, bet savigarbą išlaikyti yra daug svarbiau.

blogisirtamsta:

Pastaba: toli gražu ne VISOS esti gražios, protingos ir nuostabios asmenybės. Daugiau nei daug egzistuoja šliūchų, idiotčių ir negražių (paskutinis skonio reikalas ir ne tik vizualiai). Parina tas hipiškas marzmas "VISI esam zajabys", nu taip nėra nors tu ką ir dažniausiai nieko nepadarysi. O tie kurie kerasina "davai būnam tokie va zajabys" niveliuoja ir pisa protą ne lėčiau nei koks Čekutis. Jei jau Habermasą skaitei, tai jis vienas tokių buvo - "davai visi komunikuojam ir bus zajabys" nu nėra ir nebus. Dabar moralas pastabos: yra kitaip ir transliuok kiek nori (dažniausiai) nebus kaip nori.

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)

About

This page contains a single entry from the blog posted on January 22, 2012 12:38 AM.

The previous post in this blog was 38..

The next post in this blog is The Oasis.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35