« apie pamatus | Main | 38. »

„Lietuva orientuojasi į Skandinaviją“?

Kad visi tie marazmai su šeima ir studentiškas gyvenimas nuo šunes nedaug skiriasi, tai visi jau seniai žino.
Pamenu, kai kažkada kolegė keikėsi dėl tų pačių durnysčių, o šiandien keikiuosi aš.

Na, pagal LT įstatyminę bazę tai viskas gana smagu: užsiiminėti seksu buvo galima nuo 14 m. (ar pakėlė amžių iki 16 nebepamenu), tuoktis berods irgi nuo 16, 16 gauni pasą. Pilnamečiu tampi 18-os, kada gali pirkt byčkę be jokių problemų. Ale dar juokingesnė yra 24 metų riba, kurios logikos visiškai nesuprantu.

Situacija: šūdinai su pinigais, sveikata, darbais. Ką daryt? Ai, gi mes gyvenam gerovės valstybėj, gal padės. Internetas sako - jei gyveni vienas, padės!
Nueini aiškintis, kame kas ir kaip, ir prasideda keisti standartai.
a) jeigu tau >24 m., per mėnesį gauni ir gyveni vienas, sveikiname, esi nevykusi/ęs senmergė/senbernis, ir vietoj to, kad prie sovietų jūs turėdavot už tokius prikolus pamokėt, tai pamokėsime šįkart mes.
b) jeigu tau <24 m., gyveni vienas, nedirbi, bet studijuoji neakivaizdiniame, sveikiname, esi mūsų pasigailėjimo vertas tinginys, todėl mes tau pamokėsime.
c) jeigu tau <24 m., gyveni vienas, studijuoji dieniniame skyriuje ir dirbi, sveikiname, mums patinka studentai, kurie savo studijoms skirtą laiką atiduoda darbui, todėl mes tau pamokėsime.
d) jei tau <24 m., gyveni vienas, studijuoji dieniniame skyriuje ir kažkodėl tau dzvangtelėjo galvoje siekti mokslinės karjeros, todėl nedirbi ir visą laiką skiri mokslams (juo labiau, studijų specifika reikalauja galimybės darbo dienomis, darbo valandomis pasėdėti archyvuose), soriuką, mums į iždą pinigai nekapsi, o ant tavo proto mes dėję, todėl mes tau nieko neduosime. Išvis, jei studijuoji ir sugalvojai nedirbti, tu priklausai šeimai, ir visko, ko reikia, prašyk jų. Duoda ar neduoda, ne mūsų reikalas. Arba susirask antrą pusę, apsiženyk, negyvenk vienas ir nebus problemų. Arba, jei esi mergina, susiorganizuok vaiką. Dar geriau, nuo kokio turtingo šMedžiaus ar panašaus, kad pasiparinus ir pasibylinėjus, bent dideli alimentai būtų.

Tai va tokia ta šeima. Jei susirandi darbą, šeimai nebepriklausai, easy : )) O jei jį prarandi, vėl tokiu pat stebuklingu būdu į ją sugrįžti. Tiesiog magija!

...Ą, tai va kodėl kažkas daug kartų kažkur sakė ir rašė, kad labiausiai skursta jaunos moteros?

Comments (3)

penislowas:

o jauni virai neskursta? net ner kaip vaika pasidaryt ;/ bet shiaip tai joa. jei netychia sugalvojai kad noretum visa laika skirti mokslams, ka shiaip ir turetum daryt, tai gali pasiruosht but parazitu.

lin:

na šūdas aišku, ir pirmąkart girdžiu kažkokią 24 ribą.
bet vistiek pasigedau konstruktyvesnio palyginimo su analogiška situacija Skandinavijoje, ypač kai tokis įrašo pavadinimas :) taip suprasti, kad ten jau iškart nuėjus gausi pinigų iš valstybės nepriklausomai nuo nieko?

U.:

Na, bent jau kurį laiką Lietuva (ne)sėkmingai apsimetinėjo savo politiką ar bent dalį jos orientuojanti į Skandinavijos šalis. Nors ten irgi pyragais nelyja, bet gal tenai taip tiesiai per aplinkui kaip čia nepasiųstų?

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)

About

This page contains a single entry from the blog posted on December 6, 2011 1:05 PM.

The previous post in this blog was apie pamatus.

The next post in this blog is 38..

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35