« Ich vermiss es | Main | To sum up »

nothing unusual

Vėl vakaras.
Bėga valandos, dienos, savaitės. Tarsi sėdėtum troleibuso vienoje galinių sėdynių (kur atsuktos į galinį langą) ir matytum kaip tolsta ka tik pravažiuotos stotelės, namai, ištisi rajonai. Viskas pilka ir panašu, tarsi nesudėtingam filmuke. Tik filmukuose smagumą palaiko dainelės, o troleibuse garsinį foną sudaro monotoniškas ūžesys ir bildėjimas. [Jeigu troleibusais būtų vežę į Sibirą, tai iš jo būtų grįžę daug mažiau, šmėkšteli pusliūdnė mintis]. Viskas eina ciklu, sakytum uždara sistema, o energijos tvermės dėsnis negalioja, nors tu ką.

Už lango tamsu, desktopas tamsus, juoda katė miega ant juodo megztinio. Dar galima pasiginčyt, kuri spalva niūresnė-pilka ar juoda. Dieve, kaip nervina literatūros analizės. Nagrinėja laiką, erdvę, spalvas. Pati tikriausia eilėraščio erdvė yra ta, kurią jis užima ant popieriaus. Nu dėl laiko, dar galima pasiginčyt-ar default'u laikom ta laiką, kurį užtrunki skaitydamas, ar tą, kurį autorius išnaudoja rašydamas. Pasakytų kartą ir niekas neprieštarautų. Tai ne, dabar skiriam tam 6 pamokas per savaitę. Irgi savotiška monotonija. Šokinėjam nuo vieno autoriaus prie kito. Tada atsiskaitymas. Lyg būtume kuo įsiskolinę žmogui, kuris už savo darbą ir taip pinigus gauna.
Rytoj eilinis trečiadienis. Eiliniai visiškai tie patys maršrutai tarp tų pačių kabinetų. Tų pačių žmonių tie patys klausimai 'ar padarei aną?', 'ar supratai tą?' Siekis vis tas pats-pasijust, kad ne vienas neįvykdei užduoties. Nuo pradinių klasių išvystytas instinktas. Kartais apima piktdžiuga-tuoj visi išsiskirstysim, nebeklausinėsit daugiau. Užtai klausinės nauji žmonės. Ir visiškai tų pačių klausimų. Visgi nemylėt draugų - yda.
Gerai, gana šiam vakarui minties šuolių, bo pats sau atsibodau.. Gal paprasčiau bus tiesiog eit nusivalyt batus:)

Comments

taip, svarbu draugus myleti, o gaileti-tolygu praradimui
del literaturines analizes-tai budas kurinyje rasti tai, apie ka autorius net nebutu pagalvojes (t.y. kuo kvailesne isvada padarai, tuo labaiu ji ir tinka)
..finito..

sioks toks patarimas kaip bent trumpam atsikratyt monotonijos: ivykdyk uzduoti, tada i tuos pacius klausimus 'ar padarei ana?', 'ar supratai ta?' galesi atsakyti nebe 'ne' o 'taip'. kai tai prades darytis monotoniska - vel elgis atvirksciai