« naktiniai paskalijimai | Main | Abendluft »

žybt

Rytas skaidrus, it nušviestas lazeriais.
Guliu lovoj ir galvoju, kaip norisi draskyti metaforas. Įsivaizduoju tai panašiai kaip įsijautusią katę, kuri užsižaidė su pagalve, tad skendi divine pūkų debesy. Pats irgi noriu pasijust tokiam chaose, tad bandau paniekinti pasakymą apie išlipimą iš lovos netinkama koja. Kreipiuosi į savo smegenų loginę apeliacinę instanciją ir jai aiškinu: "ei, o jei atsikėlei palapinėje? Tai neįmanoma išlipt jokia koja. Amžinos laimės receptas!" Loginė apeliacinė instancija atsidūsta ir siunčia maištingąją instanciją užsikimšti 21-uoju duonos ir žaidimų surogatu. Taip atsiduriama prie kompo. Namie visi keliai veda prie kompo. Todėl kambaryje yra voratinklių, nes kompas, paimdamas įkaitėm akis, priverčia rankas būti kartu. O akys dargi demonstruoja Stokholmo sindromo mini-variantą.
Bet šiandien voratinkliai bus sudraskyti daug geriau už metaforas, nes šiandien gegužės 31-oji, riboženklis. Jau šešetą metų tą dieną nutinka vis kažkas ypatinga, o štai tokios rekolekcijos ir potraukiai datai - turbūt pati išjuoktiniausia ašis mano gyvenime. Vis dėlto, ašis gerai, ašis veikia kaip tobulas energetinis gėrimas, turiu omenyje tokį, kurį kūnas įsisavintų visiškai ir niekad nereiktų eiti į žmogiškąją organinę šiukšliadėžę, kuriai angliškai apibūdint užtenka dviejų raidžių. Norėjau tai įvardinti kaip antrąją Tėvynę (pirmoji - lova, kurioje vartosi A. Jakučiūno veikėjas to paties pavadinimo knygoje), bet pritrūko tikslumo: prie Tėvynės niekada neturėtų būti eilių, bei būti galimybė pasikviesti svečių.
Iš tiesų, šis metas - socialinis ledonešis, kaip ir praėjusiais keliamaisiais, viskas eina ižu. Išsipildė 1/4 tikimybė, jog keliamieji man sutaps su režimą perkeliančiaisiais, be to, jie mano egzistencijoj užima ir vaidmenį to žingsnio pirmyn, kuris eina prieš būsimus du žingsnius atgal.
Bet 31-oji neturi pasižymėti tik sielvartingais konstatavimais. Reikia pasidžiaugti tuo, kad ledonešis nors nuvalė rūdis, kurias minėjau prieš pusmetį, o laiko stoka trumpam gali būti savaip naudinga, kaip ir deguonies stoka - maloniai apsvaigsti.

Comments

Sveikinu. :)
(Jeigu čia neslypi kokia nors slapta/priešinga prasmė.)