December 16, 2003

no blood for oil

blogio kalno vyriausiasis zynis sugautas. jei kas gincisis kad sis titulas tenka kitam biciukiui visgi maniau is politines puses galingesni samaniskaji nuovira vyre sugautasis o biciuko tiesiog gerai parduodama roza. paradoksas taciau idomu ar pats minimasis paskaiciavo kiek prapiso pinigu neuzpatentaves savo fizionomijos kaip prekinio zneklo. dabar tuos vaisius rasko blogieji vakarieciai.

is tiesu norejau parasyt apie tuos garsiuosius sukius no blood for oil ir tt. kiek dar liko mananciu kad karas irake buvo del naftos?
milijonai gatvese buvo tuo isitikine. plakatai,dainos,veliavos ir leles. tai buvo viena is didesniu priezasciu kodel karas blogai. bet ar cia kaltas izvalgumo stoka,ar pernelyg gausus perteklius? perteklius nes visi suprato kad karas irake gal ir ne del naftos, bet juk reikia lozungu, reikai paprastosios matematikos. oil+usa=$$$, arba usa=oil+war usa=fuck. kam nagrineti geopolitine padeti pasauly?
bet blet jei siekiama graziu tikslu, ramybes,pakantumo ir taikos tai kam nesuli permesti ant salutinio asylo pagrindini paliekant tik su storu ponu ant kupros?

o gal kas vis dar sutinka su tuo kad pagrindine priezastis kariauti irake buvo nafta?

as nezinau bet nuojauta kuzda kad karo pagrindine priezastis nebuvo nafta.
dabar buti kazkuo uztikrintu darosi pernelyg didele prabanga.
telieka nuojauta.

cia jau galima galvoti kita tema
ar informacijos perteklius ir jos kryptingas judejimas nenuves prie nuojautos ir nelogikos?

Posted by spamyourhead at December 16, 2003 1:43 AM
Comments

niekad nera nieko tik del kokio vieno dalyko. tas karas ir del naftos, ir del to biciuko darbu, ir del to paties lockheed martin uzsakymu, ir siekiant ekonomikos isjudinimo, ir del baimes, kad jei nieko nedarysi, tai dar blogiau bus, ir del dominavimo, ir del pinigu, ir parodyt kitiems, kodel nereik ju nervuot, ir del to, kad paspaust kitus arabus, ir del to kad paspaust tuos kurie nesutinka, kaip pvz vokiecius rusus ar prancuzus, kurie irgi tik pinigus uzuodzia, ir del sito ir del to. geruliukų ir teisių nėra.

Posted by: v. at December 16, 2003 10:23 AM

na jo bet kodel antikarineje propagandoje tiek demesio buvo skiriama naftai?
netgi butu galima pasigincioti kas blogiau buvo ar pats karas ar kaip negerai bus kai usa gaus irako nafta.

Posted by: spamyourhead at December 16, 2003 1:19 PM

gal todėl, kad nafta buvo viena iš svarbiausių karo priežasčių, o ne pati pačiausia. man asmeniškai atrodo, kad tai išvis buvo parodymas 'kokie mes šalti ir kokie mes krūti: don't fuck with us'. bet, i believe, the babylon shall fall :)

Posted by: situacijus at December 16, 2003 3:10 PM

karas imho buvo IR dėl naftos, bet pagrindinis tikslas - įsimest kokakolai į regioną. ta prasme, irakas, manau, taps pavydžiu arabams - vat matot, jie įsileido ameriką ir kaip dabar pas juos gerai. iš principo, tai pasaulio homogenizavimo karas.

o toje antikarinėje šaršalynėje buvo didelė dalis manipuliacijos, kurią, kai gerai pagalvoji, galėjo pavairuoti ir pati usa ;)

http://blog.hardcore.lt/mic/archives/000028.html

Posted by: mic at December 16, 2003 3:36 PM

kitas įdomus klausimas - kodėl pagavo būtent dabar, prieš pat kalėdas, kai visame vakarų pasaulyje toks šaršalas, kad tokios naujienos neskamba taip jau labai skambiai.

Posted by: mic at December 16, 2003 3:38 PM

seno paranojiko versija:
kažkodėl visi pamiršo faktą, kad iš tiesų egzistavo Sadamo antrininkai (dubleriai). Ar neprotinga pakišt dublerį būtent dabar?

Posted by: cinikas at December 17, 2003 11:09 PM

o ka keicia faktas ar jis tikras ar nelabai?

Posted by: spamyourhead at December 18, 2003 10:59 AM

you know, siaip ir pats sugavimo faktas nieko nekeicia, tiesiog psichologinis palaikymas amerikos liaudziai:)

Posted by: opit at December 18, 2003 6:52 PM