October 29, 2003

ne menas

pratesiant mic ir bezhdzhionkos paspaminimus apie mena, sugalvojau kad ir as ka pridesiu.
pirmiausia kam reikalinga skirstyti menas ir ne menas? nuo vaikystes klasifikatoriai atrode baisus zmones. jie paima koki gyvi ir imeta i papke kur parasyta besmegeniai. tada pamato kox kitas kvaistelejas klasifikatorius ir garsiai susunka: O kolega - tu genijus! o tada kox beprotis vadoveliu autorius paraso dvi knygas. viena skirta mokytojams o kita vaikams ir ten isspausdina kad meskos ir kates priklauso besmegeniu klasei. nuo to laiko nei mesku nei kaciu zmones ir nebemegsta, juos saudo ir maitina savo senelius.
net jeigu nevisada atsitinka pagal pirma varianta, vistiek pasekmes buna ne kokios. vyrai ir moterys, berniukai ir mergaites viska suklasifikuoja i savo papkaites. kodel blogai? todel kad nereikia galvoti kai paklausiama kas geresne pankucha varo ar suomiai "anal with bush" ar lietuviai "musk paxa kol jaunas"?
kas dar blogiau kad tos papkutes nuo pat vaikystes uzsidulka ir apsiraizgo voratinkliais. kai prireikia pasiknisti toj papkei tai neber laiko tikrinti sukurimo datos ir to meto prezidento pavardes, tiesiog surandi reikalinga informacija ir pasinaudoji ja.
kas dar blogai kad kai zmones buna labai mazi vaikai jie priversti bendrauti su zmonemis kurie biski jau suauge, matyt pasipute del savo suaugeliskumo, atmestinai bendrauja su tais vaikais. taip ir lepteli kokia fraze:menuly pilna coca colos ir ledu. tas vargsas vaikas tampa kosmonautu ir vos nezusta kartu su apolo 13.
tokia pat nesuprantamybe vyksta ir su zodziais. prisigalvojame (lietuviai cia nemazai pazenge su savo labai daugiatomiu zodynu) visokiausiu kuo tixlesniu zodziu ir vartojame juos. atseit labiau protingesni. o poto ir reikai rasyt zodinus ir aiskinti kuo skiriasi profanas nuo luzerio. o kad zmonems galutinai ju kalba nenusibostu pradedama nagrineti ar tikrai kox zodis apibudina ta pavadintaji dalyka. na kad ir su menu. ar menas gali buti alaus myzalas sniege ar ne?
davai susigalvokime daug daugiau zodziu ir pameginkime nusakyti kada tas zodis atitinka savo reiksme o kada ne. na pvz kada gerai o kada jau sudas?
gal kartais kokios vienos moxlo srities specams reikia sukonkretinti ka nors tai ir prisigalvoja, bet kai ateina kox tox specas i telika ir sako: siais metais nepalyginamai sumazejo luxarius benefitie, kandora kandora, trumpana dundana...

menas yra tai ka as pavadinu menu.

Posted by spamyourhead at October 29, 2003 2:27 AM