March 21, 2010

susitikimas prie coffee inn

(2009 09 22)

Sutinku tave. Apkabinu. Ir suprantu, kad ruduo atėjo. Vėl nerimsta paukštis mano viduje. Šypsausi. Raudonas rudens stebuklas - vėl mano. Šermukšnių uogomis, saule, vis šaltėjančiais rytais, baltosiomis naktimis. Kinu, KINU. Fotografija ir srautu minčių, kurias norisi kalbėti. Dviem (?) realybėmis. Noriu raudono drakono. Duokit kavos.

Posted by solio at 4:00 AM | Comments (2)

you could live in the sea and I could be a bird (pavadinimas su turiniu neturi nieko bendro)

Aš esu baltas šviečiantis rutulys apgaubtas juodu kiautu. Kiautas beveik sutrupėjęs. Nors kai kur dar neleidžia prasiskverbti spinduliams. Ta balta šviesa tarp saulės ir mėnulio. Nes saulė per geltona, o mėnulis per daug miręs. Ornamentuose užgrobti žodžiai (nesu tikra, ar reikia žodžių). Fonas - dangus. Ornamentuose - paukštukas? Kas dar?

(vienas iš eskizų galvoje ir jau tuoj molberte)

Posted by solio at 3:53 AM | Comments (1)

August 7, 2009

vieno ketvirtadienio vakaro kronikos

Aš įsimylėjus. Aš nusikalstamai įsimylėjus tai, kas laikoma nereikalingu. Aš nusikalstamai įsimylėjus žalią suknelę ir mergaitę dainuojančia "slow". Myliu vakarus su baltu vynu ir pavydžias kalbas apie tai, ko niekad nebus. Bent jau neplanuojama, kad bus. Tuos vakarus, kai laikas teka pagal kiekvieno ritmą. Ir net jei visiems tai yra pusė dešimt, kažkam tai gali būti pusė dvylikos. Pagal tą laiką, kurį rodo laikrodis ant rankos. Ir netikiu visais tais grinviče nustatytais tiksliais laikais. Hey angele, tai šitaip paprasta. Kai kas iš mūsų galvoja, kad yra labai protingi, nes žino kas ir kaip vyksta su akcijomis. Kai kas iš mūsų programuoja ir daro voo-doo. Kai kas iš mūsų geria baltą vyną ir nelaukia rytojaus. Kai kas, kai kas galvoja, kad rado išeitį. Aš nenoriu trukdyti, bet išeities nėra. Net jei esi vilkolakis ir šianakt tavo naktis. Nes neprisimeni žvėries laiko. Nes niekad nežinai kas tikriau - tu ar žvėris tavyje. Ir nekalbu apie nulaižytas soliariumines katytes. Ir net nežinau kas kalba - aš, ar vyno išlaisvintas padaras manyje. Hey angele, rytas ateis ir toliau gyvensim. Kai kas matys nuplautą Gedimino prospektą, kažkas važiuos pro Žirmūnus į darbą. Kažkas galvos, kad filmai rodomi LNK yra patys geriausi. O aš šypsausi galvodama istorijas, kurių niekad nebus. Žalios suknelės ir nemiga.

Posted by solio at 12:37 AM | Comments (1)

April 17, 2009

Nors ir nebe vilkų mėnuo

Mes visos ilgimės laisvės. Kultūra beveik neturi priešnuodžių nuo šio ilgesio. Mus pratino gėdytis šitokių troškimų. Atsiauginusios plaukus, mes įgudome slėpti po jais savo jausmus. Tačiau dieną ir naktį mums už nugaros tebešmėkščioja pirmapradės Laukinės Moters šešėlis. Kur bebūtume, tas šešėlis sėlina mums iš paskos ir aiškiai turi keturias kojas.

Prisiminiau "Grįžtančius su vilkų šviesa", aštrų graikų rašytojos Zyranna Zatelh kūrinį, bet citata tai iš kitur - "Bėgančios su vilkais. Laukinės moters archetipas mituose ir pasakose". Ir dar Sapkowskio Baltasis Vilkas su žybsinčiu kardu (ir ugnim viduje).

ugn.jpg

Gal kas žino gerų knygų apie distopijas? Tinka angliškos ir lietuviškos.

Ir dar ieškau žmogaus, gerai žaidžiančio bridžą ir norinčio pamokyti - mokausi greitai, kas yra blacwood ar gerber žinau, bet reikia praktikos.

Posted by solio at 1:05 PM | Comments (1)

April 16, 2009

pirmadienis-panevėžys-kupiškis-biržai-kaimai

atidarėm važinėjimo po Lietuvą sezoną. kur nors keliauti, su pasiskaitymais kaip biržų tvirtovę švedai jamė du kartus arba kodėl ten reformatų bažnyčia pirmiau, nei katalikų. ar kuo ten kaimas n geresnis nei kiti. kalbėtis apie viską ir nieką. komentuoti biržų krašo melioracijos ypatumus (ten su melioracija tikrai prastai). 90% bažnyčių Lietuvoj - neogotika. likusios arba (neo)klasicizmas, arba medinė architektūra. bent jau praktiškai taip atrodo, statistikos nežinau. dar tame krašte reikia daryti tvartus iš molio ir turėti šalia namo lizą su besiporuojančiais gandrais - kitaip ir audi "bulka", geresnė nei kaimyno, nepadės. kupiškyje irgi galima gyventi - ypač perkėlus biržų tvirtovę ir vaizdą nuo jos pylimų kur nors link kupiškio centro. visuose šituose miesteliuose renovuotų daugiaaukščių daugiau nei vilniuj. ir dar ten žmonės pasižymi fantazija:

versloklase.jpg

paskatina.jpg
gal miške galima sutikt češyro katiną?

agaroziedas.jpg
gal kas žinot kas tas agaras ir kodėl biržuose n pavadinimų su juo?

wtf.jpg

rinkis.jpg
praktika parodė - po butelio biržiečių alaus esi beveik girtas. arba girtas. todėl rinkis.

diana.jpg

pyragai.jpg

gaidys.jpg

rock%20express.jpg

bufetas.jpg
bufetavai buvo velykos

katiskiai.jpg
nors viena stotelė, kur kažkas daugiau nei kml, telefonai ir kas šitam kaime gali duoti

gandrai.jpg

Posted by solio at 11:12 AM

April 7, 2009

Truputis optimizmo ir Velnio duobė

užrašai iš buto 4 aukšte - 2

įžanga:
kažkada aš ir mano žmonės rašėm blogą apie buto 4 aukšte gyvenimą. kaip ir tikėjosi pesimistai (sakė, kad numirs po mažiau įrašų), visas reikalas pasimiro. todėl, kaip pradinės idėjos autorė sukelsiu viską čia, kad nedingtų. autoriai - redakcijai žinomi (tame tarpe ir aš) :)

***

Truputis optimizmo ir Velnio duobė 2007-04-30 11:29

Šeštadienis.
Rytas su bandymais prisiminti sovietmečio palikimą Vilniuj ir kitur. Nuostabūs mergytės sumuštiniai. Bandymas atsakyti kodėl žmonės važiuoja į keliones, bet kokias - artimas ir tolimas. Žalias dalyvavimas ten, kur beveik nieko nepažįstu. Daug balto vyno. Turim pakvietimą į Taliną vasarą. Ir pažįstamą gražią estę Teele. Ir įvykius Talino centre. Kokios dar gali būti idėjinės kovos plėšiant "Armani" ar panašias parduotuves? Turiu portretą, kuriam nesu panaši į save. Truputį šnekų angliškai. Beveik apie nieką. Reziumuojant - patiko. Labai :)

Neleidžiu sekmadienio užmušti. Niekiaip.

Nes sekmadienį gavau lauktuves iš Olandijos. Valgiau ridikus, kuriuos ką tik pati išroviau. Gėris. Prisiminiau, kaip gera gyventi name už miesto - su visom tulpėm, ridikais, pjaunamos žolės kvapu, rūsiu, kurio kažkada bijojau, savu-dabar-nesavu kambariu, su mama.

O po to, sugalvoję, kad važiuoti Kaunas-Vilnius neįdomu, važiavom kitaip. Su visais lankytinais objektais.

Pirmas lankytinas objektas nepavykęs-nerastas. Mergeliškių apžvalgos aikštelė. Išbraukti.

Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė. Vandens baseinas, nuostabūs vaizdai (ten aukštai aukštai - net nuotrauką idėsiu, kai parsivešiu kompo-fotiko laidą). Vėjas. Nuostabūs vaizdai. Jei pasiseks galit pabendrauti su apsauga per garsiakalbį prie kurių nors vartų. Mums nepasisekė.

Kruonyje AA batareikių nėra. Užtai yra Užupio gatvė ir parduotuvė "Pas poną".

Kalviai-Alšios hidrografinis draustinės-Stakliškės. 2 buteliai midaus. Midus ten turbūt labiausiai lankytinas objektas.

-Žiūrėk arklys! - Žiūrėk ežeras! atodūsiai ir kartojimas, kad ta Lietuva yra graži. Ten kur kalvota.

Aukštadvaris ir labai juokinga Velnio duobė. Eini eini mišku ir duobė. Didelė. Užpelkėjus. Simetriška. Gili. Nesusipratimas vidury miško. Kažkurių ledynais apėjusių laikų liekana.

Aukštadvaris-Semeliškės. Gražus gražus kelias su arkliais, ežerais ir kalvomis. Sekmadienis pas kaimiečius - skalbimosi diena.

Aplink Trakus lankytinų objektų nebuvo - visi aplankyti anksčiau.

Parsivežėm: daug daug gerų įspūdžių, arklių ir ežerų, sumuštinių kepyklę (šeštadienis įkvėpė), 1 butelį vyno + 2 midaus, 2 portretus, ridikėlių ir svogūnų, 2 nuotraukas fotike, iš kurio jų neišeina išimti, naują taburetę (vietoj dingusios po kraustymosi).

Galų gale, sekmadienio vakaras praėjo. Gyvenam toliau? Antradienį - orgazmai, kaip sutarta.

Saulė

Posted by solio at 12:37 PM

April 3, 2009

kaleidoskopas kasdien spalvotas

..šį pavasarį pasitinku kvepėdama agrastais (ant buteliuko parašyta kitaip, bet). tais pačiais agrastais kurie paslėpdavo mandragoros ar šunvyšnės kvapus Jenifer eleksyruose. lėtumas. kai žinai kad nei šiandien, nei ryt deadline nebus, nes buvo vakar. kai vaikštai/sėdi/rūkai/fotografuoji/geri sultis lauke beveik 5 valandas. kalbant apie rimtus dalykus nerimtai - kursim filmą. trumpametražį. jei kurčiau tik aš, būtų apie tokią kasdienybę kaip šiandien. kai diena prasideda blynais su obuoliais svečiuose, kai ryte neskubiai reikia spėti. kai taksi visad tas pats vairuotojas. kai paskutinis tikslas - pasų poskyris (ir tikslas net ne mano). kai vienintelė priežastis - pavasaris. kai supranti kad pikti žmonės yra juokingi, o ne erzina. kai troleibuse klausai nouvelle vague - guns of brixton. kai pasiklausai kas gero/negero žadama kultūros vadybos magistre, kai net nesi baigęs bakalauro, o veidų matytų daug. (kaip ten lmta studijų kokybė??).
tokia kasdienybė su nereikšmingais ir ne apie esmę ir paprastais pokalbiais mane įkvepia. ir tuo pat metu tai rimta. gal dėl to eldorado vakar buvo taip artima. ta ramia kasdienybe, kuri keičia ir keičiasi. o aš šiandien turiu nuostabių geltonų tulpių ir kvepiu agrastais..

Posted by solio at 1:54 AM | Comments (4)

February 18, 2009

beveik pavasaris

šypsausi. trenktas Aki Kaurismäki filmas "Hamlet Goes Business". didelis puodelis (su nupaišyta karve) kavos skrajojančiam olande ir pasakojimai apie kas kur kaip kada šimtą metų nesimatėm. daug daug sniego. kitą antradienį trenktas kinas ir vėl. grįžus laukianti vakarienė - ačiū mergyt. artėja pavasaris.

Posted by solio at 12:07 AM | Comments (2)

March 20, 2007

LibraryThing

LibraryThing - mano mylimiausias atradimas internete. Tai bibliotekos katalogo ir flickr mišinys knygoms. Mėgstu knygas ir mėgstu sąrašiukus. Tai liudija ir krūva pradėtų excel failų su savų knygų sąrašu.

+ tag'ai - turbūt to labiausiai trūko excelio failuose :)
+ visokie žmonės, su kuriais galima diskutuoti apie knygas nuo-iki. dabar bendrauju su amerikiete apie Salinger apsakymus ir su amerikoje gyvenančiu latviu apie Laimos Muktupāvelos "Pievagrybių testamentą".
+ galimybė pasijausti teta/dėde bibliotekininku (bent jau virtualiai)
+ pamatyti gražiai surikiuotus savo knygų viršelius (ir palyginti lietuviškus knygų viršelius su n kitur - čia jau aktualu man, kaip dizainerei) ir dar n būdų kaip peržiūrinėt savo biblioteką
+ groups - kiekvienam pagal skonį ir interesus
+ pamatyt ką žmonės skaito pasaulyje - ir kiek tavo knygos populiarios/arba ne.
+ dar daug visokių galimybių

- be manęs tik dar vienas lietuvis useris - dar ir todėl rašau, nes mano draugai skaito/žino mažiau apie geras knygas - noriu atrast tokių kaip aš
- nėra automatinio lietuviškų knygų įtraukimo pagal isbn.. o latviškas tai yra. ot. tai reiškia, kad kiekvieną knygą reiks suvesti rankutėmis ir dar viršelį susigaudyt. gal kas galit paskolint skanerį?
- kartais knygų isbn sutampa

+- iki 200 knygų nemokamai, po to 10$ metams arba 25$ for life

Prisijungiau lapkričio pabaigoje. Per tą laiką spėjau: susikelti savas ir padaro su manim knygas, užsiregistruoti dvejose grupėse, susibendrauti su pora žmonių, žinau kur ir kam paskolintos mano knygos, smagiai patyrinėt tų pačių knygų viršelius Lietuvoje ir kitur.

Prisijunkit, turėsiu su kuo lietuviškų knygų sąrašiukus palyginti :)

Posted by solio at 3:59 AM | Comments (4)

January 27, 2007

pyktis

Šveiti lėkštę į sieną ir matai kaip ištrykšta mažesnių ar didesnių šukių fejerverkas. "-Labas rytas, brangioji...". Tik sumuštinio gaila ir katės supjaustytom kraujuotom letenėlėm. Netikiu, kad yra sveikas ar nesveikas pyktis. Tiesiog jis yra natūralus ir didelis. Įkvėpti - iškvėpti - įkvėpti - iškvėpti - įkvėpti - iškvėpti - įkvėpti - iškvėpti - įkvėpti - iškvėpti... Ritmas (šventė), kuris (i) visada su tavimi. Ar kai pyksti - greičiau gyveni? Juk ritmas pasikeičia. Įkv - iškv - įkv - iškv - įkv. Tada kažkas griebiasi cigaretės, kažkas telefono, kažkas mėto lėkštes, kažkas griebias lapto ir rašo, kažkas šaukia. Įkvėpti - iškvėpti. Tada kai kvėpuoja taip, kaip paprastai - įkvepiu žiemos, taikosi. Arba mylisi. Arba tyliai rūko. Sniegas paslepia šukes, katę, cigarečių pelenus, kūnus.. Balta tyla. Iškvėpti...

Posted by solio at 1:41 PM | Comments (1)

March 1, 2006

2006.02.25

apsiginkluoti šaliku, kerzais ir piktu žvilgsniu. šlapias sniegas po kojom. o tada – vaizdai, momentai, žmonės lekiantys-slenkantys pro šalį. kvėpavimas šaltu oru ir garai. čia – samovaras, knygos, karoliai, kačiukai. Paklausti –
ne kiek kainuoja, o kokia to ar kito daikto istorija – sužinai ir/arba žmogaus istoriją. Kalbėti viena kalba, o gauti atsakymus kita. Lėkti ir matyti fotografijas galvoje. Klapt – nusileidžia užuolaidos ir įkalinu blondinę ir jos kvepalus; klapt – vos pastovintis ant kojų bomžas didžiulio piešto bokalo fone; veikiau garsas – veikiantis grąžtas pardavėjo rankose; sofa baloje ir ant jos sėdintys ir geriantys rytinę kavą; klapt – narveliai, kuriuose galima arba negalima auginti kanarėles; dviese su snieglentėmis ieškantys parduodamo sniego (kiek? - tik 2 litai kilogramas); nefotografuoju - mėsinė, kurioje nebuvau; klapt – ant medžiagos išdėliotos kažkokios detalės iki smulkiausios – su beveik vienodais tarpais (tuščias kambarys pink floy “the wall” ir simetriškai išdėlioti daiktai); kojinių, batų, knygų, batonų, čiobrelių, meškerių, mėsos, puodų mišinys nepersukant juostelės; nenufotografuota šypsena kurios nebuvo. šeštadienio rytas. nusiginkluoji ir skaitai Rulfo “pedro paramo”

Posted by solio at 5:33 PM

November 1, 2005

p.s.

ryt prasidės saulėta diena
ryt pasibaigs akmeninis lietus
tu įžengsi į atviras duris, nemesdamas šešėlio
tu saugosi mane tūkstančius metų, pranykdamas iki trečiųjų gaidžių
svarbiausia nebijoti sunkių sapnų
ir to, kad tu nemeti šešėlio
svarbu nebijoti tamsos ir svaigulio
ir naktinio pelėdos klyksmo
ir netikėti prakeikimais
svarbiausia nebijoti nematomų rankų
ir triukšmo už sienos
ir atidaryti duris, kai girdi beldimąsi
o ant tavęs pilno mėnulio diskas
ir oro tiltas tvirtesnis nei žemė
ir atmintis apie pasaulį (šviesą)
senesnė nei pasaulis (šviesa)
ir paukščių kalba reikalingesnė nei žodžiai
kurių nebuvo.

Posted by solio at 11:20 PM

October 25, 2005

.

sekmadienį žuvo mano Žmogus.

Posted by solio at 2:02 AM | Comments (2)

September 14, 2005

rugsėjo užrašai

dar viena mari(y)ja. raudoni trumpi plaukai. pastebėti-pamatyti. vyksmas. lėtai lėtai gerti veidą žingsnius balso tembrą. apsvaigti labiau nei nuo alaus. ruduo. marija-berniukas, burianti iš baltų plunksnų. oranžinė katė perbėga mintis.

Posted by solio at 11:29 AM

August 7, 2005

užvakar-vakar

žiogas
lietus
vynas
stebėti žmones
dalyvauti?

kai vienoj vietoj susirenka ~600 besiskiriančių iš minios žmonių, jie tampa dar viena minia.

Posted by solio at 4:25 PM

grįžau?

neišryškintos juostelės.
lt-pl-sk-h-hr-h-sk-pl-lt.
aš dar negrįžau.
aš-raudonai juodas kupriakas-padaras-mojito-sala, kur žmonės nerakina durų-kelio ženklai-saulė-pasibaigęs vanduo-diskusijos apie ispanų literatūros istoriją ir dostojevskį sutranzuotoje mašinoje-blogi žmonės nestoja-tik žemėlapyje egzistuojanti degalinė-neskanus dovanotas austriškas vynas-sepija-ten kažkur-aš?
liepa baigės (?!)
nenoriu grįžti.
kodėl negimiau pietuose?
aš ten kažkur. ir čia niekur.
todėl.

Posted by solio at 4:17 PM

June 16, 2005

šiąnakt

~2 nakties. kernavės piliakalnis. šlapia žolė po padais. tyli sutartinė pačiai sau.

Posted by solio at 3:42 PM | Comments (2)

June 13, 2005

Citrininiai ledai

Lėkimas, skubėjimas, žvilgsnis tik priešais, nes ir vėl iš namų išėjau 15 minučių vėliau nei reikia.. Stop. Žvilgnis - maža mergytė su ledais ir šaukšteliu:
- Nori ledų?
- Noriu.
Gaunu ledų iš mažo šaukštelio. Citrininiai.
- Ačiū.
- Nėr už ką.
Šypsausi žmonėms troleibuse.

Posted by solio at 12:33 AM | Comments (1)

June 7, 2005

rūkymas kenkia sveikatai

rks.jpg

B***.

Posted by solio at 4:33 AM | Comments (5)

June 3, 2005

gyvenu: nebūna

susipilu. 250 tūkstančių raudonų žiedlapių. mėgaujuos po vieną, žiūrėdama tau į akis. bittersweet.
yra objektų, kurie turi savybę būti padarais.
------------------------------------------------------------------ blet
- tai ne, nachuij..

baltas dūmų debesis. vis dar out there.
taip. nebūna.

Posted by solio at 6:15 PM | Comments (4)