December 3, 2008

Aš versus Flickr Pro

Iš tikrųjų tai visai kažkaip netyčia užsiminiau apie tai čia ir sulaukęs keletos komentarų supratau, kad man reikia daugiau erdvės šia tema, nei 160 simbolių..nes galva tai plyšta nuo minčių.

Ok..flickr. na puiki nuotraukų kaupimo/tvarkymo/rodymo vieta. Begalybė nuotraukų, bendruomenės kažką.. susižavėti lengva. Ėmiau ir susikūriau accountą. Na "bukvaliai" po kelių dienų jau pradėjau jausti poreikį mokamam flickr Pro accountui. "Gerai pragalvota" pamaniau, ir kažkaip užsikabinau pats pagalvoti, kas čia ir kaip. Suvokiau kad paima labai paprastoj vietoj. Free accounte yra apribotas "set'ų" skaičius iki 3-jų. Kaip čia taip?
Žiūrek. Nuotraukas laikau "folderiuose": "Atostogos kaime", "cementovke", "savaitgalis pas teta" ir t.t. Taigi kiekvienas folderis ideologiškai atitinka flickr set'ą. Nu ir pradėjau tikėti, kad man tikrai reikia pirkti "Pro accountą", nes ten set'ų skaičius neribojamas.
ok.. metam 24,95 $. Ok galvoju. Bet pala.. o kas bus po metų???
O po metų visos linksmybės ir prasidėtų. Kai suvoktum, jog esi "ant adatos".
Po metų flickr'as leidžia sau paimt ir neberodyt tiek tavo turinio, kiek jis viršija free account'o apribojimus. Taigi vėl 3 set'ai. Įtariu, kad jei nerodo nuotraukos flickr'e, tai neberodo jos niekur, tavo blog'e, forumuose ar kur tik į ją buvai palinkinęs. Papiešiu tolimesnį scenarijų.
Kadangi jau esi priklausomas ir nori savo turinio, moki dar kartą.. ir dar kartą.. iiiiir dar kartą. Ir taip kol gyvas būsi. Ir kas poto? Kas už tave mokės, jei ne tu pats.. ir jei ne tu pats (nes gali būti užsilenkęs) tai ir nuotraukų nebus. Ir tada kam visa tai? Flickrui.

Esminis klausimas kuris man dabar kyla, tai "Kaip teisingiausiai panaudoti free flickr accountą?"
Uždavinys gal ir nesudėtingas. Turi tris kibirus. Ir 4 rūšių vaisius. Pagal kokį kriterijų juos sudėlioti į tris kibirus.
Pamąstęs apie savo nuotraukas (vaisius), kolkas tesugebėjau išskirti jas taip:
- nuotraukos nufotografuotos su fotoaparatu
- nuotraukos iš mobilkės
- šiaip picsai

Dar mintis: Jei tikrai žinai, kad nedarysi didelės popierinės nuotraukos, tai didesnę nuotrauką geriau paresizinti iki (1024 x 768). Nes tai maksimalus nuotraukos dydis galimas nemokamo accounto useriui. Taip lėčiau išeikvosi 100mb per mėnesį upload'o limitą.

O naviguoti po daug turinio, padėtų flickr archyvas arba tagai.
Nu bet b**t : Photostream views limited to the 200 most recent images

Retorinis klausimas "Kodėl man norisi savo nuotraukas talpinti kažkur internete?"
nesuprantu.

December 2, 2008

Soul brother handshake

Kažkaip, netyčia radau.. ir mintyse permečiau su kuo taip sveiknuosi.. ir blyn . ne pripratimo tai reikalas. Savaitgalį buvo klasiokų susitikimas, ir taip.. kur 5 metus nesimatėm.. bet mokėmės nuo pirmos klasės. ir taip.. tik capt. ir viskas aišku.

Soul brother handshake

October 14, 2008

Gavau spam'ą bet patiko :]

October 9, 2008

thingsthatlooklikefaces

Vakar pažiūrėjau į kokosą ir prisiminiau kad ne tik kokosai turi veidus, bet ir rozetės, tarkos, automobiliai ar bet kokie kiti gadgetai. Ir norėjau atrasti internete vieną vietą, kur būtų kaupiamos tokių veidų nuotraukos. Protingiausia užklausa, kurią galėjau sugalvoti tai buvo "Things that look like faces". Radau tik pabirų įrašų forum'uose ar blog'uose. Gal kas žinote tą vietą ? O gal tokios nėra ? Tai reik sukurt :]

Ladies n Gentlemen meet coconut:

Pamestinukai

Berlyne..Amsterdame.. Ciuriche ir turbūt bet kuriam kitam vakarų europos didmiestyje tokių "pamestinukų" visa galybė. Nuo šiol jau ir VILNIUJE! Jau turbūt porą savaičių kasdien praeinu pro šį vargšelį. Koks jų likimas? Bijau kad miesto tvarkdariai ateis nupjaus grandinę (itin stora beje)
ir išvež. nors..nežinia kas jam pačiam geriau. Vakarais jį turbūt apspardo..(vakarais jis visada guli), o ryte šlavėjas pakelia, pastato..atremia į stulpą.. Jeigu neišveš viso..tai ateis nurinkinėjimo ir ardymo etapas.. pirma greičiausiai paims sėdynę..tada priekini ratą.. žibintus..ir t.t. eh..koks likimas..

VIBEzzz

Powered by
Movable Type 3.35