« apie santykį | Main | niam niam :) »

home education

viešėdama nidos palėpėj ir kentėdama nedidelį nuobodulio priepuolį, sukeltą lietingo oro, ėmiausi šviestis ten sukrautais senais laikraščiais. vienas toks - mistinis "Mikė", vaikų laikraštukas, apie kurį niekad negirdėjau iki šiol. baisiausiai pralinksmino "apklausėlė", kurioj vaikučiai buvo klausiami..

kai laike taip karšta, visi suaugusieji tik ir šneka apie alų.bla bla bla, tačiau mikei vistiek parūpo, tai jis nulėkė pas vaikus paklausti - kas tas alus ir kodėl suaugusieji visą laiką jo taip nori?
Deimantė Vitkutė, 8 metų:
"alus yra alkoholinis gėrimas, skirtas suaugusiems žmonėms. nežinau, kodėl jie jį geria. vaikams negalima, nes gali pasidaryti bloga ir jie gali apsivemti. suaugę dažnai jo prisigėrę vemia. bet jie vis tiek nori alaus ir jį geria. aš gersiu, kai užaugsiu, kai man bus penkiolika metų, kad būtų linksmiau. iki penkiolikos metų būna linksma ir be alaus, bet paskui jau reikia pradėti gerti."

paskui sugalvojau, kad ši mėlynų plaukų peruku pasidabinus mergutė yra mūsų kartos, o gal (neduodie) ir ateities kartų archetipas. ir pasibaisėjau.

Comments

pavydziu, kad dar gali tokiu dalyku pasibaiseti.

ir kuom cia baisetis? kaip beveik suaugusiam nebent baisoka jei pradetu anksciau uz mane. visi anksti pradejom, bet mat kokie saunus isaugom, argi ne?

spam:baisu ne pats faktas, kad anksti geriam ar kad tebegeriam. baisu, kad ta mergutė PLANUOJA ir sako, kad REIKIA pradėti.o išaugom labai net nekokie.
xdirtx:ko pavydėti? kad neatbunku?

kodel labai net nekokie. jei konkreciai mes, tai priestarauju!!! ;)
jei cia apie ta 'pilkaja beveide statistine visuma, kuria kai kurie progresyvus elementai linke vadinti liaudimi', tai sutinku :)

o kodėl gi ne, kuo čia baisėtis. tarkim imam 15 kaip ta riba kai vaikystė ima trauktis. vaikystėje mes tyrinėjam pasaulį, jis mums atrodo tiktai mūsų ir tiktais mums, nes visada sužinom ką nors naujo, kažką atrandam. ir linksma vien dėl to ir dar, protas leidžia sau papraščiausias ir nelogiškiausias sasajas. paskui viskas pamažėle ima, trauktis, logika, minimalus, didėjantis žinojimas ir geriam vis daugiau ir daugiau, ne vien dėl to kad būtu linksmiau.
http://www.elektronika.lt/news/science/1818/

xdirtx: užsibranginot, kolega! ;)
vente: oi ne, brangusis. vaikystė ne vienintelis etapas, kai pasaulis skleidžiasi prieš tave, o gėrimas toli gražu nepadeda jo atradinėti vėlesniame amžiuje. mano kuklia nuomone, tai viso labo galimos beribės veiklos "pakaitalas", kai lyg tai kažką "veiki", kažką "galvoji", tai gražu lengva ir "prasminga". nė velnio.

štai sugalvojau daryti socialinį eksperimentą "kažkiek tai laiko be alko", su savim, aišku.andžej atsisakė prisidėti prie kilnių užmačių, tad pabandysiu viena, žiūrėsim, kas bus.pasiruoškit kuokas, jei nesigaus.

ir tu brangioji mano, argi aš sakiau kad pasaulis skleidžiasi? ne priešingai atrodo kad MES jį skleidžiam ir ne, tiesiog mes daug ką matom pirmą kartą, daug ko nežinom, nesidomim ir neįvertinam. juk net įvardinta tai "jaunatviškas optimizmas" O ir vėliau geriam ne dėl pagalbos atradinėti pasaulį, tiesiog kaikas pradeda kartotis, pamatome, suprantame tai kas nelabai gražu, pradedam gilintis. bent aš "gėrimo" nesieju su veiklos, ar mastymo pakaitalu, kaiptik priešingai tai priemonė užglušint mintis, planus, save nudrėbt į tai kas daugmaž esi iš ties. Jei rūšiuot narkotikus pagal tai kaip jie "trenkia" į galvą tai gautumėm kažką panašaus į pakraipytą parabolę gyvenimas -> alkoholis -> žolė -> sąmonė -> mirtis
išeitu kad dabar vartojame vienus silpniausių.
šeip apie tai daug norėčiau pasakyt ir pats išgirst iš tavęs ir padiskutuot. atsimeni lauktuvę palikai.