« pay what you want | Main | nice smooth war everyday »

liepos skaitiniai

darbinių-atostogų-neatostogų metu teko kiek prisėst prie retai prienamo žanro (graphic novels). Tai čia trumpai. Dar tiek pat sėdi neperskaitytų, bet laikas iš čia trauktis ir grąžint į biblioteką.

Vienas sub-žanras galėtų būt jaunuoliškas, susvetimėjęs, perteklinės visuomenės pasimetimo ir saviraiškos paieškų paveikslas. Tokios pasirodė italo Gipi "Garage Band." Estetiškai nepriekaištingi, akvareliniai piešiniai, nuotaikų perteikimas, tačiau turiniu neypatingai užkabinantis darbas.

whatever1.jpg

Amerikiečio Karl Stevens "Whatever" turi gana taiklų pavadinimą savo knygutei. Neviltis, svaigalai, intymumo paieškos, pasimetimas, ir šiaip visko-post miesto japių meninkų vakuumas. Visai neblogai, gerai perteikta nuotaika ir ar su intencija ar ne, tačiau atskleidžia kai ką daugiau apie šiuolaikinį Amerikos būvį.

Brian Wood and Ryan Kelly "The New York Four" iliustruoja keturių, šviežių Ivy League studenčių gyvenimą. Gerai iliustruota, neblogos istorijos, nors kaip ir "Whatever" tuštumos jausmas, tik šį kartą ne per demonstratyvų nihilizmą ir savidestrukciją, bet per bandymus įsipaišyt, super pasiekt ir savim pasitikėt, bet akivaizdu, kad tai tik trapi priedanga.

Brazilų brolių dvynių Fabio Moon ir Gabriel Ba "De: Tales" atrodė įdomiai iš aprašymo ir gražiai vizualiai, bet pasirodė irgi tiesiog eilinės viduriniosios kūrybinės klasės reprezentacijos apie niūroką kasdienybę.

Ari Folman ir David Polonsky "Waltz with Bashir: A Lebanon War Story" pasakoja apie Izraelio-Libano karą 1982 m. Pagrindinis herojus, Izraelio kareivis savo atminty užblokavęs svarbius įvykius, kalbina kitus dalyvius ir po biškį atsirinkinėja kas ir kaip. Estetiškai pasirodė per sterilus piešimo stilius, turiniu gerai ir kompleksiškai. Yra filmas, bet jo neteko matyt.

20080213-incognegro-1.jpg
Viena įsimintiniausių Mat Johnson ir Warren Pleece "Incognegro." Istorija pasakoja apie Harlemo žurnalistą, kuris nors ir iš juodaodžių šeimos, gali praeiti kaip baltaodis KKK egzekucijų Pietuose laikais. Neblogas trileris ir daug gerų įžvalgų apie Ameriką, rasės ir lyties trapumą.

cairo.jpg
Nors ir ne mėgėjas šiaip scie-fi bet keletas visai patiko: G. Willow Wilson ir M.K. Perker "Cairo" ir tų pačių autorių "Air: Letters form Lost Countries." Įtampa, gudrūs dialogai, persipynę pasauliai.

Mark Haven Britt "Full Color" keistoka ir tamsoka knygutė, kur pradžia nepasako kuo viskas pasibaigs ar kur viskas suksis. Stiprios draugystės, stiprūs personažai, šiek tiek juodai balto kraujo ir įtampos.

Pati smagiausia, reikia pripažint, Jonathan Ames ir Dean Haspiel "The Alcoholic." Man nežinomo rašytojo Ames vienos iš knygų grafinė iliustracija. Meilė ir neapykanta alkoholiui, kūrybinės kančios, nevykę santykiai, ironija ir subtilumas. Šitą knygą įsigyčiau ir dar skaityčiau.


[07 31 papildymas]
Kirsten Baldock ir Fabio Moon "Smoke and Guns" apie cigaretes gatvėse pardavinėjančias merginas ir teritorinius kartus. Daniel Clowes "Ghost World" paaugliškos draugystės istorijos. Patiko.
Carey Jock "Faker" sci-fi trileris apie universitetinį tusovną jaunimą Minesotoje ir karinį-mokslinį eksperimentą išėjusį iš labarotrijos ribų.
Thomas Ott "The Number 73304-23-4153-6-96-8." Komiksinė knyga be žodžių, išskyrus pačioje pradžioje Barbaros Graham, kuriai 1955m. įvykdyta mirties bausmė, citatą jog "Geri žmonės visada yra įsitikinę, kad jie yra teisūs." Puiki istorija, puikus piešimo stilius, apsisukęs "gėrio-blogio" ratas.
nombre.jpg

Žinutė sau:
Pabaigt: "Nevermore: A Graphic Adaptation of Edgar Allan Poe's Short Stories," Paul Chadwick "Concrete: The Human Dilema."
Ir kažkada paskaityt: Rutu Modin "Jamilti & Other Stories," Ed Brubaker ir Sean Phillips "Incognito," Tim Hamilton "Ray Bradbury's 'Fahrenheit 451,'" Rutu Modan "Exit Wounds," Apostolos Doxiadis et al "Logicomix: An Epic Search for Truth."

Comments (2)

O šitą ar skaitei?

http://en.wikipedia.org/wiki/Maus

Mane tai labai užkabino

ninja:

aha, skaiciau. dar joe sacco gerai is tokiu.

About

This page contains a single entry from the blog posted on July 29, 2010 12:37 AM.

The previous post in this blog was pay what you want.

The next post in this blog is nice smooth war everyday.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35