« CAPITALISM AND/OR PATRIARCHY? | Main | kitur »

blusturgis

nepavykes bandymas rengt blusturgi vilniuje 'legaliai' - cia rasinys - pavadinimas l.ryto, manau :)

Comments (7)

luddite:

Yra tas blusų turgus jau daug metų kalvarijose, tiek ir parduodamu asortimentu, tiek ir bendravimu tarp perkančių parduodančių, tik eikit ir pardavinekit, pirkit, bet čia manau daugiau toks bandymas perkelti dar vieną vakarietiško gyvenimo atributą mūsuosna, nes norisi kad viskas vyktų švarioje, saugioje vietoje, be prasigėrusių lietuviškai nekalbančių dėdžių ir tetų, be degtinės, purvo ir šlapimo kvapo aplink, kur nuėjus susikutum sau hamburgo ar amsterdamo, iliuzija. bet realybė juk kita, žmonės kiti, ir blusų turgus kitoks, ir vadinamas kitaip, nelietuviškai "baracholka", tačiau jis yra mūsų, nes jis kilęs kaip ir straipsnyje minima iš "apačios"

ninja:

mielas luddite,
kritika is tavo puses teiseta. bet pirma gal mes ne ant tiek vilnieciai, kad zinot kur, kas ir kaip vyksta. antra, tai buvo vienas is diy bandymu, tiesiog pasidaryt 'sau'- pazistamiems, savo pasirinktoj vietoj ir t.t trecia del to, kad ten 'jie' nesvarus, nelietuviai, sudai ir myzalai, o cia 'mes'- tvarkingi, aukstesnes klases ir t.t. gal ir yra faktorius. bet bent jau samoningai galvojant apie ta blusturgio organizavima nebuvo.
del vakarietisko gyvenimo perkelimo tai man idomu ar dar kas nors bando atsekt visus galus ir kazkaip tai ispraust i remus kas vakarietiska o kas ne. cia toks slidus reikalas, ar ne? tukstancius 'vakarietisku' dalyku periimam nesukdami galvos, o kartais kai nenaudinga ar nesinori galim priklijuot vakarietiskumo etikete - svetima, ne 'musu', 'mes- kitaip'(pvz. feminizmas).
bet savi/kritika sveika - aciu :)

cia apie blusu turgu. buvo kazkada dar greenuose toks organizuotas. pavyko visai neblogai. nelabai gausiai (lietus lauke buvo, turbut kazkas nenorejo lysti lauk). bet tikrai sekmingai (mano manymu).
dar kazkas panasaus. tik labiau ne blusu turgum tai pavadinciau, o sendaikciu (nes buna tikrai vertingu, ir kartais kolekcionieriai net ten vaziuoja) vykdavo(gal dar vyksta) ant tauro kalno..tik nebepamenu kelintadieniais.
paklaust galesiu tecio kaip ten kas. nes jis megdavo ten vis nuvaryt paziuret.

luddite:

Matai as ne pries tai kad tai vakarietiška ar ryrietiška, norėjau tik pasakyt, jog tai būtų seniai prigiję, jei tam būtų poreikis pas tuos "paprastus žmones", ir vyktų jis kur nors senamiestį ar centre, kaip ir visur, tarkim kokie pasivažinėjimai dviračiais ar riedučiais per miestą prigijo, nes matomai tam tikram žmonių ratui buvo tas reikalinga, jie tiesiog ėmė rinktis tam tikromis dienomis ir tiek.
kazkada buvau DE taiu ten kiek teko matyt tie turgūs vyksta, kiekvienam rajone, gatvej, ar mokykloje, ir yra vienas pagrindinis didelis

man tai teko Luxemburge uzklist i toki turgu. bet ten isviso nerealiai. tokioj didelej aikstej. gale jos groja bigbendas visokius dziaziukus. o aikste pilna visokio gerio. tik ten labiau buvo senoviniai daiktai visokie (senos nuotraukos ir t.t): praktiskai nuo priestvanines dektuku dezutes iki spintos galejai rasti. bet super. pats tas jausmas ten uzejus. muzika.
Luddite: pritariu del to poreikio. kazkam reikia. kazkas renkas. neviskas tampa masuote. taip turbut ir geriau.

adomas:

"Čia prekyba yra socialinių santykių išraiška, kurioje svarbiausia - abipusis malonumas." :))))))))
o dar daromos buy nothing day.... bet pirkti/parduoti visgi malonumas....

chia sheip pastebejimas.

'socialiniai santykiai' (nu, paprastai jamam - turgus) ir 'pirkti/parduoti' (nu paprastai jamam - maxima)
cia siaip skirtumo pastebejimas.

About

This page contains a single entry from the blog posted on June 27, 2006 12:57 PM.

The previous post in this blog was CAPITALISM AND/OR PATRIARCHY?.

The next post in this blog is kitur.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35