« dar vaizdo | Main | CAPITALISM AND/OR PATRIARCHY? »

kinas-kino

senokai prisest prie sito reikalo teko. pradziai grizima nuo kino norisi pradet. Du filmai kuriuos labai rekomenduociau:
Vienas - Syriana . Tarptautiniu santykiu, artimuju rytu realijos, terorizmas, ir kas be ko nafta ir energijos interesai + visokie zadimo veikejai. Pastayta remiantis CIA agento knyga. Nuostabios spalvos ir vaizdai, gal kad kino teatre.

Kitas - Paradis Now . Panasios kazkiek temos. Si karta Izraelis/Palestina. Du jaunuoliai, 24 valandos dvejoniu ir itampos, sudetngu santykiu, rysiu ir konteksto, kuriame pasirinkimo nedaug.

Dar vietine biblioteka uzsakineja The Film Movement indie filmus is visokiu festivaliu kur uz mokesti (o bibliotekoj nemokamai) galima paziuret. Gerai, nes siaip festivaliu kalnai o filmu niekada nepamatai jeigu i juos neturi galimybiu pakliut.

Dar norisi paziuret Dust rusiska anarchistu (?) bebiudzetini filma. Ir siaip rusisku filmu norisi paziuret. Dar apie Rusija, jaunima, aktyvizma ir subkulturas truputi akademiskai cia. Idomu buvo analize apie urlaganu istakas, erdvini susiskirstyma, 'normalius' ir 'advanced'- turbut panasiai Lietuvoj irgi galvojama. Butu idomu isgirst tavo nuomone apie kas panasu su Rusija ir kas skiriasi. Straipsnyje apie diy kulturas galima atrast gerai pazistamu leituvisku veikeju vardu :)

Dar prie kino pridesiu, kad buvom Brighton Beach, Niujorke, dar vadinamoj Mazojoj Odesoj. Uzejom i maza knygyna kuriam buvo nemazai 'piratiniu' kaseciu, taip kaip zarazojoj budavo tik dar paprastesniais virseliais. Uzklausiau apie Kino ir V. Coj. Paemem 3 po $3. Pardaveja pasiguode, kaip maladioz vashovo vozrasta jau Kino nezino. Pasiguode kaip metai greitai bega ir dziaugesi atradus bendragerbeja. O Brighton Beach buvo smagu pasivaiskciot gatvem, kur ant suoliuku senukai laiktrascius skaito vos ne minusinej temperaturos ir gatvese bazaras vyksta, kai kas sako , kad galima pajaust neegzistuojancia ssrs ten.

o siaip tai laisves siom dienom daugeja, o gal laikas atosotogom ir seniai zadetam parsiradimui i gimta zeme arteja :) Tik sako baisiai salta siom dienom ten..brrrr .

pirmyn.JPG


About

This page contains a single entry from the blog posted on January 22, 2006 3:17 AM.

The previous post in this blog was dar vaizdo.

The next post in this blog is CAPITALISM AND/OR PATRIARCHY?.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35