« usa'i | Main | tribute »

kinas ir kiti

pagaliau atgavus vasara beveik sau teko paspoksot i didelius ir mazus ekranus. absoliuciai labiausiai istriges dokumentinis filmas, pamokes nemazai Haicio isorijos ir padejes susideliot biski i vietas kas ten vyksta - the Agronomist . Jean Dominique, labai israiskingas ir iskalbingas diy zurnalistas pradejes pirma haityje nepriklausoma radijo stoty ir visada papuldaves i beda, keleta kartu beges is salies, o galiausiai 2000-aisiais vis delto nusautas.
lengvesnio turinio dokumentinis, toks biski nelabai dokumentiskas kartais mad hot ballroom bet siaip labai mielas ir linksmas, beziurint vaikiskas emocijas ir aistras, pamatyt nijorko mokyklu vaiku ivairove ir siek tiek konteksto, kuriame ateitis daugumai ju labai miglota.
dar vienas crash apie rasizma, tolerancija, stereotipus ir ne/susigyvenima turbut vienam is pasaulio multikulturiskiausiu miestu, los anzele. siaip labai idomios ir geros temos nagrinejimos bet realuma numusa biski per suholivudintas vaizdas. bet siaip verta norintiems biski suprast ivairias realijas sioj salyj.
dar vienas labai nemielas, dog days bet idomus
(kuo? gal tik suburbijos 'aktualumu'). tokia austriska american beauty versija, tik su daugiau isprotejeliu, smurto pries moteris, ir daugiau veikeju. tikslas turbut tiesiog sokiruot austriska biurgeriu visuomene, kur 'viskas gerai'.

Diskusijas retoriška replika baigė paveldo apsaugos ekspertė Jūratė Markevičienė, teigusi, kad sovietmečiu viešosios erdvės buvo organizuojamos masėms, šiandien masėms tenka supermarketai, o mes norime būti individualybės. vis dar 'lietuvos' ir erdviu reikalai

dar sita popieziaus lankymo vokietijoj proga radau ny times - siaip toks kur be komentaru paveikslelis kalba. o gal cia tik man..
europietis.JPG

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 25, 2005 10:26 PM.

The previous post in this blog was usa'i.

The next post in this blog is tribute.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35