« ir dar. kalba | Main | vyksta »

sypsenos ir asaros

--kas nudziugino: ‘lietuvos’k.t. akcija ir visas besivystantis tusas del miesto erdviu, bendravimas/bendradarbiavimas, veikimas, candycactus pokalbiai ir siaip koks tai vilniaus atsigavimas is po ziemos o gal viso amziaus miego. toks jausmas is uz toli. tikiuosi nenuslops ir issivystys nemenka critical mass.

rwanda.jpg
--kas prverte isliet nemazai asaru: sivakar ziuretas filmas kuri stipriai visiems rekomenduociau Hotel Rwanda . Apie Ruandos genocida. Ruandos istorija trumpai ir konflikto saknys (kaip visada turbut) slypi pokolonijiniam ‘etniniam’ jovale, kur viena grupe, mazuma - Tutsi buvo belgu(valdziusiu 1916-1962) atrinkta ir dirbtinai sudaryta(pagal ugi, odos spalva) valdyt ir isnaudot Hutu dauguma. po to seke daug visokiu konfliktu. kol karta dauguma sugalvojus atsigriebt uz visas skriaudas isnaikindama visus tutsius. apie milijona zmoniu buvo isskersta daugumoj tiesiog mecetemis per trumpiau nei menesi. vakarams tuo tarpu ramiai stebint ir zinant, bet nieko nedarant, tipo jie zude vieni kitus visa laika, cia nieko naujo, necivilizuotu genciu tarpusavio reikalas.
jeigu faktai ne faktai ir klystu ar zinot daugiau pataisykit.
dar karta primine, kad zodziai taip efektingai nekalba kaip vaizdai. sunku isspaust asara skaitant kiekviena diena laikrasti apie Sudana, turbut butu visai kitaip jeigu tektu tai matyt. ar zmones tokie visada buvo ar tokiais patapo neseniai. juk televizorius ir fotografija ganetinai nauji isradimai, o knygos pvz jau daug ankstesnis isradimas, manau keles labai stiprias emocijas skaitytojams. ar jau nebekeliancios? o gal tiesiog laiko joms skaityti nera. ir dar visada turim pasirinkima neskaityti 'gruzo'. meskit atsakyma ant stalo.

--atradau recenzija dazniausiai labai konservatyviam 'amerikos lietuvio'laikrasty. atrodo visa nebloga knyga: Horst Kurnitzky "Necivilizuota civilizacija: kaip visuomenė pralaimi savo ateitį". jei kas skaitet duokit zinia.

--trys filmai matyti per ilga laika, bet kuriuos smarkiai rekomenduociau: du skotiski 'socrealistiniai'- ratcatcher , sweet sixteen , ir airiskas magdalane sisters apie kalejimo tipo pataisos darbu ‘vienuolyna’ merginoms, moterims ‘nusidejelems’. kur prisidengus religija buvo varomi vergisko darbo for-profit istaigos. beja paskutinis is ju uzsidare tik 1996. katalikiskas ekstremizmas.

Comments (3)

mėnesio postas. žinau kodėl bet nesakysiu.

Dar gali pažiūrėt CryFreetown apie Siera Leone. Labai liūdna.

hey .... panasios mintys ....c u around

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 13, 2005 6:17 AM.

The previous post in this blog was ir dar. kalba.

The next post in this blog is vyksta.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35