« reklama | Main | NVO kritika »

baisus lietuvos filosofas

A.Šliogeris: „Referendumas yra pseudodemokratinė demagogija”

ant kiek.

adolfas butu meges turet toki filosofa po ranka.

Comments (8)

11Y4:

cia siek tiek kitokios nuotaikos,
netyci aptikau:)

КАК СОХРАНИТЬ ЦИВИЛИЗАЦИЮ

Чтобы сохранить цивилизацию и гуманистические ценности, цивилизованным людям надо собраться поубивать всех нецивилизованных людей, то есть тех, которые не хотят слушаться цивилизованных.

Вот, что пишет Юнна Мориц

Особо культурные парни
Балканы культурно бомбят.
В особо культурной поварне
Состряпали этих ребят.
Особо культурные страны
Их нынче пекут, как блины,
И будут они ветераны
Особо культурной войны.

Они убивают культурно
Мосты, поезда, города,
Поскольку ведет себя дурно
Людей некультурных среда.

Но бомбами вышибут сходу
Мозги некультурных людей
И новую купят народу
Культуру и новых вождей.

И будут потом ветераны
Особо культурной войны
Учить некультурные страны
Особому чувству вины -

За то, что не сразу в могилу
Культурно они улеглись,
А всю некультурную силу
Собрав, некультурно дрались!..

miceuz:

hehe, čia tipinė situacija, kai žmogus su kibiru smegenų apmąsto politinę sferą ir gaunasi kad jis yra tiesiog fašistas, tačiau neabejoju, kad adolfas jį pirmą būtų sušaudęs. ir jis yra teisus visuose savo punktuose, nes jis supranta, kas yra (tiksliau kas turi būti) pilietis ir kas turėtų būti demokratija ir todėl aiškiai mato, kad mūsų "demokratinė" valdymo forma yra tiesiog iliuzija. juk tikrai pochui čigonams, pochui arabams, pochui bomžams ir pochui visokiems kaliniams ir pilietiškumo ir valstybė.

nu imant realiai - lietuvos išsilavinimo vidurkis yra 8 klasės. ir tai nereiškia, kad didžioji dauguma lietuvos žmonių metė mokyklą kad studijuotų sociologiją savarankiškai, tai reiškia, kad didžioji dauguma lietuvos žmonių metė mokyklą ir geria. ir jiems pochui pabalšomu yra viskas tol kol ant stalo yra butelis degtinės arba tol kol kasnors pažada, kad tas butelis degtinės bus.

bet žiūrint iš kitos pusės - vidurinio mokslo cenzas nieno neišspręstų, nes būtent išsilavinę žmonės į rinkimus neina (čia nepatikrinti duomenys, tik įtarimai)

kas lieka? kažkoks juokingas status quo - kažkas, turintis iniciatyvą galvoti, kaip viskas turi būti nusikapsto į seimą ir daro taip, kaip viskas turi būti jo manymu, pakeliui manipuliuodamas turima galia taip, kad pilnėtų jo kišenės.

kaip viską pakeisti? paprastai - sudeginti TV bokštą, seimą ir maksimos akropolį nx, kad verchą vėl pradėtų laikyt vilniaus brigada :)

adom:

shliogeris gerai yra... vienas ish tu kur drebia y akis viska.... net ir per tielika :)

Merė Raili:

betkokių rinkimų rezultatai yra unikalūs tuo, kad išrinktūjų žmonių tipų proporcija tokia pati kaip ir tautos. jei 30% gauna "populistai" - reiškia 30dešimčiai % reikia populistų. dar kažkeliems nuošimčiams reikia "normalių" - turi atitinkamai. tai kame problemos?

ok, kitas pvz. kiekvienuose namuose kyla kvailų ginčų. "tu padariai aną, o tu šitą... o seniau tu tą o tu aną, o dar seniau...". lygiai tas pats ir valdžioje. vėl atsispindi visa tauta.

jei valdžia renkama iš tautos - tautos bruožus ji ir turi. elgiasi taip pat, kaip ir visa likusi tauta. neprisiminsiu dabar jokios patarlės šia tema, bet ar ne perdažnai pykstame ant tų, kurie elgiasi taip pat, kaip elgtumėmės patys?

domicyte:

kai kur jis visai teisus, kai kur skaudžiai nusišneka, bet atviras debilizmas+agresyvumas visai žavingai:)

nin:

as nesuprantu pozicijos kur kaltos 'kvailos mases' ir jas reikia kazkaip baust, ismest is politinio proceso ir t.t. o ne kalbet apie tai kaip padaryt kad mases taptu issilavinusios. bomzai irgi daznai tampa bomzais ne del to kad jie kazkokios kitokiso prigimties bet del tu paciu politiniu sprendimu.
palyginus lietuva ant atgimimo bangos pries penkiolika metu ir siandien, argi neakivaizdu ka ddidzioji dauguma negatyviu pasekmiu atejo is virsaus i apacia?
ka tokio filosofo pozicija siulo? nekritikuodama valdzia, o valdzios aukas?
ar as ne taip suprantu?
kodel toks ispudis kad filosofai, intelektualai lietuvoj nenori prisiimt jokios pozicijos ir pateikt nuolatine ir konstruktyvia esamos situacijos analize ir kritika? kazkokia bendra mada kad kalbet apie politika prastas skonis ar kazka tai.

???

as:

vadovaudamasis paskutiniais rinkimais ir dabar kažkodėl visuotina nuomone apie "populistus" jis nusprendė visuonemę esant (didesniąja dalim) kvailių visuomene, nesuvokiančia, ką "reikia" rinktis. akivaizdu, kad jis negali/nenori susieti priežasčių su pasėkmėm. žmonių neaktyvumas, tokių partijų išrinkimas aiškiai rodo, kad ankstesniosios valdžios veiksmai buvo naudingi tik pačiai valdžiai ir saujelei "išrinktųjų", kurie pildėsi kišenes. nesakau, kad ta ar kita politikos srovė geresnė, tiesiog aišku, kad rinkimų rezultatai buvo išdava didesniosios visuomenės dalies beviltiško įniršio, kilusio ir valdžios elgesio su ja.o žmogėnas ramia sąžine nurašo ją į "tamsiuosius", nesigilindamas į fakto priežastis .

domicyte:

"kazkokia bendra mada kad kalbet apie politika prastas skonis ar kazka tai"

bingo! šitą seniai pastebėjau. ir tarp filosofų ir tarp andergraundščikų

About

This page contains a single entry from the blog posted on November 12, 2004 1:56 AM.

The previous post in this blog was reklama.

The next post in this blog is NVO kritika.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35