« --- | Main | imigracija->animacija »

visokios realybes

niujorke prasidejo respublikonu partijos nacionalinis suvaziavimas. seku kas vyksta, gaila kad negaliu ten but. gandai apie teroristus , kuriama baime keli menesiai pries, smurtaujantys anarchistai ir t.t. policijos nematytas iki siol pasiruosimas. bus matyt. buvo critical mass taikus pasivazinejimas , bet pasibaige policijos masiniais suiiminejimais. 11% niujorkieciu(is 8mln) planuoja dalyvaut savaite vyksianciuose protestuose. cia geri patarimai ir kas vyksta- rncnotwelcome ir couterconvention . sako ne tai svarbu kaip tai itakos vietine pries prezidentiniu rinkimu politika, bet kad parodyt pasauliui kad ne visiems cia nusispjaut kaip vykdoma uzsienio politika ir ka zmones galvoja apie amerika ir t.t.
as atsimenu vaziuojant is briuselio EU virsuniu susitikimo sustojam kazkur falafeliu ir tuo metu per kazkokia arabu televizija rode zinias ir ten nemazai buvo is tu protestu. pasaulis seka kas vyksta. ir ypac tie kuriuos tai tiesiogiai liecia.

o cia lenkiskos naujienos:
24.08.2004
Polish neo-Nazis raid Chechen camp
Polish neo-Nazis have raided a camp housing Chechen refugees near Warsaw,
the
Chechenpress news agency reported Tuesday. The agency said up to 20 Polish
youths burst into the Moshna camp 20 miles from Warsaw and attacked
residents
with broken bottles and gas pistols. During the attacks, which came in
several waves Sunday night, Molotov cocktails were also hurled onto
balconies
in an attempt to set the camp ablaze. The camp houses more than 100 Chechen
refugees including children. Parents say they are now afraid to allow their
children to go to school outside the camp fearing their safety cannot be
guaranteed. The refugees fled from the Muslim Russian republic of Chechnya
where tens of thousands of people have died in a decade of fighting. Up to a
fifth of Chechnya's population is believed to have left the republic seeking
sanctuary inside and outside the Russian Federation

ziurejoma vakar goodbye lenin! . grazu, bet vis dar virskinasi. idomu matyt visas socializmo- kapitalizmo transformacijas. o ir rytu berlyno vaizdai kazkaip nostalgija kelia. vis tik praleista nemazai laiko ten.

taip pat venus boyz . apie drag kings. dokumentika apie drag karalius- moteris besirengiancias, besijauciancias vyrais ar neapibreztos lyties. lytis tai socialiai ir kulturiskai suformuota tapatybe. daug kas iskristu is aiskiai nubreztu ribu kas ir kaip turi atrodyt ir elgtis. mes gimstam ir neturim pasirinkimo. taip pat kartais tai buna nuspresta mediku pirmom gyvenimo dienom. buvo tam filme skaiciai. atrodo kad tarp 1,5 ir 3 cm (neatsimenu) klitoris/penis lytis neaiski ir priklauso nuo daktaru-palikt ar pasalint. taip pat zmones gimsta androgenais(taip sakosi lietuviskai?), labai retai, beja.
filmas apie niujorka ir londona. ten zmones gali laisvau isreikst savo seksualuma ir but tuo kuo yra ar nori but. lietuvoj sunkiau butu/yra. kur homoseksualizmas buvo 'gydomas' kaip liga ir ir kur visi 'zino' kas yra 'tikras vyriskumas/moteriskumas', kas yra normalu o kas iskrypeliska, tiketis supratimo nereikia. tie kas turi drasos iseit is heteroseksistines visuomenes normu, daznai rizikuoja, kartais tik uzgauliais zodziais o kartais ir savo gyvybe. vienas is mano miesto uz keliu namu gyvenes gejus buvo pries kelis metus ziauriai nuzudytas. kaltu nera.. kalta visa visuomene, neturedama tolerancijos 'kitokiems', susikurduma mes/jie. kas tai bebutu ir bet kuriais laikais- ar tai butu gejai, zydai, komunistai ar auskaruoti skiautereti paaugliai. turiu ko nekest , galiu isiteisnt save kaip normalu, vidutini gerbtina, esu geresnis uz tave.

ech,
'...human beings are cultural animals who know and see and hear the world through socially constructed filters'

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 29, 2004 3:09 AM.

The previous post in this blog was ---.

The next post in this blog is imigracija->animacija.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35