« vaizdu svarba | Main | sienos »

jus nesirupinkit

vakar kalbejausi su bendradarbe kuri tam paciam koledze kaip ir as bet kitoj sociologijos kalsej. klausinejau smulkmenu ,nes buvo idomu palygint mokymo metodus ir t.t. pries pora menesiu, isitraukiau i diskusija su ja kai ji ruose namu darbus tai paskaitai ir ji buvo labai isizeidus ir ignoravo mane koki menesi. jos darbas buvo parasyt apie disney. ji rase kad kaip jei neramu kad disney perka kita korporacija, comcast atrodo. as jos tada klausiu o kas galvoji pasikeis tada, ir ji ten kazka pradejo pasakot apie kokybe ir t.t. kas visiska nesamone. as jai pradejau pasakot apie sweatshopus, apie tai kad vienintelis dalykas kas jiems rupi tai uzdirbt kuo daugiau pinigo ,kad dideles medijos korporacijos jungiasi visa laika ir t.t. ji buvo baisiai pasipiktinus, bet man atrodo veliau toj savo paskaitoj isgirdo panasiu dalyku ir suprato kad gal taip, tai tiesa.
bet ne apie tai cia. gale smestro jie turejo pasidalint i penkias grupes ir padaryt projektus prievartos, oro uzterstumo, vietines bendruomenes remimo, ziauriu bausmiu ir reklamos ir jos pasekmiu vaikams temom. susieit kartu , daryt tyrimus , ieskot informacijos , statistikos, daryt gatvese akcijas, informuot zmones ir studentus. pva padare lipdukus kur kaip ant cigareciu pakeliu oficialus ispejimas apie zala oro uzterstumo ir klijavo ant masinu. padare video kur buvo interviu su advokatais apie mirties bausme, padare interneto puslapi su vietiniais verslais, kad svarbu remt vietinius o ne super marketus ir t.t.
nors cia taip viskas labai mainstreamiskai be man atrodo daug kam tikrai kazkas liks ir gal jie kazka darys ateity ir t.t. svietimas gali but labai geras irankis priverst zmones susimasyt , ypac kol jie labai jauni ir neisisuke pilnai i kapitalistine masina kurioj nereikia galvot 'jus nesirupinkit , mes pasirupinsim'.
tas jos destytojas vienas is autoriu the better world handbook
kazkaip vis daugiau minciu kad reikia aktyviu zmoniu kurie is isisuktu i mainstreama ir tiketu kad galima kazka pakeist zurnalistu , teisininku mokytoju ir t.t. nes subkulturoj nors patogu ir smagu gyvent tarp bendraminciu bet aplinkinis pasaulis nuo to nedaug pasikeicia, ir daznai atstumia, nes tie kas yra subkulturos viduje nori islaikyt savo kazkokia kaip cinikas sake monopolija, jaustis geresniais nei kiti ir t.t.
ech.

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 26, 2004 9:52 PM.

The previous post in this blog was vaizdu svarba.

The next post in this blog is sienos.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35