« democracy | Main | savaite »

punkrockas

buvau praeita savaite subhumans, naked aggression ir from ashes rise koncerte. baisiai idomu buvo ir baisiai gerai ten jie visi pagrojo. jie jau senukai turetu but bet subhumans ten tokia energija, tas patas prie kokius tris metus berlyne citizen fish, per sokius pameciau pasa, bet paskui kazkas rado visa sutrypta. naked aggression , grupe kurios nesitikejau isvyst , nes galvojau jie seniai pasimire, ir jie yra bet kazkaip karts nuo karto atsinaujina.
bet idomiau uz visas tas buvo siaip stebet punk rocko mases. tas pacias uniformas, tas pacias nasivkes, sukuosenas, girtas mustynes, kartais atrodo kad kazkuri pankroko dalis niekada nesikeicia, turbut pries dvidesimt metu viskas buvo lygiai taip pat. kazkaip sypsena kelia tas globalus panku protestas pries pilka visuomene , bet buvimas pilku (nesvarbu kad auskaruotu,nasivkuotu, skiauteretu), tokiu paciu savo terpej yra normalu.
ir nezinai kame cia saknys, as pats galvoju kodel as kazkiek 'prisilaikau' to, kartais tai padeda , kad tai kazkoks tai skiriamasis bruozas, bet ypac cia viskas susimaise ir parduota , o lietuvoj irgi dreduoti padeda parduot mobiliakus reklamose.
kitaip nei mases, bet taip paciai kaip mazesne mase. ir ka?

Comments (3)

adomas:

o jo subkulturosia pakankamai paprasta pastebeti ir vyraujanchias madas, panashius "kostiumus" ...
beto ir muzikos atzhvilgiu yra populerios ir nepopuliarios grupes.... nu bet o ka padarysi... vis vien kokie individualybes visi bebutu, visi vienam katile verda....

mic:

tai bl... sub-kultūra, kokia ji "sub" bebūtų, ji visgi "kultūra". o kultūra - tai požymių, atributų, artefaktų, prasmių, tiesų, normų, taisyklių, etc sankaupa. "sub" jinai tik tuo, kad tos normos jau pakankamai nutolę ar iškrypę nuo mainstreamo ir viskas.

xdirtx:

o kaip su 'kontr' tada?
nes rusu zinuose matau pastoviai ne 'sub', bet 'kontr', ir iki galo negaliu susivokt kas tai ir apsiprest kas idomiau/geriau.

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 10, 2004 12:50 AM.

The previous post in this blog was democracy.

The next post in this blog is savaite.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35