« Mozilla Firefox 1.0 | Pirmas | surask vieną skirtumą »

burnos ertmės higiena

Nemėgstu valytis dantų.

dantys2.jpg

Ypač vakare, prieš miega.

O labiausiai nemėgstu valytis dantų po maisto.

Paskutiniu metu įvaldžiau tūsą valytis dantis be pastos. Kažkaip su daktaru vienu pašnekėjom, tai sakė, kad dantų sveikumas priklauso ne nuo pastos ir ne nuo jos kiekio, o nuo to, kaip intensyviai dantis brūžinsi ir kiek išbrūžinsi.

Ir ką - burna neprisipildo šlykštaus ir graužiančio mėtų kvapo (užtat prisipildo pristovėtos homo sapiens burnos kvapo), dėl to galiu brūžinti ilgiau, o svarbiausia - matosi, ką iš tų dantų išbrūžinu - o tai jau vertinga informacija tokaim žingeidžiam jaunuoliui kaip aš.

Komentarai

man tai daktaras sake, kad pagr priemone yra siulas, o dantu valymas ir pasta tik pagalbine. Be to jej zubus valote su kokiom blendom ar kolgom, tai garas, tiesa, net pro nosi eina. Lbj man patinka visokios rusiskos zolines ir meta skani ir viska. Pasta siaip.. kvapui palaikyti, nes ko gi neuzmusa meta :)

o kodel tu kandi y klavetura?

as tai ir retai vakare juos valau. ryte is reikalo. geda kazko buna klasiokeliui smirdinti panose. nors ji ten to kvapo neduoda, ir po poros valandu jauti vel ta malonu sleikstuli. ypac kai nieko nevalgai. sugalvoaju kad burnos kvapa normalu padaro ne pastos ir izolkes o siaip maistas. ar ne tiesa?
nuo tos pastos visada is ryto skrandi skauda vaziuojant trulu. slyksti kaip ne kas. rytisryto bandysim be pastos.

jei smirda iš burnos, greičiausia jau yra sugedusių dantų

aš tai valausi dukart, bo labai bijau dantistų :D

tik ryte skirtingai nuo visų, dANTIS VALAUSI PO PUSRYČIŲ

nesuprantu kam valytis dantis prieš pusryčius ir po to tuoj p[at juos užteršti :-/?

as sutinku su luddite visiskai.man visai nelogiska atrodo valytis dantis ka tik atsikelus.visad valausi dantis pries iseidama is manu.o ir visas procesas man labai patinka-valytis dantis smagu ir sveika! :D ypac su elektroniniu sepechiu.