« atostoga 2004 | Pirmas | kūdikių faršas »

minios dinamika

mėgstu tą pergalės vibraciją ore.

pats esu "per aukštai pasikėlęs" kad man rūpėtų tokie purvini žemiški dalykai kaip krepšinis, tačiau visgi smagu buvo sėdint ant barbakano klausyti, kaip visus savo švilpimu kurtina žygis ir stebėti kaip picų išvežiotojas meta automobilį vidury gatvės ir lenda į kabaką likus porai minučių iki rungtynių pabaigos ir vis išlenda lauk pažiūrėt, ar netrukdo automobilis kam pravažiuot.

o po to ta pergalės vibracija, kai "mes" "padarėm" juos. tai vibracija, kai urlaganams spaudi rankas, ir kai merginos nusivelka drabužius ir fotografuojasi su visais norinčiais.

įdomūs dalykai dedasi euforijos apimtoje minioje. gal valandą stebėjom, kaip nevaldomi būreliai jaunuolių siūbuoja didžiaja gatve pravažiuojančius automobilius. kartais vairuotojai patys sustoja kad juos pasiūbuotų, kartais tai išsigandusių merginų, kurias prie vairo tąvakar pasodino pergalę švenčiantys bernai, vairuojami automobiliai, kartais tai taksistai, kurie visai nenori būti siūbuojami, tačiau, kai išmetęs rėmą išlipi lauk iš mašinos, pasidaro visai nebeaišku ką mušti. po to atėjo trys mentai, vienas užtvėrė eismą į didžiąją gatvę, kitas nugesino pirmą pasitaikiusį automobilių supimo entuziastą, o trečias stovėjo ant šucherio.

vėliau praeidami vokiečių gatve matėm keletą šiukšliadėžių, sumestų į fontaną. kai kurios netgi su betoniniais pagrindais. štai, pasirodo, kur vyko pagrindinės linksmybės, bet kągi, visur nesuspėsi ;)

Nuotrauka(14).jpg

Nuotrauka(15).jpg

Komentarai

Esi "per aukštai pasikėlęs", kad tau rūpėtų krepšinis, bet matyt ne per aukštai, kad lankaisi tokioj šūdvietėj kaip barbakanas, kur visi Vilniaus padugnės renkasi, ane?

o ką, tamsta, anonime, turit prieš padugnes?

čia tipo kuo daugiau langų išdaužysi - tuo geriau atšvesi "MŪSŲ" pergalę?

nepadugnių visuomenėj, epitetas "padugnė" vis dažniau sužimba kaip gėris.
nu aš ko gero padugnė, bet progresyvi, bu vakar biški pažiūrėjau rungtynes, ir net patariau litovcam kaip laimėt :)...
o paskui bailiai klausiausi, kaip virsta tikrieji lietuviai is barų ir butų, patrijotiniu baubimu užpildydami gatves. dar pažvengėm ta tema, kad dabar dabar esi saugus, nes jei žinai raktinį žodį "LIETUVA" , nieks tavęs nelies, o dar priglaus ir pamylėėės...bet neduokdie prakalbsi kur nors angliškai su tauriu amerikonišku akcentu ;)

Neišdaužiau nė vieno lango, o važinėjausi po rotušės aikštę ir vokiečius. O kažką prieš turiu prieš tokį pasakymą: "esu per daug pasikėlęs kad žiūrėt kašį ir švęst su liaudim". Nu gerai aš irgi per daug pasikėlęs, kad eit su girtų snukių minia ir langus daužyt, bet kai žmogus taip pasako, o kitam sakiny teigia, kad "sedžiu ant barbakano" tai man darosi juokinga. Bo ten tokia liaudis susirinkus, kad mano akimis jų lygis tik vos vos aukščiau už Vilniaus morozų. Skirtumas tik tas, kad jie snukių nedaužo, o šiaip tai tas pats visiškas pravalas.

aha aha, viskas pravalas tik ne tu ;)
*
nors irgi px ta kashe visishkai bet teko pazhet, deja nepasidare nekiek nepxishkiau;) ta vibracija tikrai smagu stebet, ish toli atrodo lyg koks revoliucinis krebzhdesys, anarchijos pradzhia ;) na gerai, bent sukilimas kokstai o ish arti jausena prieshinga, juokinga matyt girtus bukus snukius, aklai zhygiuojanchius ir rekianchius 'lietuva, lietuva', na bet kokiu atveju laimingi snukiai yra liux:}

o ko tu atmata (sugalvojau, kad atmata==atmesti)?

labai super buvo irgi nežiūrėti, bet po to kai sužinai kad laimėjo, tyliai džiaugtis už žmonės.

o dar po 15 minučių buvo rungtynės kur lietuvaitė paėmė sidabra ir taip трогательно buvo stebėti merginą, kurį atbego pirma. likus keliolikai metrų iki finišo ji begdama pradėjo verkti, atsigulė ant žemės finišavusi verkdama, po to nervingai rėkė ant fotografu, čiūpo savo šalies vieliavą, į ją закуталась ir tyliai vaikščiojo aplink. Pagalvojau, kad žmogus stipriai stipriai ilgai ilgai kovojo. ir px buvo ant tos lietuvaitės.

tokie internacionaliniai sporto stebėtojų ypatumai:)

hehe matau, mano anoniminis skaitytojas nesugebėjo įžvelgti šypsenos įvairiose teksto vietose naudojamose kabutėse ir man darosi dar juokingiau nuo to, kaip suveikė jungiklis - "jis nėjo žiūrėti rungtynių, o sėdėjo ant barbakano, kur paprastai sėdi visokie lochai". aš iš tikrųjų žiūrėjau žmones, žiūrinčius rungtynes - irgi labai įdomu. kitą dieną per kartojimą pažiūrėjau paskutinį kėlinį, nieko, tik krepšinis man negražus žaidimas, per greitai jie ten kojom/rankom marmaluoja ;)))

suprantu, krepšinis - religija ir iš tikrųjų tikėjausi daug daugiau neigiamų atsiliepimų ;))

o šiaip, tai čiuju nejauku, kai paaiškėja, kad kol tu buvai apimtas šventos euforijos, kažkas šalimais stovėjo ir tylomis žvengė iš tavo "tikėjimo"

su krepsiniu, religija ir Lietuva dedasi visai neiaskus dalykai, nes 2/3 lietuvos savo draugiskuma, ir vienybe prisimena tik po laimetu krepsinio rungtyniu, kai eiline darbo diena zmogus taip visai tarp kitko gali gaut nuo tautiecio i slyva uz tai kad esi mat i jy nepanasus ir dar daug kitu morale zeidzianciu issisokimu. O sy kart teko stebeti grupele visiskai girtu padaru bandanciu dainuoti lietuvos himna, is pradziu jie taresi kokie gi zodzia tame himne, paskui jieskojo melodijos, galiausiai sustauge posmeli laisvai improvizuodami uztrauke dragostea din tei ar kaip ten ji. tai tad tokia mus siudienine lietuva, jau negalbant apie girtus ir rusiskai rekiancius "Lietuva" asmenis siuliusius su jais isgert.

blin. sorry. gliukai su atmatomis;)

kaip pažįstamas sakė:
"tu eini tox be nuotaikos, be nuotaikos, o visi tave draugiškai sveikina ir tapšnoja.."
:)

netyčiai tyčia teko pamatyt paskutinius kėlinius užupy, virgio kiemely. lietuviai, kaip visada svarbiose rungtynėse, laimi vos vos per paskutines minutes pora taškų.

patinka ir man tas tox visuotinis pamišimas, chaosas. bEpročiai lipantys į stulpus. palaimingos azarto šypsenos.

p.s. ta naktį fabijoniškių pieva kvepėjo anyžium.

ash tai visihka padugne nors ir kartais pazhiuriu kashe ale tas runkgtynes praleidau girtut girtutelis aplink visagina kantre vaishiodamas... net negirdejiaw kaip ten visi visaginski russishki litofcai rekavo "lėtuva" , na bet ka padarysi....