« cyborg | Pirmas | revolution downloading... »

biopolitinis tatuiravimas/EU

0,3772,18558_3,00.jpg
na štai, kito babilono atsako laukti ilgai nereikėjo...

prieš mėnesį rašiau apie tai, kaip amerikonai ima įvažiuojančių į šalį žmonių pirštų antspaudus.

tuo tarpu, mūsų mylima EU irgi testuojasi šią naują nuostabią sistemą - frankfurte jie jau skanuoja akių raineles ir iki 2005 metų planuoja mus visus sunumeruoti.

dar turint omenyje mus aplankysiančias asmens ID korteles, tai visai gražus vaizdelis gaunasi - į užsienį važiuoti su ta kortele negali, turi gauti užsienio pasą (nežinau, kaip bus dėl EU šalių) reiškia, valstybė įveda papildomą kontrolės slenkstį - tam, kad išvažiuotum iš šalies, turi kažkur eiti, prašyti, pildyti popierius registruotis ir laukti. be to, automatiškai gaunasi, kad jei turi prašyti, tai reiškia, kad tau gali ir neduoti, reiškia, "jie" (kurių, kaip mes žinom, nėra) apibrėš taisykles, kada galima neduoti užsienio paso, reiškai, tas taisykles galima bus stumdyti į reikiamą pusę vėliau.

ok, tarkim, tu praeini kontrolę, tave pripažįsta tinkamu išvažiuoti iš šalies, tau leidžia gauti užsienio pasą, bet tada tavo biometrinius duomenis užregistruoja į didžiąją EU duomenų bazę.

praktiškai tai reiškia, kad tau ant sprando ištatuiruoja barkodą ir, kad gali tave labai lengvai sekti, kada, kur ir kaip tu važiuoji iš/į EU. be to, taip pat sėkminagi gali pradėti sekti tave ir šalies viduje, nes, niekas netrukdo pradėti reikalauti biometrinių duomenų įeinant į seimą ar hannerio dangoraižį, gaunant darbą valstybės tarnyboje ar informacinių technologijų įmonėje. totalitarizmas visada pradžioje įvesdavo išimtinas priemones svetimiems, "ypatingai pavojingiems atvykėliams iš kitų šalių", o vėliau iš lėto jas imdavo naudoti saviems nusikaltėliams, o po to, žiūrėk, ir šiaip įtartiniems asmenims, dar po trupučio - "nenori, kad skanuotų tavo akies rainelę? tai gal tu koks nusikaltėlis? o gal tu kažką slepi? gal sumanei mums visiems pakenkti?".

paprasčiau sakant, sėdėk namie ir žiūrėk televizorių, ten tau viską parodys - ir liūtus ir tigrus ir sacahrą ir amazonės miškus ir demokratiją ir žodžio ir judėjimo laisvę. tvirčiau sukąsk dantis ir padėk delnus ant geltonų apskritimų.

jei išaiškės, kad aš buvau neteisus, tai valio, labai gerai, bet imho sveika truputį paranojos pastumt "dėl viso pikto", ne? kas gerai?

Komentarai

ish vazhiuot gereu y kaima.............
ir apsikakoja tos kontroles lai...........

aj ...
ateis revoliuciju metas..........

tai geriau iškart naujagymiui chipą inplantuot

tai "jie" (kurių, kaip mes puikia žinome, iš tikrųjų nėra) ir nori, kad visi liktų savo "kaime" ir nekištų nosies kur nereikia.

čia dabar ateis luddite ir parašys, kad tam kaimiečiui iš tikrųjų labai gerai čia vietoj ir kad iš tikrųjų tai nėra ko į tą užsienį važiuot. bet tai toks ir yra "jų" (kurių, kaip mes puikia žinome, iš tikrųjų nėra) planas - 80% tykiai sėdi ir gauna, tai, ką jiems duoda (soma) ir nesupranta, kas vyksta pasaulyje ir jų gyvenime, 20% turi viską.

antravertus, visada juk tiktai taip ir buvo (ir prie caro ir prie brežnevo ir prie lenino ir prie landsbergio). taip ir liks. tik kad šiais laikais priemonės labai jau subtilios, anie rimbais plakdavo ar darbu laisvindavo (arbeit macht frei), o šitie transliuoja svajones ir duoda tas svajones vaikytis. ir transliuoja visada tolimesnes dausas, nei galima pasiekti, kad veikt būtų ką.

dar, tiesa, yra toks tarpsluoksnis tų, kuriems vis maga pagaliu po bičių lizdą makaluot ;)) čia tie, kur šneka daug ;)))

Nezinau, kaip ten bus ateityje, taciau pries pora savaiciu teko pabuvoti Frankfurte, tai kas pramuse:

Ten kur kontrole ima pirstu antspaudus ir fotografuoja, parasyta "Only for US" ar kaskaip tai panasiai. :)

nžn. man labai užkliūna tas 'jie'. čia gali būti daroma be niekieno rankų, galbūt tiems kurie sugalvoja tas taisykles saugumas svarbiau už laisvę. yra toks geras konchelovskio pastebėjimas, kad daugeliui 'laisvė' tai laikotarpis tarp darbo ir miego, ir žinoma tusofkių weekendai.

tai europoj ir dabar jau labai viskas neblogai matosi - atsiskaitymai visi matomi, visi labai prisiregistravę gyvanamoj vietoj, skambučius, e-mail, ką browsini, irgi trackinti nesunku (tik brangoka ir nėra kam info analizuoti), etc.