« tinklas | Pirmas | efektyvus »

infobaltas :: pratęsiant moksliuko postą

norėjau parašyt komentarą moksliukui, bet pažiūrėjau, kad labai jau platus postas gaunasi, tai perkėliau čia.



...bet kad paroda kaip vyksmas jau nebeturi prasmės. pagal idėją, tai turėtų būti taip - aš, verslininkas, vaikštau po parodą ir pamatau kažkokį dalyką ir vat man šauna idėja padaryti kažkokį biznį su tuo dalyku. bet realiai, idėjos man šaudo visą lauką ir darau aš tų biznių ir taip krūvas ir be jokios parodos, nes yra dar toks internetas apskritus metus apskritą parą ir vistiek, visi čia toje lietuvoje pažįstami.

o parodoje neįmanoma kažkokių ypatingų dalykų pamatyti, nes tiesiog informacijos srautas perdidelis.

ir dar, nėra kažkokios konsoliduojančios jėgos, nevyksta pašnekesys tarp įmonių. kiekviena stumia savo produktą - "reikia? pirk!" jokio kito pašnekesio. na, arba dar abstraktūs high level svaičiojimai apie informacinę (žinių) visuomenę ką tai bereikštų, praskeisti atvira didžiųjų IT kontorų sprendimų reklama ir nuobodžiu kalėdiniu vakarėliu parodos išvakarėse.

o ir pats infobaltas sustabarėjęs. aš pvz pasigendu tų, iš kurių ir galima tikėtis daugiausiai inovacijų - nykštukinių firmelių, kurios inkšdamos susigalvoja ir pridaro visokių mažų, gudrių ir gražių dalykų krūvas. pasigendu vietos, kur jos susibėgtų ir arba peštusi arba girtųsi viena kitai savo pasiekimais. vietoj to - gremėzdiškas corporate marketingas.

patys didieji LT IT banginiai visąlaik sakydavo "mes nedalyvauti negalim". kad dalyvauti parodoje neapsimoka, man sakė labai daug žmonių, tai visiems žinomas faktas. nežinau, ar čia organizavimas blogas, ar patys dalyviai nemoka dalyvauti.

beje, mano kukliomis žiniomis, šiemet smulkieji hardo prekiautojai tikėjosi pirkėjų anplūdžio, kaip pernai, o atėjo vos keletas žmogelių, irgi, manau, rodiklis...

taigi, su infobaltu visai netvarkoj. jis neįdomus netik dešimtokėliams, bet ir mažajam verslui (na, nežinau, galbūt išskyrus pardavėjus, platintojus, atstovus) bei (!) didžiajam lietuvos IT verslui.

ir šiaip, man inforbaltas dar blogas tuom, kad yra nutaikytas į aukštesniąją vadybininkų grandį, o inžinieriams ir developeriams nėra ką ten veikt.

Komentarai

xe xe daug kas prasovet, kaip ir sakiau buvo G5 sale, kur ileido tik su pakvietimais arba akreditacijom, va ten smagumas ir buvo visas :)))) zmoniu mazai, vieni specialistai aplink, ir smaginasi :)))

Yep,.. :)
akivaizdu Mic.
Si paroda ir negali buti kitokia.
Visikai desnigai.
As su labai konkreciais tikslais ejau i paroda.
Kai bandziau ieskoti reikiamu sprendimu, man atsake: "Ka?. Kokio dalyko?. O kas tai yra?.. etc"
V.Z. siemet infobaltas jau liko tik is esmes mobilku paroda.

aga ash dar laimejau bites dirzheli mobilekui ir pasiemiau doclogix'o lankstinuka, kad isivaizduoti kas tas yra dokumentu valdymo sistema ;) o shiaip tai ner ka ten zhiuret, nu va dar suzhinojau kad vilbroj 10% nuolaida digi-cam'ams i nuspirkau canon a70 ;) tiek naudos ;) dar kas patiko tai AKL'o naujas kompaktas vindozes vartotojams rulina-gana platus spektras softo ;) daugiau infobaltas - shermenys

Man tai panasiai buvo...Atejau, buvau visose salese[ir ten kur su kvietimais], bet nieko ypatingo siais metais INFOBALTE is vis nebuvo[kaip ir praeitais]. Taip ir galvojau, kad ateisiu ir nieko iduomaus ar naudingo nerasiu, taip ir buvo.
P.S bet vis delto ateit reikejo...