« Nebijok | Main | It’s a social thing »

Virgin Black

Virgin Black - Sombre Romantic cover
Edita Šidlauskaitė bernardinuose rašo apie australų gothic/doom/black metalo grupę Virgin Black:

Žodis, geriausiai apibūdinantis šios australų grupės kūrybą – dichotomija - nesuderinamas tyrumo ir tamsos žmogaus gyvenime ryšys (An anomalous harmony
between the juxtapositions of purity and humanity’s darkness). „Virgin Black“ randa harmoniją dalykuose, kurie atrodo dažnai nesuderinami: šviesa ir tamsa, šventumas ir žmogiškumas, dvasingumas ir proto galia. Jau pats pavadinimas išreiškia kontrastą „Virgin“ – tyrumas ir viltis, „Black“ – tragedija ir tamsiausia sielos valanda.

Comments

ranka+peilis+stygos=grazu.

visa kita - kiek jau galima naxui? :)

p.s. oi, augis sako, ten strykas, o ne peilis, tai pirma pliusa negailestingai nubraukiame ir uzdedadame c raide ateities emo albumams :)

ten tikrai ne peilis.

kas tas augis? nepažįstu jokio augio.
kiek jau galima ko?

albumą "Sombre Romantic" kažkada kažkur kažkaip visiškai aklai parsisiunčiau, labai patiko, o dabar pamačiau grupę pristatantį straipsnį ir panorau šiuo atradimu pasidalinti.

virgin black kūrybos nepriskirsi vienai kuriai nors metalo rūšiai, čia ir doomiškai atpalaiduotos stygos, ir blackiškas kriokimas, o ir ramaus pusiau operinio vokalo bei violančelės įkomponavimas tikrai nėra tai, kas vadinama simfoninu metalu. vaiduokliškai skambantis fortepionas, grigališkojo choralo motyvai, šnabšdesiai primenantys maldas. nesuderinamų dalykų suderinimas tikrai nėra skambus šūkis prakišt pigų šlamštą, o tikrai geras ir vertas dėmesio kūrinys.

bet kokiu atveju reikia tai išgirsti, o ne postringauti. kaip, tamsta xdirtx, bloginat apie pankroko naujienas, taip aš pabloginu apie man patinkančią muziką. ačiū už dėmesį.

p.s. po straipsniu bernardinuose yra pilka rodiklytė simbolizuojati mygelį "play". paspauskit ją.

mere jei turi albuma, tai zinai kur imest ']

įmečiau. pasitikrink sfv, nes kelis kart lūžo ir resuminau.

mhm, viskas tvarkoj, aciu