« Atostogos pasibaigė pagaliau! | Main | Kaip gyvenasi viengungiams »

Obscene extreme 2004 (CZ)

Taigi šiemet liepos 8-10 d., teko nuvykti į kasmetinį grind/death/gore festivalį čekijoje, trutnove.
Pats miesčiuks randasi netoli lenkijos čekijos sienos, tarp kalnų ir miškų ir atrodo maždaug taip:
trutnovas.jpg
Žinant "gausų" grind'o gerbėjų ratą lietuvoje, mūsų vyko išties nemažai 10 žmonių! pačiam festivalį teko sutikti žmonių iš graikijos, moldavijos, ukrainos, olandijos, ir aišku kamyninių šalių lenkijos, vokietijos, etc...
Pora žodžių apie publiką, daugumą sudarė ilgaplaukiai metalistai, po jų sekė įvairus, skustai/luptas/dreduotai/auskaruotas jaunimas, skiauterėtų kuopelė, ir kitox underground'as. Pati festivalio atmosfera ir bendravimas buvo nuostabus, tvyrojo draugiškumas, linksmybės, stūgavimai, alus ir žolė:
Butcheris.jpg
scena 1.jpg
ziurovai is LT.jpg
Taip pat veikė labai didelis metalmarketas, su palyginus nedidelėm kainom, maikonų, LP, CD kainos svyravo tarp 20-30 lt. Taip pat didelis respect'as veganiškam restoranui, buvo labai skanu - dar dabar seilės tysta :D
Pirmą dieną vyko metaloteka, kurioje, kūtvelai ir panaki galėjo užsisakyti savo gabalus, bei piercingo studijos pasirodymas, kurio metu ant scenos buvo nukryžiuotas vienas bičas, bet tuo metu mane jau stipriai buvo paveikęs alus ir nuovargis, taip, kad jo pabaigos nesulaukiau :D
Antrą dieną prasidėjo gigas, jo pradžioje, grojo mažiau žinomos grupės iš čekijos, lenkijos, ukrainos, vengrijos etc., vienos nuobodžiau, kitos įdomiau, vat tada aš ir pamaniau, jog ten visai neprastai pasirodytų ir kokia Disforija, ar Saples, ką gi iki kitų metų laiko yra ir jei tik yra noras tegu bando!
Nu čia trumpai apie kelias grupes , kurias aš mačiau ir kurios paliko man įspūdį:
Wasteform - apie šią grupę iki festivalio nieko nežinojau, bet jau po pirmų gabalų likau sužavėtas, energingas, expansyvus metalcore, o vokalistas tai energijos bomba:
Wasteform-01.jpg
Birdflesh - švedų grind trasheriai, groja brutaliai ir išsiskiriančiai, nenuobodžiai:
Birdflesh-02.jpg
Extreme noise terror - Šį band'ą klausau nuo kokių 89 metų tiesą sakant net niekad negalvojau , kad tex juos kada pamatyti koncerte, visgi proga pasitaikė, tai buvo vieni iš pirmos koncerto dienos headlinerių, labiausiai įsiminė prikimęs vokalas, kuris tarp dainų, kaip ir pridera anglam, pažerdavo vežimą fuck'ų, ir šiaip atrodė kaip prisiuostęs kokso, ką gali žinoti ...:)
Extreme_Noise_Terror-06.jpg
Blood - death metal klasikai iš vokietijos, pirmą jų įrašą buvau įsigijęs gūdžiais 90-aisiais, dar ir šiandien namie turiu tą juostą! sunku patikėti, bet grupė jau groja 18 metų! Šiaip maniau jog tai bus ramus senukų pasirodymas, bet klydau, nuo pat pradžių užvirė pragaras tiek ant scenos tiek ir prie jos, tai buvo techniško extremalaus death'o ir ugnies šou, teko ir man lėkt prie scenos ir pakratyt savo apmirusius kaulelius, jais sužavėti liko ir jaunieji mano kolegos, kurie nelabai girdėję senojo death:
Blood-02.jpg
Blood-04.jpg
Gronibard - labai orginali ir įdomi prancūzų pornogrind grupė, ir deja aš jų nemačiau nes jie susikeitė vietomis su Blood, o aš tuo metu miegojau :-(, kagi belieka dabar tik klausyti cd ir žiūrėti nuotraukas, beje šie vyrukai dažniausia koncertuoja visiškai nuogi:
Gronibard-03.jpg
Gronibard-04.jpg
Trečią dieną koncertas prasidėjo anksti 10 val., tačiau jau nuo 7 val. visas parkas stūgavo, taigi pakirdome mes taip pat pakirdom, ir suskubome į parduotuvę papildyti alaus atsargas. Čia didelis respect'as organizatoriams, kurie leidžia į renginį įsinešti savo gėrimus, jei tik jie ne stiklinėje taroje!
taigi apie paskutinės dienos grupes:
Poppy seed grinder - čekų death grinderiai, manau daug kas atsimena jų pasirodymą virpesy, ką gi lėkėm prie scenos, reikia juk palaikyti "savą" grupę, juolab, kad su jais buvo sugertas ne vienas kaušas alaus ir supūstas ne vienas joint'as:
Poppy_Seed_Grinder-01.jpg
Butcher ABC - japonų gore/grind, kruvini žiurstai, dujokaukės, šilta kaip kraujas atmosfera, malonu buvo ir žiūrėti ir klausyti:
Butcher_ABC-04.jpg
Uncurbed - apie šiuos švedų punk/crust'erius iki festvalio nieko nežinojau, turbūt ir po šiandien nežinočiau, o va dabar atsipučiau net kelis jų albumus, tai linksmas užvedantis crust/punkas, su dviem vokalais, gitarų lavina, anarchistinėm idėjom ir gera nuotaika, publika šėlo, linksma buvo stebėt stage diving'ą kai nuo scenos šokinėjo paeiliui ir skiauterėti pankai, ir ilgaplaukiai deatheriai ir šiaip pliki žmogeliukai - super atmosfera:
Uncurbed-01.jpg
beje dėl stage divingo, ten tokios kaip taisyklės yra, 1 metras palei scenos kraštą gali sau trypčioti, bet po 5 sek būk malonus nušok, beje visus nušokančius pagauna publika ir jie nesitėškia ant betono kaip pas mus, apsauga irgi nėra agresyvi, net pati karts nuo karto nušoka nuo scenos! Ar įsivaizduojate kažką panašaus pas mus?!
Le scrawl - paskutinio vakaro vieni š headlinerių, šią grupę išgirdau prieš tris metus, tai viena iš mano mėgiamiausių, beje ji patinka ir mano draugams, kurie nei grind, nei hardcore neklauso! Taigi kas tai per muzika? Sudėkit į krūvą grind, ska, biški dub ir hardcore, pridėkite jazz'ovus pučiamuosius ir gausit Le Scrawl, ištiesų, nei mzika nei scenine išvaizda šie vyrukai neprimena underground'o atstovų, greičiau kokį kabareto orkestrėlį, ar anties muzikantus, bet va staiga , kai jau atrodo ima ir užliūliuoja savo ramiu melodingu ritmu, suriaumoja vokalas, sužviegia gitaros i, o prie scenos suburbulioja pogo katilas, poto vėl liejasi šiltos ska melodijos, ir visa ilgaplaukė, dreduota, skiauterėta masė prie scenos linxsmai linksi ir kraipo kojas į šalis - SKA!:
Le_Scrawl-05.jpg
Le_Scrawl-02.jpg
Le_Scrawl-03.jpg
Tai va tiek liko mano prisminimuose iš šio festivalio, tixrai buvo daug ir kitų gerų grupių, bet vienų papraščiausiai neįsidėmėjau, kitų nemačiau nes miegojau (patikėkit yra labai sunku dvi dienas prasitoosint nuo 7 ryto iki trijų nakties, nenuėjus trumpo pogulio), ir aišku liko atsiminimuose visa ta festivalio atmosfera, draugiški bei tolerantiški žmonės, nuostabus alus, miestelis bei jo apylinkės. kas susidomės manau susimatysime tenais kitas metais:
OBSCENE EXTREME 2005
Yeah, as usually book second weekend of July for extreme damn orgy in Czech!!!
OEF 2005 will be from july 7 till july 9 2005!!!!

Daugiau info ir nuotraukų iš fiestos galite rasti:
http://www.obscene.cz/ENG/index_e.html
http://www.incipitum.sk, beje čia patalpintos grupių foto ir yra paimtos iš šio saito
Nu ir pabaigai kelios foto iš pažįstamų rato:
Juzukas ant dviratuko:
juzukas su dviraciu.jpg
Sutiktuvių furšetas:
pirma naktis.jpg
Mūsų stovykla:
musu campas.jpg
Intrnacionalinis toosas:
stampas.jpg
Freak'ai iš azoto:
jonava.jpg
Kalnietis:
arma.jpg
Alkofronto dalyviai:
pijokai.jpg
Chill out'as:
tvenkinys 2.jpg
Gardu, pigu, greita (old school'inė valgykla):
valgykla.jpg
Aukso plovėjai :D:
vilnele trutnove.jpg


Comments

pyzė, atrodo buvo labai gerai.. kada nors ir aš nuvažiuosiu.

blet zjbs,fotkes...zhinai kaip radau shita tavo kromeli?per googla birdflesh'u ieshkojau!