« Computer Science: a skill of progress | Main | PHP5 contest »

Nulio iškilmingos krikštinos

Laukiau krikštinų dėl t dviejų priežasčių: norėjau su draugais, kursiokais, mif'o geekais atsidurti vienoje aplinkoje, ypač su tokia šaunia programa; buvo nekantru sulaukti kad gi bus per tą krikštinų ceremoniją.

Heh, iš dalies manęs neapvilė – pirmuoji dalis prasidėjo visai linksmai, išpaišyti rašalais nuliai blaškėmės po miesta, šiurpindami praeivius savo drabužiais, gera nuotaika ir veidais. Deja, nuotaikai nebuvo lemta išsilaikyti – daugelis geekų ir šiaip matematikų:) (peace and calculiator) greitai pavargo, o, prisiartinę prie ekzekucijos vietos, buvome pašiūrpinti jau pakrikštytų fuxų išvaizda.

Kilome į kalną. Pasirodė Invizitoriai ir jų Priemonės. Keli paraudę žmonės rėkdavo ant nulių minios, agresyviai elgėsi – man pasirodė, kad jie apsvaiginti valdžios. Tokie stiprūs, visagaliai dievukai, galintys su tavimi daryti ką užsnorės ir megaujantys šios valdžios galimybe, kuri po valandos išslįs jiems iš rankų. Jie baudė, jie gailėjosi. Nežinau, tada pagalvojau, kad taip juos veikia kažkokie harmonai ar paprasčiausiai ekstrimali situacija privertė jų silpnas sąmones prisiminti primapradžius, žvėriškus refleksus. Vėliau, kažkas man sakė, kad jie buvo tiesiog išgėrę – bet kokių atvėjų mūsų krikštytojai sugebėjo sudaryti tokias sąlygas, kad po fizinių užduočių kursiokai, nesipriešindavo.

Po pirmųjų ekzekucijos procedurų, žmonės paliepti, griūdavo ant kelių ir šliaužė. Jei norėčiau dramatizuoti, sakyčiau žmonės buvo palaužti ir priimdavo jiems primetamą valdžią, jos žeminančią valią ir galų gale jiems mestą saldainiuką (pakvietimą į klubą). Iš tikrųjų, tai apibudinama paprasčiau – mes buvo krikštijami.

Dar įdomesnė man pasirodė kursiokų reakciją į “krikšta” (vertybių perdavimą?). Iš pradžiu nuliūdę, pikti ir pasibraurėję, po dešimties minučių jie pralinksmėjo. Pradėjome ruošti planus ką padarysime su nuliais sekančiias metais. Įsivaizduokite... įsiaizdavote? Dar šiūrpiau... Dar bjauriau.... Ką jei vietoj miltų naudoti kiselių, kuo tirštesnę masę, kad atrodytų šlikščiau! Galimą paimti PVA klijų ir pilti ant plaukų, kad suliptų. Galima prileisti vandens į batus, kad susirgtų. Įsivaizduokite, fuxai, kitamet prisigersime ir eisime nulius bauginti. Juk, norime išaugti ir tapti tokie kaip ir mūsų krikštytojai. YAY

Pagalvokime, ar tai buvo mums skirtas tūsas – juk gavome pakvietimą į klubą vakare. O ką antrakursiai? Jie neturi tokios nuostabios šventės. Kitais metais mes rengsime šią šventę. Ar verta žemintis ir keršyti, ar verta iškoneveikti nulius? Gal reikėtų bendros šventės: ir jiem ir mum. Liko daug laiko pagalvoti.

Comments

Как я и говорил, комплексы свои старалеьно вымещали.
А твои однокурсники уже сейчас остервенело дрочат ночами в предвкушении следующих крестин.

Daug tiesos;) Valdžia gadina. Ir, nors ir tradiciška, bet gan neteisinga man atrodo už metų senumo skriaudas išsiliet ant jaunesnių. Tave skriaudė juk vyresni. Įsiminiau tokį epizodą iš savo krikštynų: kai mane vienas egzekutorių stumtelėjo į nugarą, nes jo manymu per lėtai ėjau, atsisukau ir norėjau atsilygint kažkuo panašiu, bet susilaikiau (juk žinojau, ko einu i krikštynas). Na, nežinau, kiek prasminga yra šita kankinimo tradicija. O jei kažkam tai stebint darosi smagu - apie tokius žmones galim daryti savas išvadas. Pvz.: kuo tokie skiriasi nuo tų JAV karių, kurie kankino irakiečius Abu Graibo kalėjime? Gal kiek dramatizuoju.. Išvadas tegul kiekvienas daro individualias.

patikekite cia dar nebuvo ziauru.. visai nieko is tikruju.. o jei jus uzauge vaiku darzelyje tai nereik cia varyt:) nenorejai - nereikejo eiti

heh, YES. bus su kuo diskutuoti;)) šiaip, aš daug pasisėmiau iš šių krikštinų:) ir nieko nesiskundžiu, tačiau noriu parodyti kaip juokingai/graudžiai/baugiai atrodė mūsų Inkvizitoriai ir mūsų aukos, kurios kitamet ruošėsi tapt inkvizitoriais.

nu baugiai\graudziai neatrode jie ir jie ne inkvizitoriai:) o juokingai:) nu gal.. bet tai cia juk krikstynos, man nepatinka kai xebra verkia paskui:) atvirai pasakius man jau tu krikstynu gana - tiesiog nusibodo, manau ziauriau negu buvo pernai musu mokykloj nebuvo ir nebus:) na bent jau as nedalyvausiu:) man nera nieko nei naujo nei seno:) musu dabartinese krikstynose nebuvo nieko naujo ar isradingo.. tik tradicijos:) whatever..

beje maksai man tavo pasakojimas apie krikstynas labai jau netinkamu stiliumi parasytas:) juokingai atrodo

Na man pats mane krikštijusių antrakursių elgesys pasirodė panašus į darželinukų - mol apdrapstysim, išpurvinsim, tai bus gražu, tai bus juokinga. Valdžią emocijom, instinktam. Žeminimas rulz.
Taip, į krikštynas ėjau savanoriškai, nes nedalyvavęs netekčiau teisės peikt ar girt jų, ar ne? Tiesa, nekalbu apie MIF krikštynas, apie kurių turinį mažai žinau, bet iš Loading įrašo irgi šis tas šviečiasi. Nesuprantu, nx žiaurumą statyt rodikliu..

Mif krikstynos buvo zjbs :D

atrakursiai daunai

antrakursiai daunai!!!!!!!!!

"bet kokių atvėjų mūsų krikštytojai sugebėjo sudaryti tokias sąlygas, kad po fizinių užduočių kursiokai, nesipriešindavo."

Galima paklaust kokios buvo fizines uzduotys, jog po ju jau nebeliko jegu priesintis?

-
"Po pirmųjų ekzekucijos procedurų, žmonės paliepti, griūdavo ant kelių ir šliaužė. Jei norėčiau dramatizuoti..."

ekzekucijos? Man atrodo tu jau dramatizuoji.

-
"Dar įdomesnė man pasirodė kursiokų reakciją į “krikšta” Pradėjome ruošti planus ką padarysime su nuliais sekančiias metais. Įsivaizduokite... įsiaizdavote? Dar šiūrpiau... Dar bjauriau.... "

Nemanai, kad tai tebuvo spontaniska reakcija i katik ivykusias kriksto apeigas?

-
"Pagalvokime, ar tai buvo mums skirtas tūsas – juk gavome pakvietimą į klubą vakare"

O kam jis buvo skirtas? sutinku, kad klubas i kuri gavome pakvietima siek tiek primine "rusi", bet visa kita ok.

-
" O ką antrakursiai? Jie neturi tokios nuostabios šventės"

Krikstynos tai svente kuria antrakursiai organizuoja pirmakursiams, tad skayti jog jie "neturi tokios nuostabios sventes" manyciau nelogiska. O gal as klystu?

-
"Ar verta žemintis ir keršyti, ar verta iškoneveikti nulius?"

jeigu ziuresim i tai kaip i kersta tuomet prarasim viena graziausiu studentisku ritualu, kuriuo pagerbiama naujoji studentu karta.

Tad jei i krikstynas ejai kaip i "egzekucija" - gavai to ko norejai. Deja, pasitaisyti tau jau nieks nebeleis.

end.

Nebuvo ten taip jau viskas baisiai, ishtepliojo mus ir viskas... Jei kazhkam tai suteike dzhiaugsmo ir nuo to jie pasijaute laimingesni tai tebunie.. Man svarbiausia, kad man viskas buvo geraij, atejau su gera nuotaika ir ta gera nuotaika isliko visa diena... nereik chia verkt :)

Pritarsiu visiem ...
t.y. tiem kuriem krikstynos buvo JEGA !

Taip ir buvo viskas buvo saunu viskas buvo fainai ir linxmai...

Taciau manau kiekvieno klause kaip krikstynos ?

Jei neklystu atsakymai buvo tokie:

jei buvai geros nuotaikos kai klause atsakei : Geros

jei blogos : sudas...

jei pasakiai daugiau nei viena zodi tai buvo : labai geros isskyrus paskutine uzduoti...

Nesu mates buvusiu krikstynu ir kas ten dejosi...bet manau reiketu eiti kuo toliau nuo to visi muzikisko bandymo vyresniu parodyti valdzia per krikstynas...Ir manau tai kilo tikrai daugiau is vyresniu nei is antrakursiu...nors gal ir klystu...

bet kuris zmogus pasakytu jog smurtas gimdo smurta...

bet kuris psichologas pasakytu jog tai padarinys to ka patyre budamas vaikysteje...

Tai manau reiketu mum visiems pasigaileti tu zmoniu su traumuotomis vaikystemis ir sutrikusia psichika jeigu jie stumdami ir zemindami bei besityciojantys jaute kazkokia palaima ar malonuma...

Nors turiu pastebeti tokiu nebuvo daug...

Galu gale visos krikstynos buvo puikios ir jei norim padaryt jas geresnes tiesiog reikia atsikratyti auksciau aprasytu menkystu ir neprileisti ju prie sios sventes....

nu o kuo nezajebys... nu lieka kazhkoks shlykshtuliukas... bet ot nepochuj ateini sau gyrtas krikshtytis ir px buna ten visur voliotis... o ish krikshtytoju atsiranda agresija del to kas ir pas krikshtomus yra pasiprieshinimo jausmas... nu jo jo ish gyvuliu mes visi kile ir ka padarysi?!? o beto vakarine daly ruoshti nemazhiau o netgi gaug daugiau darbo nei suorganizuot terliones... ysivaizduok kiek del to fuxo jegu ir laiko isheikvota...

adomas: jo, jo. pasidarbavome del tu fuksu, galima ju saskaita ir pasidziaugti:)

Nu man tai nieko baisaus tos krikštynos buvo :) Šiaip mes tai irgi neryži, kadangi paskutinius mus krikštyjo, tai gavo ir kai kurie krikštytojai dozę miltų iš mūsų, kuriuos sugebėjom nupyzdint prie barbakano (kai kurie krikštytojai tai ne praščiau už mus atrodė po to :) ).
O autoriau, jeigu ne paslaptis, ką ir katroj grupėj mokais? Gal mes sakau kolegos beveik? :)

programų sistemų 3 grupė

Tada ne ta pati mokaus :)

mane labiausiai sunervino, kad musu krikshtytojai patys nepastovejo ant koju. galejo bent tamsos sulaukt ir tada prisigert.

Sveiki,

Smagu, kad studentai pradejo reiksti nuomone ir ne tik krikstynu, bet ir akademino gyvenimo temomis. tik Jusu nuomones pades MIF'ui eiti i prieki.

Dabar apie krikstynas:
Tai buvo svente JUMS PIRMAKURSIAMS. Mes viską darėme, kad jos būtų smagios ir linksmos, bei kazkiek tradiciskos. Kaip pavyko spreskite Jus.

Tiesiog noriu palinketi kitais metais susirinkus padaryti tokias krikstynas kokiu jus butumet noreje siemet, o ne tokias kaip noretumete atsikesyti.

Tik atminkit, jog sneketi visada lengva, bet kazka padaryti...

tad iki pasimatymo ir lauksime jusu iniciatyvos.

Vaidas
MIF SA Pirmininkas