« Turinio valdymo sistemos vilniuje | Main | Šiandie »

Pamąstymai apie ląstele

Atsiranda visatoje vinea civilizacija - gyvena, gyvena, kol ne užsinori padaryti sau lygius brolius. Tačiau pasirodo, kad jų (brolių) civilizacijos raida užimtų per daug brangaus laiko, jei vystytųsi taip kaip kūrėjų vystėsi. Tada kūrėjai, patobulina procesą ir pradeda laukti.
Gyvena, gyvena sukurta civilizacija, kol ne užsinori padaryti... Ir taip pagal geometrine progresija ->0

UPDATED: utopija tai, kai entropija maximali? :)

Comments

hehe...idomu, kuris musu numeris :)?

kas pagal geometrinę progresiją?

žiūrėjau x-faijlus, pilnametražį. privertė susimastyt chriso idėja apie virusą, sugebantį užaugti iki už žmogų pranašesnės, mastančios būtybės.

fantastika? nichrena! tik laiko klausimas.
http://www.genome.gov/ - užsiima žmogaus genomo dekodavimu, aiškinimusi ką kiekvienas atomas DNR molekulėje daro. http://www.clonaid.com užsiima žmogaus klonavimu (arba varo propagandą), bet čia tik laiko klausimas, jei ne jie, tai kiti. proceso - nesustabdysi.

kaip žmogaus klonavimas susijęs su virusu? ogi paprastai. virusui net nereikia turėt modifikuoto DNR, jam tereikia turėt informacijos apie DNR pakeitimą. panašiai kaip "krekai", paprastas txt failas su nuorodomis ką kur pakeist. lygiai taip pat galim sukurti virusą, pasinaudojus ttp://www.genome.gov/ atrastomis ar dar atrastinomis žiniomis.

šiais laikais tai turbūt neįmanoma, nors turint galvoje įslaptinimus ir pan... tačiau ateitis priklausys modifikuotiems. šio neišvengiamo proceso utopija būtų panaši į http://www.imdb.com/title/tt0119177/, tačiau turint galvoje "rūkorius", viskas bus kitaip. ir toks virusas pasirodys galbūt dar mums (mūsų kartos, nes kiekvienas iš mūsų šiaip galim tuoj pat užverst kojas).

aišku vakcina bus, tačiau kaip dabar vyksta globaliniai marazmai su kompiuteriniais virusais, tas pats bus su biologiniais.

vakcinos, mano nuomone nebebus pardavinėjamos ampulėsi, tabletėse ar dar kokia dabar naudojama forma. bus antivirusiniai prietaisai. tarkim kopanijos, užsiimančios virusų tyrimu suranda priešnodžio gamybos algoritmą. jį, kas be ko, reikės nusipirkti. taigi atsisiunčiamas viruso priešnodžio algoritmas į asmeninį sintezatorių. sintezatorius analizuoja žmogaus DNR ir pagal minėtą algoritmą sukuria priešnuodį.

didžioji dalis rašliavos paremta per "negali būti" sižinotais dalykais.

na, genomo tyrinėtojams iki kokių nors rimtesnių rezultatų (analizės) dar labai toli - kol kas jie modelių nesugeba sudaryti, net techniniam duomenų atvaizdavimo lygyje kol kas krūvos problemų (bent jau toks įspūdis susidaro pranešimų paklausius). todėl tikriausiai tai užtruks truputį ;-)

opit: nu, gal vis dar pirmoje dešimtyje;)

tomai: heh, turėjau omeny ir taip rasės išsivystimo iki kūrėjų laikas artėja prie nulio:)

mentolis: eh, suprastum rusiškai duočiau http://www.rusf.ru/lukian/cover/genom.gif :) Turbūt ir lietuviškai galima rast - pažiūrėsiu bibliotekoje. o dėl viruso - imho jis negali būti toks tobulas (gal ne šiandien) kad per žmogaus gyvenimo laikotarpį išaugtų iki mąstančios būtybės.
Tūrbut apie tai ir kalbėjau: progresas vykstantis per mus - tai yra jei mes sukurtume kažkokia tobulesnę bakteriją, ar virusą (virusas kiek žinau nėra lastelė) mes vykdytume progresa:) visatos žmonių rankomis.
o šeip, IMHO, mes dar toli nuo ląstelių konstravimo, bet tikrai artėjame. Norėčiau kad anksčiau išrastume AI:).

o nx viso sito reikia, siandien nesuvokiu. Ar dideliems zmonems pazaist? :)

o nx viso sito reikia, siandien nesuvokiu. Ar dideliems zmonems pazaist su gudriais zaisliukais? :)

na taip, iki viso šito dar labai (o gal ir ne) toli.

visrusas nėra lastelė, tačiau jis gali keisti lastelę į kurią pateko. kaip minėjau jam tereikia turėti informacijos, kaip pakeisti lastelės dnr, kad lastelė vystytusi norima linkme.

žmogaus dydžio būtybė gal ir neužaugs per žmogaus gyvenimą, taičiau nemenkas parazitas tikrai spėtų užaugti. pavyzdžiui kaip auga vėžys. gali užaugti iki kelių kilogramų dydžio.

hm. auga vėžys, ar auga piktybinės ląstelės?