« Мо3ги сука нах | Main | Pamąstymai apie ląstele »

Turinio valdymo sistemos vilniuje

Keletas minčių apie TVS įdėgimą, naudojimą ir prekybą:

1. Dizaino pakeitinimo per sistemą prieina iki absurdo - kažkas stengiasi sukurti web dizaino priemonę veikiančią online. Manau, maksimumas, ką gali pasiūlyti TVS, - tai galimybę redaguoti puslapių (puslapių šablonų) kodą, kaip daro Movable Type.

2. Atsižvelgiant į šiandienos komjuterinio raštingumo lygį (na jūs žinote, ane?:) kompanijai platinančiai/kuriančiai TVS gali būtų problematiška apmokyti vartotojus naudotis sudetingesnėmis turinio valdymo sistemomis. Šiandien man papasakojo, kad gaištama gan daug laiko pirkėjų kompanijos darbotujams apmokyti. Dėl to kompanijai parduodančiai TVS gali būti nenaudinga reklamuoti/platinti tokias, sudetingesnes sistemas... progresas stringa?

3. Visus kišamas WYSIWYG yra didelis blogis! Taip pat kuo paprastesnis jis yra tuo geriau. Manau, derėtų palikti tik teksto šrifto redagavimą, paveiksliukų įkišima, bei paveiksliukų ir teksto išdėstymo keitimo galimybę.

Šiandien, buvau Editor pasikalbėti/pažiūrėti jų TVS. Ačiū, firmos direktoriui, Rimui Kavaliauskui, už pokalbį ir mintis.

Comments

siūlau pasidomėti uab 'idamas' produktu 'smart web'.

1. jis gali redaguoti visiskai puslapiu sablonus ir pacius sablone esancius blokus - tiek wysiwyg, tiek koda. kitaip tariant, useris gali pats pasikeisti dizaina visiskai.

2. del antro tu visiskai teisus. buna kad tvs instaliuotojai net nesako visu galimybiu, jei mato, jog useris gana lameris.

3. tiesa. bet siais laikais puslapius valdo tie, kurie net wordo gerai nera ivalde. tai ka tokiems pasiulyt? lenteles piesti kartais reikia?

vis vien manau, kad dizaina turetu keisti siek tiek advanced zmogus, o paprasciausiais moduliais(pvz., kaip news, newsletter ir etc.) + WYSIWYG(kalbu apie form fieldus grynai table'ams, pixams deti) gali ir pats klientas ismokti, jei yra pateikiama dokumentacija

brb: aš sutinku, kad wysiwyg reikalinga naujenoms, straipsnims, bet toligražu daugelis, IMHO, jų turi per daug galimybių.

TVS turi buti naudingas abipusem. Visu pirma ir We srityje dirbanciai kompanijai, tai igalina greiciau, kokybiskiau kurti svetaines. Vartotojas vartotojui nelygu. Tikrai yra nemazai klientu lameriu. Bet yra tokiu, kuriu reikalavimai uch kokie. Nejau kurejai TVS turi ziureti i minimalius klientu pageidavimus? Kuo didesne TVS, tuo daugiau galimybiu, bet tai daugiau tik patiems kurejams: developeriams. WYSIWYG ir blogs ir ne. Isesmes jis padaro HTML kodo ka reikia klientui. Taip jis iveda daug slamsto, bet teisingas sukurimas WYSIWYG redaktoriaus yra menas. Dabar internete sukasi daug.. bet ismes visi vienu kitu kopijos. retas kuris viska raso nuo nulio. Sakai srifto redagavima palikti? juk pagal dabartini standarta nera jau, reikia stilius naudoti.. stai ir preiname prie galingesnio xhtml redaktoriaus. Ash savo TVS jau n kartu noriu perddaryti.. nes kiek kliurku yra M$ ...