« D40 vs. D70s | Main | [c/p] (c) gigmis »

pasirinkimo agonija tęsiasi

Dabar ganėtinai argumentuotai mane įtikino imti Canon foto aparatą. Ir vėl klebu tarp dviejų modėlių: Canon 350D ir Canon 400D. Ironiška yra tai, kad abi kameros turi didesnį MP kiekį bei mažesnes kainas. DPReview didesnius įvertinimus bet kokiu atveju rodo tik Nikon'ui.

Pagrindiniai argumentai dėl Canon'ų yra šie:
* Mažesnė įrangos kaina;
* Didesnis įrangos pasirinkimas vietoje;

Ačiū visiems, kas mane susirado per visur ir nepasidrovėjo įkišti savo trigrašį. Laukiu tolimesnių atsiliepimų apie šiuos du .)

Comments

Aš iešmutiškai esu spragsėjes D50 ir D80. Puikūs fotoaparatai, bet kaip jau kažkas minėjo, kad puikioms nuotraukoms to negana, reikia dar ir puikaus stiklo bei puikių rankų.

Nezinau, tavo reikalas zinoma, taciau as pasirinkau EOS 400D

Kiek pasizaidziau vakar ir galiu pasakyti kad kolkas priekaistu neturiu, nebent tik tai, kad nemoku niekaip normaliai nufotkinti "ryskio gylio" (DOF) fotkes... bet pasirodo cia mano "nepatirtis" zaidzia :)

O siaip tai, butent argumentas geras yra: naujas CMOS sensorius, daug accesories lietuvoje ir net servicas atstovu yr.

Lauk Canon EOS 40D ;)

Pafloodinsim ;) Šiaip 350D kaip senas modelis kainuoja apie 600-700 Lt. pigiau. Aš ko gero dabar pirkčiau 350D, susirinkčiau kiek rimtesnę optiką, ir kai jau pajusčiau šio žvėriuko lubas jį parduočiau (ar nurašyčiau į nuostolius priklausomai nuo stovio) ir pirkčiau 40D arba naujesnį tos serijos. Jei nori aparatą naudoti ilgai ir keisti nesiruoši - gal ir variantas 400D su paprastesne optika, kurią vėliau pasiupgreidinti. Turi nemažai privalumų 400D. Visų pirma - automatinis matricos valymas. Žodžiu viskas labai priklauso nuo tavo planų ir biudžeto.
Aš pats laukiu kol suremontuos mano paprastesnį aparatą - Canon Powershot S2 IS. Norėtųsi ko rimtesnio, bet kol kas sueis.

nikon d80!
arba galiu savo parduoti fujifilm finepix s9500 ;)

Pats turiu EOS 300D senuką. Nelabai skaičiau kodėl tau taip svarbu megapikseliai. Nebent 80% fotkių kropinsi, kas iš mano asmeninės 2 metų patirties su skaitmena parodė, kad to beveik niekad nedarau :)
Reliai megapikselių skaičius įtakoja fotkės dydį. Kiek planuoji plakatų spausdint?
Su savo 6,3Mpix atsispausdinau metro pločio plakatą ir norma :)

400D naujas modelis. Jei turi atliekamų pinigų imk 400D. Tačiau, bent pradžiai, rekomenduoju įsigyti 50mm f1.8 objektyvą. Pamatysi pasaulį kitom spalvom :) Mano fotkės iš Blogconf būtent su 50mm objektyvu daryta. O kainuoja jis ~300Lt.

Realiai, man užtektų mano 300D, jei jis susikalbėtu su blicu speedlite 430EX, tačiau jau per senas ir ne viską palaiko, nors pripratau ir išmokau elgtis :)

vaje, kiek prirašiau, 4 valandos miego savo daro :S

manoakys - gal gali palikti kokius nors savo IM kontaktus. norėčiau tave užparinti nueiti pasižiūrėti fotoaparatų į Vilbrą. Įmanoma?

aš tai siūlyčiau pasirinkti kitokią paieškos strategiją: eini į parduotuvę ir čiupini visus tau įperkamus aparatus. tas, kurs prilips prie rankų (bus patogus tiek laikyti, tiek maigyti) ir turėtų apsistot tavo kuprinėj. aišku gerai būtų nepamiršti įskaičiuoti geresnį stiklą (jei c, tai pvz. 17-40 f/4, bet jis jau nėra labai pigus)

nu enc :)
ash ir apie 350D galvoju :)
bishke keistai limpa prie rankos bo mazesnis siek tiek bet zeba :)
seip tako siek tiek pazaisti tai kitinio objektyvo uzteko :) aisku uzhteko pazejus kad ebejuje pilna canonui pirkt tikrai neperbrangewsiu lindziu :) kad ir uzh 100 - 200 baksu tikrai geru paimsi ir paparancinti kajmynus galesi :)