« chillout ne tik miegui | Main | pasirinkimo agonija tęsiasi »

D40 vs. D70s

Artėja mano tortadienis. Aš taip pat sprendžiu kokį fotoaparatą pasiėmus. Skaitinėjaus aplinkui (žmonių, kurių galėjau pasiklausti apie tai - labai mažai). Ir besiskaitydamas nusprendžiau apsistoti ties dviem modeliais: Nikon D40 bei Nikon D70s.

Norėjau laukti D40x modelio, bet supratau, kad gauti daugiau MP - tas pats kas ir kompensuoti už kažko trūkumą. Pasiskaitykite čia. Turėtų įtikinti ir jus. Gaila, kad straipsnio autorius nerašo blog'o.

Ir šiaip jau supratau, kad prašyti kokių nors pasiūlymų ar atsiliepimų yra beprasmiška .P

Comments

Bet vat didelis trūkumas Nikon'ų yra, kad baltos spalvos balansą reikia suvedinėti kaskart rankomis, ko nėra jokiame semi pro ar pro canon'e. O ir šiaip fotikas su keičiamais objektyvais tau bus lėvas, jeigu neturėsi pačios geriausios optikos.

Gimtadienis yra pats geriausias laikas (be pastukinės metų savaitės ir asmeniškai tau) yra pasidovanoti sau ramesnę sažinę dėl skolų :) bent jau dalimis... dalimis... :)
P.S. a geras mano rytinis bajeris? ;]

ghemm as tai apsistojau ties D50 ;-) tai ji ir imsiu, o kol imsiu gal pasiulis kas koki gera varianta d70s ;-) kai isigysi aprasyk kokie ispudziai

Pats nesenai veidrodini fotika isigijau, is situ rinkdamasis jamciau d70. Bet tu neparasei su kokia optika imti zadi, o tai vel daug reiskia.

D70s bus vienareikšmiškai patogesnis, nors ir senesnis- tai yra aukštesnės klasės kamera. Su analogiška optika jokio ypatingo vaizdo skirtumo nebus.

Ir dar D40 neturi vidinio AF motoriuko, todėl toks super populiarus ir tikrai puikus 50mm f1.8 stiklas ant D40 fokusuojasi tik rankom, kas iš esmės jau yra nemenkas minusas.