« susipažinkite | Main | Kas gyvena kitoje gatvės pusėje? »

informacinis triukšmas

Šiandien po bendradarbio duotos nuorodos užsukau į savo mėgiamiausia delfi.lt skiltį - "Mokslas ir gamta" (tiesa, anksčiau vadinasi berods tiesiog "Mokslas"). Šiaip ar taip pamačiau begalę daug naujų straipsnių, kadangi kažkaip praėjo tas laikotarpis, kai lankydavausi toje rubrikoje bene kasdien, tikrindamas ar neatsirado kažko naujo.

Pamąsčiau, kad dabar atėjo dunulinis internetas, tad reikia įsidėti tos rubrikos rss srautą. Nesitikėjau jo rasti, bet ikonėlė ugnialapės adreso eilutėje rodė kitaip. Kankino jausmas, kad nekas yra, kad pradedu jau delfi.lt rubrikų rss'us traukti pas save į guglio rss srautų skaitytuvą.

Pastebėjau, kad straipsnių pradžios (skirtingai nuo pavadinimų) nėra tokios įdomios, todėl pradėjau varyti per niolika naujų straipsnių pavadinimų bei jų pradžių. Supratau, kad įdomių straipsnių geriausiu atveju gali būti maksimum apie 50%. Visa kitą - dženkas, informacinis triukšmas ar neaktuali informacija.

Įdomu būtų sužinoti ar bent nustačius, kad kažkoks straipsnis yra šiukšlė - įmanoma kuo efektyviau kompensuoti prarastą laiką ir pakeisti gautą netinkamą informaciją kuo naudingesne...

Sesutė, kaip 21 amžiaus bibliotekininkė, ir visi kiti, tamstos, galėtmėte ir padėti .)

Comments

IMHO Delfis apie mokslą išvis nieko įdomaus neparašo. Jei ir taip, tai būna žinoma iš NewScientist ar panašios vietos.

Kitiems RSS'ams galima filtruot Rumuniją, Abonentą, rinkimus, Olegą Lapiną ir pan. Turint kantrybės gali visai ir Delfi reader'is išeiti ;)