« december 2005 | Main | februari 2006 »

januari 31, 2006

prisisumavus

Atmetus pagirių faktorių viskas kaip ir gerai. Support'as ilsisi. Gaila, kai per tokį laikotarpį niekam jo nereikia. Per visą tą laikotarpį rutuliavau vieną mintį - kodėl MT prisijungimo sistema priima tiktais pirmus devynis slaptažodžio simbolius. Negi 1234567890000 yra lygiai tas pats kas ir 123456789? Oh, neseniai apturėjau css'o pratybas. Daugumai pasirodė lieva. Na ir vartokit.

Ir dar, kadangi dauguma manęs IRC klausinėjate kodėl aš šypsodamasis turiu tik vieną akį, atsakay - nuo šiol turėsiu dvi akis ..)

Beje, praėjo #phphelp kanalo mytas. Pasveikinkite naują kanalo founder'į medutį. Geriausia frazė iš myto diskusijų: Aureolė tėra elektros iškrova tarp velnio ragų (c) Infidel.

januari 27, 2006

11 November 1864

Mute on a stretcher, with her head curiously bandaged, Alice seems to cling precariously to life. Her burns have healed remarkably in the year since the fire, but she languishes in a deep trance like dementia. It's as if the blaze consumed her senses. Deaf, dumb, and blind to all stimulation, she's a fair math for the infirmary's gloom.

In a frenzied insant, a canhered feline pounced on Alice while she was about to be carried inside. Startled by the cat's yowl, the bearers lost their grip and dropped the wretched girl to the ground. Most curious to behold, the cat stood atop Alice as if claiming territorial right, or as if defending a rodent captured in the day's hunt from other hungry predators. Only when an orderly threatened it with a stick did the creature scamper into a nearby hedge. Even then the ct crouched beneath the shrubbery. With eyes agape, it fixed on Alice as if it had some vital interest in our proceedings.

januari 25, 2006

4 November 1864

Recieved confirmation from the Superintendent that I will be given the opportunity to treat a very troubled and difficult patient. Dubious honor! Her name is Alice, and her prognosis is not promising. After looking at her file, I'm astonished she has survived that long. She has been nearly comatose for a year.

januari 19, 2006

multi-tasking

ToLearn:


  • Spausdinti slaptažodį ir kalbėti

  • Kalbėti ir spausdinti slaptažodį

januari 18, 2006

Draugas šviesoje

Eidamas nuo stotelės link namų stebėjau, kaip tolstant nuo kiekvieno gatvės žibinto, augo mano šešėlis.

Galbūt gerai, kad jo susitraukimas nepriklauso nuo aplinkos temperatūros...

januari 12, 2006

blog.hc.lt blog'erio pareigos .)

Iš savo blog'o pratryniau 1725 junked komentarus. Tikiuosi duombazė sumažėjo. Anyway, siūlau tą patį padaryti ir kitiems blog'eriams, kad blog.hc.lt lengviau atsidūstų .)

P.S. cornucopia'oje pratryniau savąją dalį junked komentarų.

januari 11, 2006

Mokslas, amatas ir menas (arba kai trūksta trackback)

disklaimerio ištraukos užsikontempliavau ant sąvokų: mokslas, amatas ir menas. Nenorėčiau per daug nuklysti apie savokų definicijas, todėl stengsiuos laikytis šaltinio konteksto.

Neesu dažnas ligoninių ar kitų sveikatos apsaugos instancijų lankytojas (nežinau kam reikėtų už tai dėkoti), bet manau, minėtu atveju minimas terminas (chirurgija) nėra mokslas iš viso. Lietuvos mąstais (turint omenyje gydytojų-chirurgų pasispardymus) tai būtų galima pavadinti amatu. Man, kaip mažai istoriją mylinčiai personai, tai nors ir skamba ganėtiškai viduramžiškai, tačiau paskirtis, priežastys ir pasekmės (tinkamesnio termino nesugalvojau) visiškai atitinka viduramžius - Tai neša pinigus.

Mokslas - būtų pasakyta per daug kraštutiniškai (?). Kraštutiniškai, nes dar besimokančiam (som įgūdžius gilinančiam) žmogui būtų leista operuoti (som pjaustyti kito žmogaus gyvybinius organus). Kitu atveju - būtų pasakyta per daug abstrahuojant "giminingas" sritis, kurių visų šaltinis (įskaitant nagrinėjamą pseudo-mokslą/amatą) yra medicina (kas iš tiesų ir yra tikslus mokslas).

Menas šiuo atveju yra visiškai šalia amato (netgi toje pačioje srityje). Chirurgiją galima pavadinti menu, kai operacija atliekama su dideliu tikslumu (kur pastarasis terminas nėra susijęs su mokslu, kiek su metrija), sunkinančiomis aplinkybėmis, chirurgui tuo pačiu metu žygiojant deathmarch. Apie tokios chirurgijos perliukus dažniausiai pranešama per mass-media.

Viską galima suverti ant vienos grandinės: mokslas - amatas - menas. Taip, teisingai - branduoliniai skaičiavimai taip pat galbūt kada nors taps menu.

januari 9, 2006

Euforijos pabaiga ir sudoku džiaugsmai

Vėl atsigavau po naujųjų euforijos. Kaip ir pernai. Gaila, šių metų tikslai kuklseni, kur kas kuklseni. Su tokia horizontalaus gyvenimo padėtimi - išlikti gyvam. Vertikalus gyvenimas tik pailgėjo. Tik išliko klausimas - ar jis pakilo, ar žemesnis nugrimzdo dar žemiau?

Sudoku - daug kam žinomas žaidimas, tačiau kas per daug - tas nėra sveika:
1) Dirbu maksimoje. Stoviu prie puoduku lentynėlės (na žinote, ten kur daug visokiu spalvotų ir kartais būna vienodų). Kabinu puodukus ant tų kabliukų ir žinau, kad negali toje pačioje eilutėje, stulpelyje ar kvadračiuke būti du vienodi puodukai. Jeigu neišeis taip padaryti - bus šakės nuo šefo.
2) Guliu lavoninėje, veikiausiai negyvas. Mano kūnas sukapotas į devynias dalis. Aplinkui daug stalų su taip pat sukapotais lavonais. Daktarai ir lavoninės darbuotojai stengiasi išdėlioti mano ir kitų lavonų kuno dalis ant stalų taip, kad stalų eilėje, stulpelyje ir kvadračiuke neatsirastų dviejų to pačio lavono kūno dalių. Kitu atveju bus šakės nuo šefo.

Labai gerai, kad visa tai tebuvo sapnas...