« trumpinukai | Main | 2as pasipasakojimas sau »

ka papasakojau sau paciai, su kurybos ekskliudais vardan nezinia ko

tai kaip ten toje lenkijoje buvo? tas kas spontaniska jau darosi nebeidomu ir nebejaudina, jaudina suletejes spontaniskumas, o siaip tai bendra kalba gerai sueina, susikalbejimas. kolkas kalbeti nedristu ir daug laiko pratyliu, nes kalbu su tokiu siaubingu lenkisku akcentu kad kai parduotuveje paprasiau kazkokios prekes lenkiskai tai pardaveja man angliskai atsake.
atvykus siek tiek nuobodziavau, taip iki 5 dienu, bendziau susizinoti paskaitas, generuoti idejas, skaityti knygas, sedeti internete (deja nemoku programuoti ir man idomumas kpmpiuteriu baigiasi ties pe-mailo patikrinimais arba knisimusi po googla konkreciu man idomiu klausimu), kabinti Bartusa netiesiogiai (siaip sau, is nuobodulio, kad aplinkui nera nei vieno vyro)antradieni (pries sAvaite buvau paskaitoje pas Pudeli (moteris su didele zila plauku kupeta ant galvos 80uju stiliumi, idomi), desto multimedijas, dar yra intermedijos ir interaktyvios medijos, 3 skirtingi dalykai destomi + video, audiosfera ir dar kazkas. toje paskaitoje pamaciau dideli kieki vyru (studentu), tai hormonai po savaites celibato taip uzsiviraliojo kad tik priesimas trace stiliaus liquid krengeliu padejo :) iki fraktalu man toli kaip ir iki programavimo atminties, matematikos, nors noreciau, taciau reiketu daug mokytis ir yra tikimybe kad niekada neishmoksiu, tik siaip praleisiu daug laiko, nes man pats mokymasis neidomus, idomu tada kai jau moki ir gali kazka padaryti, tinginystes kazkokios.
toliau gyvenau be vyro ramiai iki ketvirtadienio, nors treciadieni jau abu su bartusu staugem poshlus tekstus ir dainas kad islieti savo energija, nes jau sunku daresi abiem, bet uzmigo siaip ne taip atskirose lovose. kita diena sekesi sunkiau nes truputi pagerem, tai as kaip maria teresa kokia (bet labiau del sportinio susidomejimo) jam padejau, uz tai jis man pagraibe truputi slaunies, valio! :) jautesi poto nezemiskai dar visa kita diena ir dainavo man "last night i felt you in my body, david" :) smagu buvo matyti kad zmogui gera, taciau as pati irgi noreciau.
iki penktadienio vakaro ir penktadienio vakara viskas buvo ramiai, nes atvaziavo bartuso draugas jonas ir mes pasinerem i marichuanos pelkyte iki pat sestadienio vakaro, tai buvo ramu, padoru ir gan kurybinga - nes sau uzduoti tokia uzsibreziau kad kai ipuciu tai negalima guleti "stoned" o reikia ka nors veikti, butinai daryti, liudna kai bendraminciu salia nebuvo (jonui isdrisdavau pasakyti savo mintis, bet jis ne visas suprasdavo, o kai kada maciau kad jam jau klausytis atsibodo, gaila kad neturiu ko nors kas suprastu mano sapaliones....). prisigalvojau ideju tokiu kaip naujos kalbos sukurimas (bet daugiau gal uzteks).
taigi visa penktadieni nuo . praputem ir prasivoliojom kazkur prie lovos, o sestadieni iki vakaro irgi taip pat.
sestadieni vakare nuejome i viena kavine kur sutikau lukasza - mano kursiokas lenkijoje, anksciau studijavo antropologija varsuvoje bet neislaike bakalaurinio del kazkokio egzo apie ikonas, dirbo anglijoje kazkuo ir lenkijoje geju bare vireju, labai kurybinga asmenybe, viena koja islipusi is literaturos. (kas yra literatura man per reiksme ieskoti www.rasyk.lt, susirasti subkulturini antaki ir pasiknisti gerokai po jo pokalbius su kitais zmonemis ir tarp atsakymu turetu buti jei netingite:)), kita labai kurybinga, tiek kad net gasdina. nes jeigu uszivesh ant ko nors manau gali nepagalvoti (o tiesiog esu tikra kad nepagalvos) apie pasekmes. taciau as juk kalbejau apie tai kad buvome kavineje su bartusu , angle siuzi ir prancuze noel (mes visi erazmusiniai) bei jonu ir atejo lukaszas prisedo, ir kolkas tik prisedo, kalbejomies briedus visokius, kol kalba nenukeliavo iki grybu (smagi pokalbio tema jam pasirodo :)), tada prasidejo pokalbis apie pojucius gan netrumpas. poto visi nutareme kraustyti kur nors pasokti nes tas baras buvo ramus ir sedimasis nors mielas, bet to neuzteko - siuzi norejo sokti , o kiti siaip norejo prasivaikscioti.
nuejome i kluba kuri pavadinciau gravbrodvejum (gravity-brodvejus vokieciu g.) - nes nei tobulas popsas, neii alternatyva, kazkokis balaganas su video projekcijoje rodomais klipais is chemical brothers ir miko jaggerio ir kitu. ten geriau skanu gerima, kalbejau su lukaszu, sokom, jau tada pradejau gerokai itarti kad kazkas bus, nes anksciau tai itariau bet ne gerokai :) sokdamas jis kai nenugirsdavo zodzio tai priartedavo labai jau arti kad isgirsti ji dar karta :) bartusas ir visa erazmusine chebra su jonu nutare eiti namo, o man patare pasilikti, pagalvojau okey lieku! ir ta proga padariau degtines staparika grynos su paskaninimu sulciu kad stipriai jausciausi, o tai buvo mixas nes pries tai geriau alu ir dar tekila ir dar kazka bet girta nesijauciau. po stapariko ir cigaretes jauciausi uztikrintai girta, su pusiausvyra jei koncentruotis viskas buvo tvarkoje, su mastymu irgi, nezinau aisku kaip tai atrode. lukaszas emesi veiksmo ir taip netiketai kad kurde net nesusijaudinau normaliai. jis taip staigiai puole laizytis kad nebesupratau kas vyksta, bet atsakiau tuo paciu :) kas cia dar? ....
poto isejome is gravbrodklubio ir nuslitiniavome link jo namu, pakeliui dar bandydami pasilaizyti bet man jau per bloga buvo tokiam tusui.
namie dejosi savaime aiskus dalykai - energingai labai ir visaip, per giliai ir nietin idomiai, bet viskas ka reikia pajutau, tvarka! :)
ryte jis padare pusrycius, gamina tikrai skaniai, nes dar teko vakare poto valgyti jo ryzius su pupelem ir sonine, astrokai, liezuvi praryt kaip sakant galima. tada su jo draugais vareme i sena gamykla (fabryka) kurioje gyvena tapytojai, pastatas oi dievuleliai visi erazmusai ir siaip architektai beigi darbininkai nenormalus, t.y. nerealus - didziulis, antram aukste (statytas 1904m. kazkokiom detalem alui gaminti ar tai buteliams)) didelis apvalus ratas/skyle i pirma auksta taip galima netyci nukristi, o pro ta skyle nuo pat ketvirto paskutinio auksto nutiestos supynes ant kuriu galima suptis (ketvirtadieni tenais turetu buti pusiau grybine tusofke tai reikes pabandyti, nors as truputuka pries tokia tusofke ten, nes ten nesaugu zmonems kurie klaidzios matydami savo pasauli), langai dideli ir mazyciai senoviniu formu, stovi visokie perdirbimo aparatai, stiklai kai kur istrupeje, buvom ant stogo, ir t.t ir pan, labai gerai buvo negaliu to atpasakoti. pabandykite isivaizduoti. buvome sveciuose pas tenais gyvenancius tapytojus - vienas isikures ketvirtam aukste, kitas antram - tiesiog isirenge kamabarius gamykloje gyvenamus ir labai smagiai isrenge ir jau netrumpai gyvena. anksciau jiems ten elektra buvo nemokama tai ir ziema sake buvo nerealu, bet dabar kai uz elektra reikia moketi tai galvoja peciukus kurtis ar ka tais. lenkijoje is krano vanduo tikrai negeriamas nes vidurius paleidoman is tiesu.
vakare lukaszas pagamino vakariene skania kur rasiau, poto is bendragyventoju vienas atnese papusti (bet sita man nepatiko, kazkokia lenkiska stoned chimke), parukem ir visaip durniavom (lukaszas neruko, hnes jausake pernelyg gyvwenime ganjos prisirukes ir ramybes reik jam) - atsinesem is to seno fabriko senu negatyvu ir kino juostos - nes i ta fabrik tuos daiktus sutempe tapytojai kai uzdarinejo kazkoki kino teatra ir ismetinejo juostas bei negatyvus is visokiu filmu, begedziai! :) pasijungem projektoriu ir rankiniu budu tempdami bandem ziureti filma bet nesamone gavosi nes nepatempsi 25 kadru i sekunde lygiagreciai ir tvarkingai tai pradejome ishsidirbineti - lukaszas grojo pakal kazkoki skambanti klasikini kurini su negatyvu projektoriuje ir i vaizda dar kreipe demesi , visaip pirmyn atgal energingai ir ne, projektorius net braskejo, man tai baisu buvo, nes tai buvo ne jo daiktas (ir ne mano :)) bet jis taip isitrauke i tai kad nebekreipe demesio kaip viskas atrodo, bet turbut tokis ir turi buti tikrasis nukreizelis menininkas :) vienu momentu as jais nerealiai zavejausi - tada ikisom i projektoriu kino juosta kuri yra per maza lyginnant su negatyvu ir lieka vietos tuscios baltos kai tempi ta kino juosta ir vaizdas is projektoriaus projektuojasi, tai toje tuscioje vietoje betempiant kartu kino juosta lukaszas "laize" kino juostos negatyva su shesheliu savo, na cia reiketu pamatyti nes nepaaiskinsiu, bet jauciausi tai nerealnai - pries mane vire impulsyvus kurybinis darbas (jie visa tai dar ir nufilmavo).
griztant prie ramiau bet anaiptol ne ramiau, poto jie visi aprimo ir lukaszas man filmu dave nuo kuriu apshalau. rybczynski paziurekit kas nematet, man tai buvo isvis nauja patirtis su lenku kuryba 80aisiais.
sedejau apsalusi tik linkciojau galva kad labai fainai ir negalejau isgauti is saves anei zodelio.
poto biski protingai pakalbejome, pasidalinome bendra lietuvo-lenkiska patirtimi, kad tokie patys dalykai patinka ir nuejome gulti.
pratesiu rytoj, pasakysiu tik tiek kad maciau atsakomybes baime vyro akyse kuri mane VEZA!! tikiuosi viskas bus gerai.
patesiant ta minti jis kaip sakant i kai ka kai kur nuleido ir tik poto pamaste kad taip negalima ir uzsiparino ir paklause manes ar tu manai kad as kvailas? sakiau taip. tada jis paklause ar as irgi kvaila, sakiau kad ne taip. poto buvau pas toki seni ginekologa kuris mane apziurejo, patirtis nebloga, dave vaistu (nes lenkijoje reikia su receptu), ishrase ir ok