« jau pradet svest? | Main | bala - pavasaris »

trecias nemokamai

nu dabar pisiu pogo, nes pats kielbasas ir reikia strakaliot.
pradesiu nuo to zodzio, kuris mane paskuriniu metu labai sudomino,nes paskutinius desimtmecius jisai skamba kaip vienas is pagrindiniu bet kokios salies ar valstybes pilieciu kredo.
tas zodis jau visiaki savarankiskas kosmopolitas, neperiklauso nei nuo politines, nei nuo ekonomines cistuacijos, nei nuo gamtiniu kataklizmu.
jauciu jis ne maziau nei 90% visu suaugusiu zemes gyventoju siekiamybe.
o zodis tai paprastas ir jau panasu kad jis nieko bendro su savo pradiniu uztaisu nebeturi - MILIJONAS.
"laimek milijona. kaip uzdirbti pirma milijona. ka jus veiktumet jei turetumet milijona."
jau nemanau kad tai turi rysi su skaiciais ar su kokia nors valiuta.
"milijonas" tai kazkoks autonominis mistinis gerbuvio sinonimas, kuri pasiekus to gerbuvio nebus ,nes gobsumas gimdo gobsuma.
taip ir lieka plaukiojanti "milijono" samprata, kuri visame pasaulyje veda is proto ir varo i depresija nuo valytojos iki ekonomisto.
visis supancioti, ne kazkokio vidinio augimo ar siekiamybes tobuleti. supancioti betikslio simbolio.
itariu kad pasauli uzvalde vidine tustuma. cia as apie zmogaus svajones, siekius ir viltis. nebera ko siekti, - sitema suskurta. veikia pauikiai. bet ji sukurta tik vienam tikslui. ir tunelio gale sviecia tik vienas zodis. zodziu turim nauja vada.
savanoriska vergyste - idealu sistemai. kuri is esmes, kaip ir nenaudoja priespaudos, tiesiog sukuria super palankias salygas vidiniam gobsumui klesteti ir uzkaisioti juo visas tuscias vidines skyles.
ir jau niekam nebeidomu, ar jo gyvenimo procesas, kazkam suteikia dziaugsmo ar laimes. nebent tai netycinis salutinis reiskinys.
pirk du milijonus - trecias nemokamai.




Comments

o jo dėl to mano planuose tapti išprotėjusiu mokslininku ir gaminti ką nors išprotėjiško!!! o ne vergauti IT srityje stroikininku, statančiu virtualų namą pagal kilieto poreikius...

mano mama tai turi milijoną :)
iš kokios tai turkijo ar kokio bieso kažkada atsizežė milijoninę kupiurą :D

ojo tik tau melejonai krentančių žvaigždžių...

Dabar susimąsčiau, kad tos dainos žodžiai, visuose tuose subžvaigžgžių kepimo fabrikėliuose sako tiesą :)

Gerai, man nereikia milijono.

ar yra vietos закону подлости: turėsiu milijoną vien dėl to, kad man jo nereikia?

jei tau jo nereikia, tai netgi ji turedamas, tu jo neivardinsi simboliniu dievisku vardu. vadinsi ji skaicium kuris puosia tavo saskaita. ir viskas. sausa skaiciu reiskiantis sausa piniginiu ekvivalentu kieki. jei tu cia apie pinigus.

kai žmonės buvo labai tamsūs, skaičiavo vienas, du, trys, daug. Dabar, kai tik truputį tamsūs, gali skaičiuoti ilgai. Mažu čia pirmas tinkamas skaičius, kai nori pasakyti kokįnors "daug". Senas geras šimtas šimtų šimtų. O vidinė tuštuma tai visada valdė.