" /> bezhdzhionka: June 2004 Archives

« April 2004 | Main | February 2005 »

June 9, 2004

leninist-style; society; if we

ha ha ha jei cia manote, kad bus kas nors apie lenina - skaudziai klystat, cia asv viena pastaruju naktu sapnau koki simta kart besikartojancia fraze - kurioje buvo sie zodziai, neatsimenu frazes, bet zinau, kad sapnuoti ja uzpiso tai prabudau.

aisku sapnavau as ja neatsitiktinai, bo univerui rasiau darba - chomskio vienos knygos recenzija. Kitas reikals zjbs univerui rasyt darba ir jame pyzdavot kapitalistine sistema, ziniasklaida, demokratija ir vabse visa the rich ir the powerful tusa. Gal neismes. destytojas tiesa paziuru panasiu.

ai ir dar berasydamas jau rimta kalba pamaciau, kad be tu visu slengu, kur mes rasome zinuose, gaunas rasinelis 8 klases kartais ;) "vercia isigilinti ir susimastyti, kelti klausimus" is serijos. Taip norisi ikergti ka nors joms buvo pochui, jos atejo ir visus ispiso.

Jei statistiskai tai vakar atlikinejau protini darba nei daug nei mazai - 14 val. su kokiu pora valandu parukymams (2 pakeliai cigareciu - off) ir pavalgymams. Po to teko saudyti kareivukus in virtual reality, nes kokio tai smegenu nukreipimo i kita griovi reikia, jei nenori sapnuot kokios nors frazes a la "if we further going to be marginalized, there can be no human history left to worry about" ir atsibust ties bombos mygtuku prie vyriausybеs.

June 1, 2004

my politics

- susitaisiau dvirati {hc.lt/bikeworkshop}, uzsidejau maza zvaigzde - paskutine - 11 dantuku tai galima isvystyt nechyla greiti, kas yr smagu.

pisu ozy - esu studentas, kuriam sesija, bet kazkaip viskas susinormalizavo, va ka tik gavau lenku iskaita, nors ne itin pavariau, bet kai nieko nesimokiau, tai gal ir gerai.

savaitgali valgiau grybus, tai viskas buvo labai grazu, igavau "geraja kantrybe" ir viska ka maloniai isidedu i galva suprantu. atejo pagaliau susitaikymas su savimi.

gaila, kad visu grupiu kuriose groju repeticijos igavo kazkoki defaultini "blogai" statusa, kur labiau yra defaultas, negu istikruju "blogai" ir is to seka visokie ki ten "nezjbs"

vakar isejau pasivaiksciot su sosiedka vietoj referato rasymo, tai aplankiau apylinkes markuciu, kur dar nebuvau buves ir tas kur biski buvau buves, tai daug snekejom apie kaip musu visuomenei reikia kad butum, ty susikurtum daug mygtuku, kuriuos paspaudes gautum valgyt, gert, apsirengt, pasilinksmint ir kaip jeigu nori darytis pats, tai pagal visuomene "nieko nepasieki". Aisku zinoma visiems telega, bet sikart snekejom labai vaizdziai.

dar snekejom kad zmones ne tokie dvasingi ir neturi kantrybes siais laikai, todel visada skuba, lekia ir tt. anksciau pyle piliaklnius po viena kibira ramiai uznesdami, gal visa vasara plusedavo, daba su buldozeriu per viena diena vienas zmogus viska padaro, desimt kitu pakilnoja popierius ir skaitosi jog kazka padare.

Ir apie mena kalbejo. As nesakau, kad visi siuolaikiniai menai blogi, bet tik manau, kad nors ir zjbs nupaisyti koki nors modernu siuolaikiska teplione, kuri kazka reiskia, bet tu pabandyk is marmuro iskalt statula. Kai zmogus pisasi metus ir padaro daikta kuri tu randi po to tukstanciu metu tai jau sis tas. O kas jie tuo met buvo kur taip dare? workin class ble. O kas dabar menininkai jobani hiparikai ir snobai nepritape vienaip ar kietaip prei visuomenes, suprantama, nes ta visuomene supuvus. Tik tai kad mena kuria vienadieni. siandien ryte sukuriau, vakare jau dedu ant jo sumustini. Gal ir neblogai, bet tokiu smulkmenu dachuja ir veliau pastebi, kad esi bukas kaip bambukas.

Po to prisiminiau visas keliones ankstesnes ir prisiminiau, kaip kai anksciau varydavom kur nors, tai nebuvom viena chebra, kur buvo didele chebra, gal kokia 50-80 zmoniu, o kartais dar ju draugai, ir kai keliaudavom, tai varydavo kazkas is tu arba kitu zmoniu (nuo 2 iki daug) ir kad daugiau maziau visalaik varydavo skirtingi, ir nebuvo tokio "jusu chebra" "musu chebra", tiksliau budavo, bet zymiai maziau. ir kad daugiau budavo social apsikeitmo, nauju zmoniu pamatymo, pamatymo kaip buna kitaip, ir kaip zmones isgyvena sunkiomis salygomis, kaip jie tuo met keiciasi, kas dirba, kas megsta pagulet ir palaukt kol viskas jau bus ir pan. Dabar pankrkoke tai yra visiskai chebros kurios biski kokie atstovai pabendrauja, bet pabalsomu visi sau ir atskirai.

kitas dalykas pankrkokas varydamas telega "kad butu zjbs" "kad butu laisve", "kad butu visiems gerai" issikelia labai nekonkretu tiksla ir biski iteisina tingejima, nes juk vartytis puse dienos lovoj yra labai gerai, o po to parinasi, kodel "nieko nevyksta".

kai tu issikeli tiksla varyt i gamta ir tusinti gal su kirviu puodu ir degtuku, bet be vandentiekio, elektros, duju, teliko, interneto, telefono ir kito sudo, tai zjbs jau kyla is to ir tikslas kyla jau is to, viskas vyksta konkreciau ir vyksta labiau, ir ismes visi suinteresuoti panasiu dalyku. Nors ir yra skirtingumo pas visus - vienas megsta sedeti prie lauzo, kitas pusti prie lauzo, kitas pamatyti graziu vietu, kas nors - kad butu kuo sunkiau. Galu gale dar zinai kad gali buti ir nezjbs - tau lis ant galvos, bet kaip faina isdziuti tada, tikrai labiau negu visalaik buti sausam (bent jau tuo momentu).

Pas mus pvz nera didelis tikslas kurti bendruomene. Nes bendruomenes kurimas tai nera tik susirinkimas zmoniu, kurie kazka moka, vieni dirba maziau ir kiti daugiau, bendruomenes kurimas tai ir santykiu bendruomenej kurimas ir bendravimo kurimas ir stengimasis elgtis taip, kad bendruomenej zmonems butu zjbs, ne tik lemputes isukimas, nasyfkes uzsisiuvimas ar bet kur reiskimas savo ideologiniu paziuru. Aisku galbut kai nera tikslas kurti bendruomene tai gal ir nereikia viso to geriau tegu vienas suka lempute, kitas graziai atrodo ir keicia vienus stereotipus apie isvaizda kitais, kitas garsiai rekia ideologinius sukius ir prisipisineja prie zmoniu, kuriu nepazysta, manydamas, kad jau pastebejo koki tai contraideologini stereotipa ir jau dabar neva turis teise pisti prota.

Vakar davem jauniems skvoteriams duris su staktom, kuriu jiems nechylai reikejo, tai nese tryse jas per miesta. dviese jas is vietos kambario vietos nunest nera jau toks malonus uzsiemimas, idomu kaip jiems sekesi.