Main

Supratau Archives

July 15, 2008

Pasitenkinimas!

Noriu parašyti daug, bet niekas tiek neskaitys (tokia pradžia tikrai nesiekiu susidomėjimo apie ką čia bus) tiek, kaip rodo praktika. Tai sau matyt.

Sekasi gerai. Klaustukas virš galvos, ar būti jaunam ar ne. Matyt būti. Čia apie persikraustymą. Bet reik daugiau sužinot.

Diena tokia kaip ir prapista, bet gerai. Daug mąsčiau. Tikrai savaitgalį gerai pailsėjau. Visiškas čilautas. Telefonas išsikrovė, tai iš pradžių buvo parkė dėl laiko supratimo, paskui buvo visiškai pochui ir tik kartais paklausdavau ko nors. Daug prisiminimų, pamąstymų. Paskui padėjimas tai į stalčių ir paslėpimas giliai. Ir kažkaip atsišviežinau iš vidaus. Tikrai, dabar galiu sakyti, kad viskas gerai. Kažkaip skamba tik gal emovai. Bet "still hater for life" :))

Vakare nešėm butelius į maksimą. Ir man patiko eit su bonkėm. Ir ne pirmą sykį. Prieš tai vėliku vežiau, o dar prieš tai su Alviu nešėm iki 'IKI" kur prie cirkvarpio. Cvirkparkio. Paskui eit namo bevalgant ledus. Kepėm picą. Gabija matyt ir vėl padarė didžiausią darbą, aš tik sūrį sutarkavau ir pomidorus supjausčiau. Vėl pica padalinta į dalis. Man be mėsos. Juokingai dalinasi. Juokingas mėsos nevalgymas.

Dabar keletą valandų gūglinu, vikipedinu ir panašiai. Kažko vikipedinau apie aliaską. Pagalvojau kad ten išvažiuot būt zeba, kai viskas pasibaigs. Gamta, daunai, meškos. Paskui nusivikipedinau iki havajų, kur gal šiaip nuvykčiau pažiūrėt, bet gal ne. Tada apie daug diskusijų sukėlusią, berods per kupoles pradėtą, Bekerio pasakojimą apie tai kaip jis sužinojo apie "didelį plastiko telkinį, sulig žemynu". Aš užskaičiau. Buvo daug skeptikų. Paskui prigūglino kažkas ir sako "nu yra ten ramiąjam vandenyne kažkokia chuinia plastiko, kur šikna visiška". O aš šiandien. Vikipedija rašo nedaug. Tada, matyt kažkokiam užsieniniame "delfyje po dešimt metų" (pagal tai "kokios naujos" žinios pateikiamos) atradau 1+1=2 straipsnį. Iš to sekė ta lygybė. Vienas ilgas. Ar kurie ankčiau čia atsirado... Na tiek to. Perskaitykit, kas netingit. Aš kadangi ryt neanksti keliuosi, tai galiu naktinėt. Šiaip man patiko. Vienas straipsnis toks "straight" kitas labiau analizuojantis. Tai sumaniau, kad varysiu kur arčiau tos plastiko jūros. Bet rimtai, kiek čia kainuotų? Parduočiau būgnus, kompą, iron maiden plokštelę, gal nors kiek nukeliaučiau. O ko? O pažiūrėt nuo ko mes dvesiam. Patys save užkasam savo pagamintam šūde. Jo, globalios problemos čiulpia, bet bent man, įdomu sužinot kas čia man čiulpia, ar tiksliau, kam aš čiulpiu. Plastikui! Visagalis. Nepapisi. Ta proga mikliai pakeičiau savo parašą forume. Pats sau parašiau žinutę nukeliavęs atgal laiku. Nieko asmeniško.

Tai va, pyzdą mum. Taipogi, valgant picą ir besiklausant muzikos (The Skatalites, Freedom Sounds albumas), išgirdau keistus garsus. Pritildžiau muziką, nustojau kramtyt. Iš už lango pradėjo klykt moteris. Ausutės pradėjo karpyt tik, WTF? Priėjau, pradėjau intensyviau klausyt. Pirma mintis - kieme žagina mergą. Bet girdėjosi tik moteriški "aaaaaaaa, uuuuuuuu, eeeeeeeee". Nu rimtai su kažkuo santykiauja. Susisukau parūkyt ir nustojo. Nuėjęs į virtuvę, papasakojau Alviui. Nepamenu ką sakė. Raminamųjų prieš valandą buvau įpisęs. Paskui, apie pusę dviejų vėl pradėjo. Vėl užsirūkiau ir juokiausi. Vadinasi nežagino. Kaimynai...

Ryt gaminsiu bulvių pirštelius su sūriu. Trečiadienį gal per radijų kalbėsim su Mic, o gal aš nekalbėsiu, o gal kas kitas kalbės. Nesupratau šiek tiek. Ketvirtadienį pasigrot reiks. Galbūt penktadienį K.A.N.G. koncertas @ 1120. Po jo, jei bus, vėl į Sodybą atsipist nuo visko. Savaitės planai...

(nesuprantu, kodėl entry date rašo 2008-07-15 01:35:16, kompas rodo 02:31. Na tiek to)

July 21, 2008

Mintys.

Gera gamtoj vasarą pabūti. Ypač gerai naktį sedėti vienam, kai kiti jau nuėję miegot. Prie laužo. Šiltai. Tada jau viskas nebesvarbu. Kažkur lekia traukinys. Aidai atidunda iš toli. Bruzda iš krūmų kažkokie garsai dar. Baisoka. Užlenki galvą ir žiūri į viršų išsižiojęs. Na, skamba gal nekaip, bet nežinau kaip išreikšt. Tada eiliuoji apie tai ką matai/girdi. Nebepamenu, bet gavosi pora ilgų eilučių. Čia tos dienos kai nėra muzikos. O šiaip 24/4. Savaitę prasmaukius, jos gale padirbėt labai gerai. Tada nors prapista ne visa savaitė. Skamba ne taip žiauriai. Ruff inna jungle. Prodigy užgrojo katik kompe. Pamenu, brolis kasetėse turėjo. Gaudavo dovanų per gimtadienius ir kartais nusispirkdavo. Persirašydavo dar. Oldskūl. O aš turėjau Žas'ų dachują kasečių. Nuo Ū-Žas iki Man Dar Geriau pirkau, paskui gavau porą to užstalės šūdo. Dar turėjau ZZ Top. Neklauskit, geriau. Turėjau Bix'ų. Tų, kur varė dar šyzą tokią gerą. Centriniam knigyne pirkau kažkada po pamokų, kokioj šeštoj klasėj. Univermage, kur varydavom pasivažinėt po eskalatorius, dar esu pirkės kažką. Bet buvo ten toks turgus po stogu. Buvom su Bekeriu ir Marčium kalvarkėse šeštadienį. Ėmiau "auksinės celkos" ir "mac baren" pigiau. Paėmėm daržovių ir pagrindinio reikalo - grūdų. Šiandien pradėjom daigint. Gal kas turit ar žinot iš kur gaut skardinę (ne iš špyžiaus (moksliškiau - ketaus)) šimto dvim litrų vonią/baleiką/puodą? Labai reik kuol greičiau, ir mums ir jums. Nepasigailėtumėt. Ryt ryte varom. Su baidarėm. Per ūlą. Manau, kad bus gerai. Puslitris "dainavos" verkia neatidaromas šaldytuve. Pastaruoju metu bandau visokius gėrimus. Na, stengiuosi kuo mažiau vartot, kasdien nelupt, kaip čia buvo šiek tiek. Nors toks ir lupimas. Na įvairiai iš tiesų buvo. Tai ryt "dainava". Vakar 2.3 L. bambalys tauro pilsnerio. Vartė chebra, kad to 0.3 visad pritrunka iki geros stadijos. Bet su ta sąlyga, kad po vakar liko 0.3, tai buvo nuspresta, jog tas 0.3, iš tiesų, yra tas pats neskanumas, kur gale būna bambalių, kai alus yra prasigazavęs nuo delsimo jį gurkšnoti. Sunkiai kažkaip čia. Na, o užpraeitą, buvo puikiai išbrandintas, pagamintas, pagal senovės receptus, lietuvos pasididžiavimas, "Šilelis". Tiesa, vienas nįveikiau, padėjo kolegos. Šlykštynė. Tai va nusprendžiau mažint. Bo ir pinigų daug atsieina ir panašiai. Tai planuoju "dainavos" bonkę iki ketvirtadienio čiulpt. Nežinau kaip gausis, ryt paaiškės, bet žinau, kad bus geriausias sprendimas. Alvis parsiuntė man Fruity Loops, tai dabar baigsiu tuoj rašyt, ir pabandysiu sukurt kokį bytą. O taip.

Spėkit, kas ir mus gelbės nuo tetorizmo dabar?
O kas labiausiai prasiskolinę? Ne.

O kokios geriausios išvados?
O kas vogčiom skaito delfį? :)

Na iki. Atlėkit ketvirtadienį į koncertą Infekcja + Per Kryžių Ir Kančią Tavo + kažkas dar. O bet kada nuo šeštadienio į stovyklą. Paveiksim ką nors, ar čilinsim. Sugalvosim ką veikt.

August 4, 2008

Miestas (Part 2).

Pastarosios dvi savaitės praėjo gerai. Daug įspūdžių, veiklų ir čilo. ČILO. Sveiki pankai - sveikas pankrokas (ve).

Užpiso miestas.

August 12, 2008

Kas rašė tam alaus bokalas...

O kas skaitė - bybio galas. LOL.

Čia šitą perskaitėm, kai plaukėm baidarėm per ūlą/merkį, puvočiuose (?).

Taigi, dar patapau "tiltiniu". Tik dar negaliu daryt to ko noriu, bo mano pirmtakai neišsimėžė šūdo.

Dirbu dar. Va nuo ketvirtadienio pas Bekerį sode tupėjau, sekmadienį tik į 1120 užokom, namo pernakvot, ir vakar vėl sode. Šįryt dar lentų į kūzavą pakrovėm. Paskui purvinas namo ėjau nuo cvirkparkio, kad suprasčiau, jog šuo prišiko kambary. Valio! Reik pradėt rakint duris kambario, nes pradeda užpist kvapų ir vaizdų terapija. Na vaizdai dar ne tiek. Ai, apie darbą čia, tai nuo ketvirtadienio iki šeštadienio (?) būsiu druskininkuose. Ten su apšvietėjais chaltūrkė. Tuo viskas pasakyta, m? :)

Šiaip va lyg tai nerašiau apie stovyklą. Na tai buvo achūjėnai. O jei plačiau.

Šeštadienį atvariau, nieko neveikimas, vakare šiek tiek judėjimo iš priekabos iškraut reikalus. Sekmadienį dienos nepamenu, bet kažkokie judesiai vyko, paskui vakare koncertas. ACHŪJĖNAS!!! Pisschrist yra super grupė. Na bent man tai labai patiko. Gavau įrašų, tai buvau toks stovyklos HQ muzikinis spameris. Pasijungiau bletlopą prie Alvio centriuko ir variau. Pirmadienio nelabai pamenu. Antraidnio irgi. Trečiadienį (ar antradienį?) buvo grupės SC koncertas. Labai netikėtas ir labai patiko. Pasigirsiu kad atlikau kartu "where is my mind?". Valio. Ketvirtadienio nelabai atgaminu. Tik vakare šokiai pokiai pagal šveicarus ir penktadienio rytas. Rytas kai atsikeli švaria galva, pradedi muistytis, nuo saves nusirenginėji kažką. Tas kažkas tai lietpaltis. Išlendi iš vištidės. Chebros akys į tave. Mic klausia "ar gyvas". WTF? Kas per šūdas? Pradeda tada pasakot visi apie ketvirtaidienį, o nieko nepameni. Pamatai vorčyfą ir Karolį. Pradedi tyrinėt save, bet tik ant galvos biškį šašas. Taipogi visas penktadienis ir šeštadienis toks "į kairę - į dešinę". O tada ant to viso šoko pradeda riedėti mašinos ir vaikščioti žmonės. Nauji. Tada įsijungia "panic mode". Renki savo išmėtytus daiktus, dedi juos saugiai kur nors. Lakstymai pirmyn atgal. Atgal į apačią. Į kairę, į viršų. Į apačią atgal... Vakare įsijungia "pochui mode" ir žiūri kaip Čiūbas bando nulaužt vigvamo kontrukciją bedainuodamas. Nepamatai spički nes guli bokštelyje su Rasa. Nepamatai boros nes eini miegot prie neries. PRIE NERIES. Blet, kryžių naujas albumas. Geras, tik skamba gal per švariai ar kažką. Daktaras Vaclovas Mėsa. Ai. Šeštadienį atsikeli, eini į viršun. Panic mode vėl šiek tiek įsijungia bet išlaikai daugiau pochui mode. Vaikštai pirmyn atgal, žiūri futbolą. Sėdi prie šlakbaumo. Gerai ten visai. Atneša pavalgyt, paroulint, išgert. Vakare groja grupės. Edelweiss Piraten buvo super. Vis tik lenkai turi grupių gerų. Po to Bu-By. Ir lietuviai turi gerų. Dar tamsoj per lietų statyt keturvietę sulūžusią palapinę nėra pats geriausias užsiėmimas. Miegot tokiam šūde irgi ne pyragai. Baloj kojos, kur prisilieti ten šlapia. If you know what I mean ROFLOLOMFGLMAO
ROFLOLOMFGLMAOROFLOLOMFGLMAOROFLOLOMFGLMAOROFLOLOMFGLMAOROFL
OLOMFGLMAOROFLOLOMFGLMAOROFLOLOMFGLMAO. Sekmadienį visi bėga ir šika po savim. Na, tik užskaitau grainderius ir dar chebros kažkiek. O kiti, kurie paliko butelius, skarbonkes, plastiką, popierius, bykus, panaudotus prezikus prie futbolo - EIKIT NACHUI. Dieną tvarkymąsis, vakare tekila pirtis ir kubilas. Čilas. Pirmadienį Vilnius. Daug žmonių, daug spalvų, daug betono. Mergelėse valgom arbūzą, sriubą, bulves, "sanarį". Viskas. Baigėsi. O gal dar ne? Bybis žino.

Chaltūr Class!

September 8, 2008

Sekmadieninis repas.

Vėl internetas namie. Daug rašiau į užrašafkę, tai tegu ten ir lieka tai. Šiaip gerklę skaudėt pradėjo, spėju, jog vakar peršalau. Prieš miegą šnapso kažkiek. Šiandien repeticija = prakaitas + žalios devynerios. Senai netaipinau. Vau jė. Pieštukas ir popierius dabar atrodo įtikinamesnė priemonė. Tai tiek. Viskas čiki. Darbas darbas darbas. x9e98. Fainiai.

Jūs man geriausi.

November 19, 2008

Ilgos dienos.

Regis viskas tik į gerą, ir reikalai juda teisinga, ar bent jau man - geriausia, linkme. Valtis plaukia palengva...

Ir padirbau porą dienų, teko keltis anskčiau, tad dienos nebuvo, praleistos bemiegant, begeriant kavą, berūkant, besėdint prie altoriaus. Ryt irgi toks on-the-move.

Jaučiuosi delfi kartais. Save priskirčiau "Dienos naujienos" skilties straipsniams ir komentatoriams. Žinau kada užsidaro mergelės (2008-11-29-?? paskutinė vakarienė). Žinau, kad ryt 1120 pankroko mirties metinės su atitinkamu paminėjimu (priimu ir sms). Galų gale - D-tek'as valdo, debilas.

Gal kas turit ar žinot kas parduoda Sony Ericsson T100? Pamenu, brolis buvo atidavęs, labai patiko. Galiu iškeist į Sony ericsson K608i. 3g, dvi kameros, led lemputė (geras reikalas, itin gerai apšviečia palėpę, kelią iki namų spynos), daug java programų. Galima derėtis.

Garden of illusions.

December 24, 2008

25!25!25!

Jau penktadienį daug ką supratau, o šeštadienį ir pamačiau.
Padričkom, prie dvylikos silkių stalo.
Vietoj stalo į maksimą.
Į sodą, pirtį blę.
ŠVENTĖS BLĘ.
KAS DIEN TAIP, O NE KAŽKIENO METŲ GALE.
EINA NACHUI!

O ar tau buvo, kad matei tai, ką nori pasakyti, bet negali pasakyti?
Už trisdešimt. Tik tiek. Ar buvo?

EUFORIJA!

March 21, 2009

Sveikas maistas - sveikas kūnas.

Ar matėt http://sveikasvaikas.lt ?
O kiek maisto nuodų turit savo šaldytuvuose ir spintelėse?
Skanaus!

March 27, 2009

Išvažiuoju

~200km į pietų - pietvakarių pusę nuo Vilniaus. Ten būsiu savaitę, jei neatsibos - pasiliksiu ilgesniam laikui. Du namai, malkom kūrenami pečiai, dujinė viryklė, daug kambarių + palėpės, aplinka kurią reiktų sutvarkyti. Na be abėjo malkos kurias reikia pakapoti, šiltnamis kurį reikia pasodinti. Miškas, ežeras, upelis, piliakalnis, karjeras su kregždžių urvais. Idėjos kurias galima realizuoti. Triukšmas, mokesčiai, karštas vanduo iš krano (iki kol įsirengsim boilerį), gmo ir e produktai, kurių ten nėra.

Jei kas norės aplankyti rašykit į numerį :)

Iki

April 10, 2009

Kaip kaimiečiai laikosi? (1)

* Pastatytas naujas lauko tualetas (keletas senų brūsų, keletas spintų/sekcijų iš tų laikų kai nebuvau)
* Nuleista beržų ir klevų sula (na man skanu, po klevų sulos gurkštelėjimo dar lieka klevo skonis saldus burnoj, mmm)
* Knygų skaitymas
* Du laiko vienetai (saulė matosi/saulės nesimato)
* Atsakymai į klausimus
* Garsai (!!!)
* Grįšiu

August 20, 2009

Apie dviračius

Važiavau namo iš susitikimo su draugais prie upės ir sumąsčiau keletą sakinių kuriuos norėčiau jums parašyti. Šie pirmi du sakiniai nebuvo sumąnymo dalis.

Save laikau/vadinu/skaitau dviratininku. Turiu dviratį, kuriuo važinėju. Kartais (=2) dalyvauju kritinėje masėje. Važinėju aš dažniausiai (~80%) keliu, kur važinėja ir transportas su varikliais. Iš tiesų nesijaučiu saugus kelyje, bet važiuodamas įsijaučiu į "naglų trijų juostelių už vairo, žinančių kaip vairuoti ir prie kurių neprisipisi" rolę. Čia kai mirksint žaliai įlekiu į sankryžą ar skersai kelią (kartais) pervažiuoju. Vairavimo "stilių" pakeičiu kai važiuoju ne vienas. Arba jei tai pasivažinėjimas "šiaip".
Laikausi minties, kad jei nedarai kokio įstatymo pažeidimo ant kelio reikia būt matomam. Turiu ant ratų atšvaitų, taipogi priekinę ir galine led lemputes. Apie priekinę nutylėsiu, nes iš jos naudos nedaug, ir mažai ją naudoju, net nebesivežioju.
Anądien (tądien prieš tryliką minučių, ketvirtadienį, šiandien/vakar) važiavau iki baltų dramblių. Kaip visada prieš "kelionę" uždedu (galinį, raudonąjį, led) šviestuvą. Jis turi tris rėžimus. Paspaudus įjungimo mygtuką pirmą kartą, penkios lemputės mirksi viena paskui kitą (kadangi teko pabūt renginio apšvietėju, tai žinau kad tai žargonu vadinama "čeisas" (=chase, ang.)) iš kairės į dešinę ir vice versa. Numygus mygelį antrą kartą, visos lemputės mirksi "šviečia-nešveičia-taip-ne-yra-nėra". Trečią kartą spustelėjus mechanizmą, ledai tiesiog šviečia raudonai po raudonu permatomu plastiku. Ketvirtas kartas išjungia. Taigi... Užsidėjau šį šviestuvą ir įjungiau čeisą. Visada jį įsijungiu, manau kad jis ryja mažiausiai baterijų. Myniau totorių gatve ir iškilo klausimas, kuris skambėtų taip: "kodėl daro (perku?) tokias fakin debiliškas lemputes su tokiais debiliškais rėžimais?". Tada klausimą pamiršau, nes privažiavau totorių/liejyklos gatvių sankryžą ir nepažiūrėjęs nei į kairę nei į dešinę pralėkiau tiesiai. Pamiršau klausimą nes svėriau stabdyt/nestabdyt, išlįs/neišlįs. Pagreitinau minimą. Neišlindo. Klausimo nebeprisiminiau.
Važiavau nuo kult flux'o krantine link žaliojo tilto ir iškilo klausimas "įsijungiau ar ne?". Spustelėjau mygtuką. Žinojau, kad dabar tikrai įjungiau, bet iškilo kitas klausimas "koks rėžimas?". Paskui prisiminiau totorių klausimą ir privažiavau nuomonę, kad: nesvarbu koks rėžimas, aš dabar važiuoju keliu link Mindaugo tilto, ir noriu būt matomas, ir toks esu. Ir gerai, kad yra debiliški rėžimai. Jei būt tik įjungta/išjungta ir jei važiuojant pamiršti įjungta ar ne, tai turi sustot ir pažiūrėt. Nes jei įjungta, tai išjungsi. O jei išjungta tai įjungsi. Tai kaip sužinot? (Be abėjo galima nuimt lemputę, ar pridėt delną ir žiūrėt ar jis šviečia, bet taip nebestebi kelio). Drrrrrr. O jei yra debiliški rėžimai ir jei naudoji dažniausiai pirmą (kaip aš), tai gali drąsiai spaust antrą kartą ir žinai, kad šviečia. Gali pamiršt ir dar kartą.

Tiek minčių. Beje dviratis byra (kairiojo pedalo guoliai kažkaip "jaučiasi", purvasaugiai sulankstyti ir aplūžę, sėdynės spyruoklė nutrūko, stabdžių sistemą reik keist). Mintys (vis dar) sukasi apie Vokišką/Olandišką miesto dviratuką. Bet čia veikiausiai planas iki pavasario.

About Supratau

This page contains an archive of all entries posted to Audro in the Supratau category. They are listed from oldest to newest.

Sapnai is the previous category.

Trūksta žodžių is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35