« Notaras. | Main | Šaping. »

Blet.

Užpisa visa šita biurokratinė sistema. Nachui. Atvarai į polikliniką susiparinęs, bo įtari jog lūžo šonkaulis/-iai. Registracijoj siuntinėja nuo vieno langelio iki kito. Aš vos nepasiunčiu nachui. Susilaikau. Tada skambina chirurgui. Nekelia. Sako "tai tu nueik pas jį į 129". Nueinu. Žmonių nėra. 11:30. Pasibeldžiu, paklausiu ar galima. Sako "talonėlį turi?" - "Ne" - "Tai eik iš čia" - "O tai nėra žmonių, dar pusvalandį dirbsit, tai negi sunku?" - "Eik tik iš čia". Nu zajabys. Pakelia nuotaiką tiesiog. Atgal į registraciją. "Pasiuntė mane nachui, ką daryt?" - "Che che che, galiu užrašyt 15:10 pas kitą" - "Nu ok". Namo, paėst, pašikt, pabrousint, atgal. Žmonių nėra. Priima. "O, tovarišč nedraustas. Tai nieko negaliu padėt" - "Nu man labai reikia, blogai čia man" - "Bėgi į 111 ir ten draudimą pratesi ir atbėgi pas mane". Bėgu, lekiu tekinas. Pasibeldžiu, užeinu "Blet, ką nematai, kad iki 14:30 dirbu?" - "Tai man gi greitai čia, kodą į kompą įvedat ir viskas, dvi minutės maksimum" - "NE-BE-DIR-BU". Blet, supistos trisdešimt minučių. Atgal į 139 "Nebedirba" - "Tai be draudimo nieko negaliu tau daryt" - "Nu nors pamaigyt ar ką" - "Ateik". Maigo maigo. "Chuinia čia, sumušimas, po poros savaičių praeis". Matyt praleido tą vietą, kur sakiau, kad žiauriai trakštelėjo kažkas ten. Zajabys...

Comments (10)

lainn:

O blet :(

Audrelis:

Lineli, neverk. Išgyvensim tai kartu :*

ravena:

Čia ne kiek biurokratija, o atmestinis požiūris į žmogų, kuriam skauda.. Juk ateis rytoj susitvarkęs biurokratinius reikalus, o rytoj jau buna šiek tiek per vėlu..

Audrelis:

Ravena, tai aš galvojau ten pradėt kaukt kaip bobutei nepatenintai, bet tai nieko tuo nepasiekčiau, ir šiaip, ne mano... stilius?

kad to išvengčiau sumokėjau 300 Lt už apžiūra, konsultaciją ir vaistukų lapukus. užtrukau valandą, bet pasijautau žmogumi. žmogumi, nusipirkusiu rūpestį.

d.:

Labai puikiai suprantu apie ką tu. Prieš metus apturėjau džiaugsmą susilaužyt koją. Nuėjęs poliklinikon į registratūrą (pasirodo, jos yra dvi), sužinojau, kad man niekuo padėt negali, ir pasiuntė dviem aukštais žemiau (kas yra labai zjb vaikštant su ramentais, lifto nėra). Iš ten kažką bandė aiškint neva visgi reikia toj aukštesnėj pasiimt lapą ar panašiai, galiausiai užrašė pas bybydėjusį chirurgą, kuriam neįdomu niekas, tame tarpe ir kaip mano koja laikosi, ir pas kurį reikėjo ropot du aukštus viršun laiptais. Visiem ten yra nusišikt, kaip tu jautiesi, svarbiausia kad turėtum taloną ar dar kokį šūdiną lapuką. Žinoma, jeigu būdavau užrašytas 8,30, geriausiu atveju 9,15 ateidavo eilė užeit, bet čia jau kita pasaka.

augustas:

tai reikia tiesiog vakaro sulaukus
vaziuoti i lazdynu ligonine ir ten privalo
padeti tau
nesvarbu turi tu draudimu ar visokiu sudu..
tai tiek

ravena:

Reziume: kai susimoki, tai ir apšokinėja, ir apžiūri, ir pasirūpina... Na liūdna aišku, tik iš savo patirties sakau, kad gali baigtis pakankamai liūdnai, jei to nepadarai ir bandai ginti savo teises.. bet kai jau gyvenam tokioj aplinkoj, tai tenka kartais susitaikyti su taisyklėmis - moki ir gauni, už savo teisę į sveikatos priežiūrą turi papildomai susimokėti. nice. Norėtųsi kažka keisti, bet ar galima supuvusį obuolį vėl priversti būti ne tokiu.. nebent užauginti kitą..

beje, jei iš tiesų lūžo šonkoliai, bet nesispjaudai kraujais (kas reikštų pradurtus plaučius), tai chirurgai niekuo ir nepadėtų. pasakytų jums reikia ramybės ir tiek. esu tai patyręs.

Jei jai apie sveikatos apsauga, tai ir apie vaikų gimdymą. Norint gauti kokybiškas daktaro konsultacijas ir priežiūra nėštumo metu bei gimdyti ne veterinarijos gydyklos sąlygomis (mano paskaičiavimais) galima imti kreditą vaiko gimdymui :))

About

This page contains a single entry from the blog posted on November 12, 2007 8:58 PM.

The previous post in this blog was Notaras..

The next post in this blog is Šaping..

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35