« taip būti negali,bet neesu tikras | Main | pabaigiau trupinius,naują pirkau kitam turguj. »

buvau.nesu.nesvarbu ar būsiu.

žmonės susikuria savo prizmę per kurią žiūri į kitus žmones,reiškinius.kame parkė?kad vieni pasilieka ties tuo pačiu kampu ir viską vertina pagal jį,kiti dalyvauja evoliucijoj.kai apsiriboji,tai **** volioji.ane?sakau,kad taip.tai gal tipo tavo parkės ir kyla iš to,kad nesugebi/bijai peržengt tą baisią ribą tarp žmonių ir ,,tavo žmonių''?gal jauties negerai,nes reikia išlįsti iš savo kategoriškumo vienutės?jei valgo mėsą,tai gali būt ir zjbs žmogus.jei perka naujus batus ne iš padivalkės,gali irgi būt zjbs.jei nusiperka lovą,o ne ją susikala pats/pati,tai irgi gali būti zjbs žmogus.gal užtenka tų true-netrue šūdų?.,,mes'' yra sąlyginis dalykas.jame vistiek yra daug vienetų ,,aš'' ir gal reikia tą ,,aš'' suprasti pirma,kad galėtum sakyti ,,mes''?nes tas ,,mes'' kažkaip skysta,jei visi jame esantys ,,aš'' nėr apsisprendę ar kažką.parintis,gi,dabar madinga.gal padarom masinį parinimosi susitikimą,kaip kad sektose visi kelia masines vestuves.nepanašu?bandymas pasiekti laisvę,išugdo anti-laisvę.tampi ,,parapijos'' nariu,tik maldos kiek naujoviškesnės.baimė čia irgi yra-baimė būti netrue,baimė nepritapti.taip atsiranda ir prievarta,tik dabar dar smagiau,nes prievartauji pats save,kad tik praeitum pro filtrą.

nusileido jau saulutė,vaikai bėkime link namo,
laukia mūsų vakarienė ir butelys balto.
kai vaikai subėgo vidun,butelio nebuvo-
šefas jau buvo netoli dugno,
vaikai susiparino ir žuvo.

ir kai sakai,kad daugiau niekada,tai darai tą visada.ir kai sakai,kad ne,tai būna taip.ir kai pieši tiesią liniją,ji kažko paima ir sukasi į šoną.gauni apskritimą.varai iš naujo.gauni apskritimą.varai iš naujo.nebaigi apskritimo.kažkas pabaigia už tave,o jei ir ne,tai koks skirtumas?

j.


Comments (11)

šita, ponas Liucifery, pritariu jūsų įrašui. Šiaip norėčiau biški pridėt apie tą laisvės siekimą per izoliavimąsi nuo kitų. Matomai, yra žmonių, manančių, jog laisvės jausmas yra įmanomas tik kitų "laisvų" žmonių apsuptyje. T.y. išvystę supratimą, jog visi, neatitinkantys ilgą "laisvo individo" kriterijų sąrašo, yra bydlo, žmonės renkasi ne tik draugus, bet ir visą kitą (pomėgius, vietas, kuriose lankosi, etc.) pagal dar visą seką kriterijų. Čia kažkada su draugu plepėjom apie "hipsters", tai išvystėm teorija, jog netinki hipsteriui į draugus, jei tavo politinių pažiūrų negalima nusakyti dvidešimties sąvokų junginiu. Dar yra tas įsišaknijęs stereotipas, jog laisvė nėra įmanoma visuomenės ribose. Būtina arba nuo jos (visuomenės) bėgti (Into The Wild), arba kurti savo autonomiją (Temporary Autonomous Zone), kurioje esi laisvesnis nei banko darbuotojai, staliai bei kiemsargiai.

lao zeb:

aš tai manau, kad laikinosios autonominės zonos, nors smagios ir _reikalingos_, reikalingiausios yra bosams, nes užtikrina, kad viskas liks po senovei. kai tik vyno butelis ištuštėja, visi grįžtam į darbą. tiek tos autonomijos.

babilone gyvenimas laisvas visada bus tik sąlyginai. labai sąlyginai.

nu o dabar galit vadint mane ciniku arba pisti protą, kad „suaugčiau“ ;)

lao zeb:

re: parintis madinga - visiškai nesutinku. pats žodis „parkė“ mūsų tarpe jau seniai tapo bereikšmiu. jis reiškia viską ir nieko tuo pat metu. lygiai kaip ir depresija. depresija vadinam tiek 3 dienas iš eilės trunkančią prastą nuotaiką, tiek gulėjimą vasaros 5. „parkė“, kai miršta artimas žmogus ir „parkė“, kai nežinai, kur prisukt lentyną. kai operuoji tokiais amebiškais terminais, labai lengva pasidaryt kokias tik nori išvadas.

j.:

bet,manau,puikiai supranti apie ką aš.aišku,kad tai plati sąvoka,bet aš apie tą bendrumą ir kalbu(gyvenimiškos parkės, kylančios iš sulindimo į perdaug kryptingą būvį).+kas tas ,,mūsų'' tarpas?:)bendrai žmonijos ar atskiros grupės?

pagalvojau dar, jog tam tikra izoliacija yra sąlygota ir komforto zonos. visada jautiesi labiau užtikrintas, žinodamas, jog žmonės, kurias įsileidai į ją, nedarys "kažko ne į temą". tai, aišku, iliuzija. susigalvoji sau "gero žmogaus" viziją, o po to ją taikai kitiems. čia geriau matosi gal archetipinės aukštuomenės vaizdavimuose kine. kad patektum į uždarą ratą, turi atitikti X savybių - būti teisingos kilmės, šnekėt gražia kalba, dėvėt brangius kostiumus ir rūkyt cigarus.
aš tai mažai skirtumo matau tarp amerikono, užsienyje valgančio tik MakDonalds'e (nesvarbu, Vietname ar Argentinoj) ir žmogaus, kuris varo kur su CouchSurfing'u, bet ieškodamas potencialių host'ų tikrina, kad atitiktų interesai ("O, aš esu aktyvistas, ir jis yra aktyvistas. Tai reiškia mums bus apie ką pasikalbėt").
Gal ir nusišneku, bet čia jau charakterio bruožas.

j.:

sutinku su olegu.prapisi labai daug įdomių dalykų ,,neišklysdamas'' iš idėjinio kelio.

lao zeb:

koks dar idėjinis kelias? man atrodo, kad puoli šiaudinę baidyklę. kas nors iš tavo pažįstamų žmonių iš tikrųjų puola tuos, kas perka batus ne iš „humanos“, ar čia tik hipotetinis durnelis, kurį smagu nugalėti mače į vienus vartus? :)

lao zeb:

ir šiaip, šituo dienoraščio įrašu kritikuoji tuos, kurie iš aukšto žiūri į žmones, neatitinkančius kokių nors jų standartų, bet, kaip matau, pats tampi tuo, ką kritikuoji, nes tavo galvoj „mes“ (supranti apie ką aš) jau kurį laiką esam kažkokie „idėjiniai“ dundukai, bijantys nukrypti nuo „idėjinio kelio“.

kaip kolega kažkur kažkada rašė: "we like to be conservative about any society which is not ours.“ žodį "society" pakeisk žodžiu "group" ir citata veikia.

šiek tiek atsitraukei nuo „mūsų“ veiklos ir staiga, iš individų su savom mintim, jausmais, norais ir parkėm, kurie mėgina veikti kai ką kartu, tapom tais stereotipiniais, užpisančiais pankais, apie kuriuos mėgsta rašyti zinai.

j.:

nu rašiau apie bandrą padėtį,o ne apie konkrečias vietas.ir niekas čia nieko nesiekia nugalėti,tiesiog zjbs yra,kai mokomasi vieniem iš kitų,o ne ieškant asmeniškumų.sutinku su tavim dėl patapimu tuo pačiu apie ką šneki,bet aš tai ir suvokiu.visa šitą savo rašliavą taip pat skiriu ir sau pačiam-supratau kažką apie save,todėl noriu pasidalinti tuo,galbūt kažkas galvoja panašiai,gal kažkam tai padės suprasti kažką.dėl idėjinių dundukų,tai neturiu ką tau atsakyti.nežinau kur tu visą tai ižvelgei,bet turėjau omeny perdaug kryptinį pasirinkimą gyventi.mane toks pasirinkimas atvedė prie emocinio šūdo.dabar bandau kitaip ir jaučiuosi geriau.tik tiek.tie pavyzdžiai apie humanas ir tt,tai tik pavyzdžiai taip pat apie kitų darymą to,ko pats nedarai ir tt.ir šiaip,jei kažkas daro kitaip,tai nebūtinai blogai,tiesiog kitaip.taip ir parašiau,parašiau kaip man atrodo tas kitaip.tau atrodo kitaip ir darai,nes tau tai atrodo teisinga:)jau jaučiu,kad tai tampa matavimosi varžybom ir iš mano ir iš tavo pusės,ko aš nenorėčiau daryti,tai susitikę kada pašnekėsim.

lao zeb:

jo, gal man paranoja (paskalų pasaulyje tai ne itin retas reiškinys). o gal tai pastebėjau iš tų kelių tavo apsilankymų. kaip bebūtų, pakalbėsim kada gal gyvai.

peace

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on November 6, 2010 11:34 AM.

The previous post in this blog was taip būti negali,bet neesu tikras.

The next post in this blog is pabaigiau trupinius,naują pirkau kitam turguj..

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35