« kur buvęs,kur nebuvęs atėjo | Main | pabandyk pasivaikčiot po rajoną. »

šiandien niaukstosi.

bendruomenė ar individualumas?nežinau.negaliu daryti kažko,kuo netikiu.supratau,kad labiau mėgstu būti praeinančiu pro šalį ir kartais padedančiu,nei įsitraukiančiu ir atiduodančiu visą save.iš šuns keičiuosi į katiną.

j.

Comments (2)

manau, kad žodį „bendruomenė“ reikėtų vartoti daugiskaita, nes bet koks ką nors bendro tarpusavyje turinčių žmonių susibūrimas, nepriklausomai nuo to susibūrimo vietos ir trukmės, tam tikra prasme yra bendruomenė („komuna“ iš esmės reiškia tą patį). ir tos bendruomenės egzistuoja tol, kol yra kuo nors naudingos jų nariams.

šūdai prasideda tada, kai bendruomenė paverčiama institucija, nes tokiu atveju vietoj organiškų saitų atsiranda visokios debiliškos „garbės“, „ištikimybės“ ir „pareigos“ kategorijos, reiškiančios, kad bendruomenė virto ta pačia žmogiškųjų santykių ir kasdienių potyrių dykuma, nuo kurios buvo bandyta pabėgti.

manrods, prasmingas gyvenimas kartu gali būti tik tada, kai tarpusavio santykiai yra neapibrėžti, neįrėminti jokių iš anksto numatytų taisyklių ir gali laisvai vystytis bet kuria kryptimi.

jei gyveni komunoje-bendruomenėje-su draugais, tai nereiškia, kad esi visiems laikams pririštas prie konkrečių žmonių ir konkretaus geografinio taško - tai reiškia, kad tave su tais žmonėmis kažkas sieja, kad tu _nori_ su jais būti. bet tuo pat metu tu gali ir keliauti, ir veikti įvairius dalykus su kitais žmonėmis (t.y. dalyvauti kitose laikinose ar pastovesnėse bendruomenėse), ir t.t. turbūt migločiausias momentas yra suvokimas, kada iškilo konfliktas, o kada jau reikėtų išsiskirti, nes visas reikalas išsibezdėjo. aišku, būna ir taip, kad chebra lieka kartu iki galo, tai čia turbūt fainiausias variantas.

kaip esam kažkada kalbėję, tas aštrus „individualumo“ ir „bendruomenės“ atskyrimas egzistuoja tik mūsų galvose, nes bendruomenė individualumą ne riboja, o ugdo. čia, aišku, nekalbu apie tokias "bendruomenes" kaip mokykla, darbovietė, miestas ir pan., kurios ugdo nebent mizantropiją :)

nu o jei turi omeny, kad mėgsti pabūti vienas, tai irgi nematau jokių prieštaravimų. visiems laiks nuo laiko reikia pabūti vieniems. kaip rašė bukowskis: "beware those who seek constant crowds, because they are nothing on their own".

nu ir primaliau :) jei kas neaišku - klausk. arba vėl kada gyvai aptarsim.

peace

julius:

rašiau ilgą atsakymą,bet dingo elektra,tai pašnekėsim kada,tingiu bandyt atkartot.

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 27, 2010 11:49 AM.

The previous post in this blog was kur buvęs,kur nebuvęs atėjo.

The next post in this blog is pabandyk pasivaikčiot po rajoną..

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35