« orange sneakers | Main | ketvirtadienis: lūžio diena »

sp!rk cyberįgr!sėl!u!

Galbūt, kai kurie jūsų kamputeriai savo noru ar pagal nurodymus iki šiol turi "bėgioti" ant melkosoft vindous. Be to dar nevisi suprato kad open source for open-minded, свободу попугаям ir kosmosas palydovams. Мано атвейис тьфу..fonetic cyrillic..nešiojamas vaio pcg-grt100 - faina mašinėlė bet garso, dvd-burnerio tvarkyklių ir dar kelių primočkų kolkas nerasta kitose operacinėse...na nesvarbu turiu sertifikuotą amerikonską xp ir kenčiu:)
Tai va (kartais pastebiu, kad turiu problemų su minčių dėstymų: pradedu kokonais baigiu raktų taisyklomis, nors turėjau drugeliais ar šilku)
Tai yra ten visokie fight-spam ir destroy-spyware aktyvistai, tokiais tampa dauguma, jei pašto adresui jau keli metai ir be to naudoji "oe" ir "ie"...
Kol kas iš išbandytų nemokamų programų desktopui veiksmingiausios pasirodė šitos dvi: SPYBOT Search&Destroy ir MailWasher (prisipažinsiu vogtą Pro:)
Neabejoju,kad yra kažkas geresnio. Rašykit

Comments

dėl spyboto sutinku, neblogai gaudo
o dėl atetities linux ta ne, tiksliau žiūrint ką dirbi, je programini ką tais (apie ką aš nenusimanau) tai gal ir taip , bet tarkim man tenka su autocad'u dirbt, tai kazkaip beveik nieko nėra padoraus šiai sričiai, aš jau nekalbu api tokias programas kaip lira, staad etc, tokių išvis neteko girdet ant linux, taigi čia manau kiekvienam savo, ir nieko nepakeisi, bent kol kas

kas dėl spamo gaudymo, tai man labai gerai thunderbird meileris (www.mozilla.org)

Spamui gaudyti man labiausiai patiko POPFile ( http://popfile.sourceforge.net ), labai gerai savo darbą atlieka. Gal būtų kas patogiau, kas su OE integruotųsi, bet kadangi aš ne OE naudoju o Evolution, tai popfile labai gerai. Arba laikas pakeisti pašto programą į Thunderbird, tai ji pati puikiai kovoja su spamu.

thunderbird kovoja kazkaip neblogai. bet va po 11Y4 anonso bandau MailWasherį, nes thunderis net ir gavęs spamą švilpauja ir rodo neva yra naujas laiškas atėjęs clickini kad paskaityt, o ten nieko naujo tik ties junk ar trash folderiais skaičiukas padidėjęs... nervozina taip biški... kitavertus gal aš nesuradau (nemokėjau ieškoti pvz.) thunderio nustatymuose kokio paukštukaso: do not notify me if junk mail arrived or smthg ']

dėl SpyBot'o irgi skųstis negaliu, kai tik parsitempi kokį cracką būtinai leidi, Spybotą sutvarko... ']

open source for up-to-date : gal nemoku konfiguruotis bet po 3 savaičių po debian ant 5 ar 6 metus neapgradinto kompo norisi begt į microsoft glėbį.... nes stabdo.

kiek suprantu, POPFile ir Thunderbird ,
kaip ir integruojamos i oe Spamnet (www.cloudmark.com)principas: jau gautus laiskus sutikrinti su spamo duomenbaze t.y. vistiek spama gauni. mailwasheris persiuncia laisko headerio ir pirmu 10-20 eiluciu kopija is serverio, tada sutikrina su spamcopu,filetrust ir kt. blacklistais, virusu duomenbazem,pakui surusiuoja priesus-draugus.Priesus galima trinti ir bouncinti(tipo, tavo meilas nebeegzistuoja) tiesiai is pasto serverio, o "draugus" siusti i mailboxa tik po sito judesio.