November 2, 2005

kaip visada

kodel kaip visada buna karsta veidui ir nesinori nieko sakyt.
kodel kiekvienas istartas zodis tai figura/zenklas ir tiek.
kodel taip daro ir visi kiti.

as vel jauciuosi isgyvenas ta pati per ta pati. "Anarchistu Partija", "Mes", "Jie".
"Evoliucija, o ne Revoliucija"
ir kodel as tyliu?
ar as matau prasme sneket?
kodel as nepasitikiu siuo protingu barzdocium, kalbanciu apie tai, kad valdzia neturetu buti priesas?
ar as galiu jam papriestaraut kazkuo daugiau nei sypsniu veide ir neviltim viduj?

filmo galas, i kuri tesuspejau, man patiko, diskusija kaip ideja - taip, kaip realizacija - ne.
be, be, be. atsirado supistas kritikas. suprantu. bet
man neidomu
nes tai jau tiek kartu
sneketa, sneketa, sneketa.
kartais net ir daryta..
man nuobodu

o labiausiai man patiko arbata, pyrageliai, Ievos kompakto ipakavimas [aciu. nezinau kodel nieko daugiau nepasakiau. dar pasakysiu], Valdo dovana, Micaus mimika, mano kelniu apacia, i kuria ziurejau visa diskusija - ja neseniai atnaujinau dirbtiniu krauju.

diskusija prasidejo nuo to, kad reikia alternatyvios medijos. po to nukrypo i "uz/pries", i samoninguma, i "reikia", i "kodel?", ir i asmeninius experience'us pagaliau. kita vertus, juk jie ir yra svarbiausi? as nzn. galu gale, diskusija vel grizo prie alternatyvios medijos [ir netgi - propagandos - ko as tiesa sakant nesitikejau], bet nieko ir nebuvo sugalvota.

"jega, kad zmones snekasi" - sake Tomas po diskusijos, veliau sake - "o kokios revoliucijos nori tu? anarchijos?"

dar man patiko Viliaus rankinis radijas su GatvesLyga - grojo tai rusu, tai us hip-hop'a.

ka daryti? ne siam pasauliui. ne. man. ka man daryti kitam kartui? nes as galiu vel ateit paziuret gero filmo ir ismest zodi kaip zenkla [pagaliau supratau kodel manes nekabino Evelinos darytos diskusijos] ar pasiruost pasakyt dalyku, nes taip idomiau, bet tada a.) kiti diskusijos dalyviai yra nepasiruose ir mes turime nelygias salygas, b.) tai vis tiek issigimsta dazniausiai i [beveik] tuscia retorika [kai jie jau pasiruose], aisku bent tiek gerai, kad 'beveik'.
taigi smagu yra suzinot siek tiek to, ko nezinojai. o veikt? veikla? "teorija be praktikos - meslas?"
irgi tiesa. negali laukt kol visko pramoksi, nes niekad visko nepramoksi. reikia veikti dabar.

c.) ateiti kita karta su konkreciu reikalu ir paklaust zmoniu ar noretu jie prie jo prisidet.
nevadint to revoliucija, siek tiek apkarpyt rev-romantika ir uzleisti vietos ev-romantikai.. [fu, as to nenoriu, blet, kas yra ta ev-romantika? jos nera. kaip mergina su tokiom akim gali kalbet tokius dalykus?]

dar man aptinka Envy. dar uzsimerkt, kai groja Envy. jie irgi kaip retorika. tik cia viskas aisku. net nereikia mokintis japonu kalbos ju tekstams. supranti per garsa.

o kokiu garsu reikia mums? kad kunas pajudetu?
daug flyeriu? pasizodziavimu? akciju?
keista, bet graffiti ir tai atrodo man kur kas tikresni. tai - antspaudas ant sienos, ant valdzios veido. tai uzbaigtas veiksmas, o po to jau seka interpretacija ir diskusijos po filmu. o galbut viso labo atsakomybes baime. nes as esu pralaimejes sia diskurso kova nuo pat pradziu. o kai as ja laimesiu, kai mano oponentai pagaliau nustips, kas man liks? tik nauji oponentai, laukiantys mano nustipimo.
butent todel graffiti man atrodo daug svarbiau.

diena pries tai Tomas man sake 'Denisai, tu neplanuoji kokios revoliucijos? nes atrodai, kad galetum. as prisideciau, jeigu ka'
tai taip puiku. taip nuostabu. kaip diena praleista lovoje su ja. kaip luko laiskai. ne SUPISTI ZENKLAI. kaip siluma. kuri yra visur. aiskinant pasaulio sandara tusciais alaus buteliais salant pirstams ir verkiant i prisiminimu pagalve.

as nenoriu klausytis vel to paties dar tukstanti kartu. as nenoriu nuolat pralaiminet diskurso batalijose. pirmas taip uzpiso, o antras taip skaudu. poxui, kad viska supranti. kad tai tik tas pats [jau mano gyvenimui] klasikinis Zinios vs. Zinojimas, vis tiek tau nubraukia nuotaika ir lieka tik kurti padrikas eiles ir slepti jas i stalo stalciu

neseniai sugalvojau, kad tik keleto zmoniu deka pats dar esu zmogus. kai as galvoju apie us, as galvoju apie Nindze [ir kodel jis dare Kontra, ir kodel jis daro Visaip], kai galvoju apie kauna, galvoj lukas, alexas ir t.t. tiek daug neissakytu zodziu as turiu jiems. visiems tokiems zmonems siame pasaulyje. nzn kaip man tvardytis. kaip isreiksti tai. kuria forma? laiko nera be galo.

diskusijos metu galima buti ne savim ir sneket incognito, bet ziurint i veida, arba is karto atsiskleisti ir netgi persiskleisti. tada net ivardijimas 'anarchistas' suveikia kaip autoriteto palaikymas [paluzimas]. Diskursas man asocijuojas su plesriu Zverim, kuriam poxui ka est, tik kad est.
Emo? "sirdi po sirdies as jam metu, o jis vis nepaspringsta, zaraza.", kaip pasakytu Grinas.

ta pacia diena kaip ir man, jam suejo 30. idomu, jis jauciasi turis pakankamai Ziniu, kad skelbtu Zinojima? ar jis seniai suabejojo sia schema ir todel gyvena taip, kaip gyvena? ar as busiu toks, kaip jis? ar man jau pradet gert? iki uzsimirsimo? iki pasidavimo..

tiek jau prirasiau. ne kiekvienas pamates perskaitys iki galo. tik patys patys.. taip keista. as nieko neisprendziau. tik issiverkiau cia zodziais.

kiekvienas sakinys pasakytas per diskusija savo laukiamumu kirto man i vidurius ir sunkino akis. norejos uzsimerkti ir negirdet saves dalyvaujant ir sakant tai, ka as turiu sakyt.

namai. televizorius. futbolas. paulius su seima priesais ji. vel pati retorika. iki pat lovos krasto, per ant grindu ismetytus zinus, ant stalo gulincius meiles laiskus ir liudnai ziurincius plastelino vilkus. sianakt tiktai antram aukste. bandyt izvelgti dangu per daug vargo maciusias lubas.

Posted by xdirtx at November 2, 2005 10:15 PM
Comments

kartajs patys paprashciausi dalykai nupaisho shypsni ant weido. tai net ne wisada pastebima, bet bent dalinai padeda.)

Posted by: meta at November 2, 2005 11:51 PM

ne, nebūna jokių dalinai ar nedalinai. yra iki galo arba pražūtis. tūkstantis egzistencinių(-kultūrinių?) opijatų yra tik plekštelėjimas per veidą. nihilizmas nakčiai.

Posted by: frau at November 3, 2005 12:04 AM

revoliucijos nebus. ir nereikia. telieka zaidimai. arba evoliucija.

Posted by: spamyourhead at November 3, 2005 12:16 AM

chui znajet, ar viskas vien tik taip blogai.
ta prasme, gal 'mes' vistiek zinom, kaip 'reikia', bet kazkaip pradedu mastyt, kad internetas, knygos ar zinai su visu savo zinojimu ir tiesa neatstoja gyvu zmoniu, kokie jie bebutu. nes internetas - tokia vieta, kuri puiki skleisti informacija ar organizuoti, bet realus veiksmas vyksta realioj erdvej. cia kaip mokslininku konferencijos, kurios is esmes yra gertynes ir tusas, bet kazkas lieka galvoj. taip tikriau.
+ patiko virti kazkokiam kitam kontekste, ne tik tame teisingame 'musu'.
+ dar yra tas momentas, kad nuo kalbu iki veiksmu pereinama sunkiai ir palengva. savaime zjb nepasidaro.
[...turbut cia taip issipleciau, nes vakar tylejau del to paties, del ko ir tu. bet patiko julka, uzsidegus tais maiseliais troleibusuose ir buy nothing day. ta prasme, buna pavyksta :)]

Posted by: opit at November 3, 2005 9:52 AM

beje, xdx, manau, kad mūsų pokalbiai pakeitė revoliucijos konceptą, taigi, nebejausiu kaltės vartodama šį žodį.

Posted by: frau at November 3, 2005 10:04 AM

a, kas dar:
- kt lietuva. davaj ka nors kita? nes jis jau tapes "inteligentu" arkliuku ir pasipriesinimo simboliu ir jau nuvalkiotas iki begalybes. man daug geriau but 'uz' sita 'musu' kina, kuris realiai privercia nors karta per savaite islist ir pagalvot.
- gerai buvo patirtis tu, kurie nuveike kazka aktualaus lokaliai ir nesimbolisko. kad ir ta moteriske is pilaites. ta prasme, px, jei su kazkuo ideologiskai nepakeliui ir neiseina susitarti del visu teoriniu revoliucijos klausimu, bet bet kokia patirtis of getting things done, imho, vertinga.
- tai cia mazi savo kiemo reikaliukai. o niekas nepaklause ir neatsake apie tuos 'bendrus', 'visu' reikalus, kurie stumiami tyliai - es konstitucija, biometriniai pasai, softo patentai, nato konferencijos etc - ir tampa 'niekieno'. visai kaip kolukiuose. px, bus linksmesne diena, as paklausiu :)

Posted by: opit at November 3, 2005 10:10 AM

grazu...noriu tokios knygos. Tikrai lb lb grazu :)

Posted by: be_uniformos at April 3, 2006 1:41 PM