September 07, 2005

negyvo miesto bendrabuty

Druskininkai. Druskininku Teatro Festivalis. organizacija sudina. bet jau ne pirmakart, tad siaip dirbam savo darba ir nesiparinam. darbas kazkada baigiasi ir purvinas bei pavarges islendi i lauka.
ramus 'keturiasdesimt ir daugiau' miestelis. kurortas, kvepiantis sovietmecio nostalgija. valgyklos maisto kvapas. tingus praeiviai. tingus sunys. nevalgantys siulomos duonos. sviesaus, ramaus, sauleto didelio psichiatrines ligonines kiemelio jausmas. tik vienas greitukas kinas virejas, gaminantis ryzius su vistiena, kiausiniene, darzovem, razinom ir dar begale visko savo didziulej keptuvej, kurioj galetu laisvai apkepti ir mane. su ryziais, zinoma.
nakti bendrabutyje negaliu uzmigti, nes... tylu. tylu, kaip grabe. langas pradarytas, paciam miesto centre, o tylu taip, kad zvimbia ausyse. player'io nera, stalo laikrodzio irgi, tad pradedu susigalvot visokiu nesamoniu:
smagu butu, jei zmonem vietoj treciosios akies (kurios egzistavima 'tas, kam reikia' jau irode) ant kaktos isdygtu antra burna, kuri butu super jautri ir zmones pries valgydami isidetu pirmaji kasni i ja ir suzinotu viska apie valgoma maista. suzinotu ar ilgai kankinosi kiaule, pries nudvesdama skerdykloj, ar daug prakaito asaru isliejo pakistanieciu vaikai dirbdami plantacijose, ar daug svetimu genu imaise i tai mokslininkai savo laboratorijose. idomu, ar zmonems butu idomu?
pozityvumas. positive message vs. negative message. kls. kuris padaro daugiau? ats. tas kuris padaro daugiau tuo momentu, ta akimirka. lengva.
laikas. as cia. nakti vienas. negyvo miesto bendrabutyje. kam? kad nusipirkciau ta printeri? kam? kad padaryciau tu lipduku? kam? kad atsipirkciau pries revoliucija? kad butu negeda bailiai ziureti sau i akis? sunku.
as kaip jureivis? futbolininkas, mokytojas, ce gevara. vaikyste ir visa kita. vel laikas.
intelekto testas - 81. kai maziausia - 70, o vidutinis 120-135. jo, visai kaip Forrest Gump'as.
kas bus? kai Putina, Bush'a, Lukoshenko kazkas pakeis? ar kazkas pasikeis?
politinis bezdejimas. lengvas paraudonavimas. ir ant smugio 12ai Marlen Dietrich sukurtas paaiskinimas, kad padariau tai specialiai, kad tureciau preteksta paaiskinti savo bezdejima savo veganizmu, savo veganizma mesos pramones ypatumais, mesos pramones ypatumus pasaulio santvarkos problemomis, pasaulio santvarkos problemas visatos netobulumu.. kai kurios raukesi, kitos 'nekreipe demesio', kelios klausesi. tai ir yra politinis bezdejimas. tiksliau vienas jo budu.
vel prisiminiau, kad vaikystej zvirbliai buvo mazi balandziai, ir pagalvojau kodel. tada isjungiau sviesa ir save.

Posted by xdirtx at September 7, 2005 02:00 AM
Comments
Post a comment









Remember personal info?