August 11, 2005

abolishing borders from below #19

pagaliau!
pagaliau ABB kolektyvas atsigavo, pasipilde naujais nariais, naujom jegoms, idejom ir aistra ir po puses metu pertraukos isleido 19a kas antra menesi leidziamo anarchistinio kurjero is Rytu Europos numeri.

Abolishing Borders from Below:spalvotas virselis:juodai/baltas spausdintas turinys:42psl.:#19 (2005 birzelis):1~2euro(nemokamas infosopams/bibliotekoms/kulturos centrams):1500~1750 egz.:anglu kalba:DIY:Berlinas

viduje:

What Has To Die Dies! - kurjero leideju trumpas susiklosciusios situacijos apibudinimas, problemu isvardijimas, ju sprendimo budas, gera ir bloga patirtis. idomus ir vertas paskaityti tekstelis visiems zinu darytojams ir ne tik.

Anarcho Bookfair - raportas apie anarcho knygu muge slovenijoje.

Unnoticed News - idomios naujienos, kuriu netransliuoja mass-medijos.
man buvo vienas idomiausiu skaityti dalyku - yra ir niuriu faktu apie EU sienu politikos sugrieztinima lenkijoje, apie lenkijos policijos vykdomas represijas pries kitamanius ir irgi ne linksmu, taciau tikrai nenuobodziu dalyku pvz., apie lenku medicinos seseles, kurios protestuodamos pries tris menesius nemokama atlyginima (kurio nemokejo ligonine, nes pagal nauja istatyma, priimta vyriausybes ir proteguojama Tarptautinio Valiutos Fondo, imones gali atsiimti kitu imonius skola is visu imones pinigu (taip pat ir atlyginimu), tad kita imone, kuriai buvo skolinga ligonine, taip ir padare, darbuotojai liko be atlyginimu, bet padaryti nieko kaip ir negali, nes toks istatymas), apie Maskvos anarchistus, kurie kartu su 'pot-smokers' demonstravo ir pries G8, ir uz zoles legalizavima :), apie naciu surengta 'studentu parada' Brno (antras pagal didi cekijoje miestas) ir valdzios lojaluma jo atzvilgiu, apie MayDay europoje ir rusijoje (idomiai pavare slovenai, kurie uzuot 'kaip visada' vare salies sostineje, nuvaziavo i maza miesteli ir surenge visa MayDay demonstracija ten).

Interviu su nepkriklausomo radijaus is Pristinos (kosovo) kurejais, kurie pasakoja apie savo daromus dalykus, problemas, idejas, svajones, realybes, mintis.

Road of Peace - pasakojimas apie tu paciu zmoniu organizuota Taikos Traukini is Pristinos i Skopje. i traukini buvo sukviesti ivairiu tautybiu zmones, kurie diskutavo, grojo ir klausesi muzikos, gere vyna, ir vaziuodami, sustodavo kiekvienoje pakeles stoteleje, kviesdami zmones prisijungti prie ju ir linksmintis ir gyventi kartu, nepriklausomai nuo to ar esi serbas, ar kroatas, ar albanas. visa tai papildo pasakotojo istoriniai ir socialiniai ekskursai i siuolaikinia 'post/pre-war' to krasto visuomene, apie karo zaizdas zmoniu kunuose ir sielose. buvo surengti keli tokie traukiniai, nepaisant to, kad kai kuriose stotelese nacionalistai-militaristai bande sustabdyti traukini, begiojo su ginklais ir kiekvieni ju zadejo susidoroti su savo 'neistikimaisiais' (albanais, serbais, etc.)

dar daugiau Unnoticed News - liudnos apie bulgarijos dabrininku padeti, apie keliu bulgarijos darbininku savizudybe protestuojant pries esama situacija, apie rumunijoje uzdrausta geju parada ir 'ismintingus' naciu banerius 'no to homosexuality - yes to normality'.

Popular Lessons of Destabilisation From Kyrgystan - didelis straipsnis apie neseniai vykusius dalykus kirgizijoje. valdzios nuvertimas, prievarta, tikslai, priemones, 'kaip tai buvo?', 'kas tai buvo?', 'ka tai reiskia?'.

Interviu su anarchistu grupe 'Bezvlastije' is bulgarijos - trumpai ir savotiskai.

Maskvoje ivykusio anarcho-sindikalistu surengto forumo apie darbininku padeti ir teises rusijoje.

Raportas apie anarcho-feministini festivali Skopje - elektro/punk, 80' new wave, raganos skraidancios virs miestelio.

Toliau didelis raportas apie anarchistu ir darbininkijos ir visuomenini pasipriesinimo judejimo istorija vengrijoje. aprasyti visi didesni nuosmukiai ir is/sukilimai. bet tai nera tiesiog sausas tekstas - yra ir pvz. 80-uju metu darbininku tarpe populiariu juokeliu: 'it is 40kg and eats grass. what is it? - it is us next year.' arba 'the skeletons meet in 1980. one asks another-did you die before or after raising of prices? - me? I am still alive!'. toks geras istorijos vadovelio skyrius, jei istorija rasytu kiek kitokia xebra. 'they raised the prices of bread, meet and milk. what will be raised next time? barricades!'

Meeting of All-Polish Trade Union 'Workers Initiative'
lenkijos anarcho-sindikalistai nusprende apjungti savo jegas bei susikooperuoti su vokietijos, ispanijos, svedijos ir kitu saliu bendraminciais svarstant lenku legaliu ir nelegaliu darbininku padeti, kova uz savo teises, 'darbininkai ir media', 'kaip efektyviai priesintis darbininku-moteru isnauduojimui' ir t.t. trumpas ir koncentruotas raportas.

Antifascist News
si karta naujienos tik liudnos: naciai uzpuole traukini su muzikantais Maskvos regione ir rimtai suzalojo kelis zmones (buvo surengtas paramos koncertas, paskelbtas Maskvos antifa atsisaukimas, pradeta antifa info kompanija, o pries savaite buvo analogiskai atsakyta i uzpuolima - nukentejo zinomos Maskvos naciu grupes Kolovrat nariai ir ju nazi draugai), naciai susideje su mentais ir KGB uzpuole koncerta Minske, suzalojo du jaunuolius (issamesnis ivykio aprasymas parodo, kad tai buvo neprotingas/desperatiskas susilpnejusiu Minsko naciu ispuolis).
kitam numery sioje skiltyje pasirodys informacijos ir is lietuvos: raportai is Klaipedos ir Vilniaus apie 'tusus' su 'arijieciais', taip pat apie birzeli sekmingai ivykdyta lenkijos FABRYKA skvoto ir kitu antifa akcija, nukreipta pries naciu kluba ir jame vykusi ju pobuvi.

Anarchist Black Cross
politiniu kaliniu kontaktai ir ju bylu trumpi aprasymai. lenku antifasistai, rusijos autonomai, turkijos pacifistai - visi jie ten, kol mes esam cia. padet jiems galima visaip - nuo daiktu/pinigu siuntimo ii paprasto atviruko parasymo.
cia pat smagus pranesimas pavadinimu 'Good Luck Patryk!' - 'Patryk C., anarchist from Stalowa Wola in Poland, who has been recently sentenced to 3 years of prison didn't report himself to the prison and therefore is currently on the run from authorities. Good luck Patryk!'

Nauja skvoteriu rubrika 'Squatters Dialogue'
aprasomos dvi skirtingos patirtys - pozityviojji pirmojo skvotavimo bandymo Budapeste ir negatyvioji skvoto Zagrebe supuvimo is vidaus patirtis. ir vienu, ir kitu atveju yra ko pasimokyt.

Ivykiu anonsai ir trumpos apzvalgos:
nauju anarchistiniu strukturu kurimas kosove, Ekotopija moldovoje, radikali ekologine protesto stovykla Otradnyj miestelyje (rusija), Terror 13 info-shopas Skopje (makedonija).

The Pop Pops off with a Pop
isterijos po popieziaus mirties lenkijoje aprasymas - idomus ir juokingas (ypac apie popieziaus vardu pavadintu gatviu garbininma ir dvieju vos ne arsiausiu futbolo komandu xuliganu 'paliaubas' vienerioms rungtynems (o po to ir vel;)

Washaw Equality Parade Banned also this year!
straipsnis apie tai, kaip Varsuvos savivaldybe is visu jegu stengesi sutrukdyti parado surengimui, bet kai baigesi visos priemones, meisto meras tiesiog pasake 'i am for tolerance, but against gay propagating. here everything stays as of old - I say 'no'.

Monetarization of Free Social BEnefits in Russia
didesnis straipsnis apie socialines paramos monetarizacija rusijoje, apie opozicijos protesta ir anarchistu sasajas su jais. labiau statisniu mazu raportu rinkinys, nei straipsnis.

Columns - idomus ir aktualus apie mistine EU konstitucija ir tai, kaip valdzia priverte pasakyt jai 'taip' (vienur 'meduolio', kitur 'pagalio' metodais). kitas apie '100 dienu po oranzines revoliucijos' ukrainoje - noutaikos, ivykiai, pamastymai. sekantis column'as 'Get Your Asses to the East' - kaip ir pasiulymas, ber labiau pykcio isliejimas, kad 'ten' - gerai, o 'cia' - blogai (kas is tikruju gal ir netiesa). toliau du stulpeliai is rumunijos - pirmas apie neo-liberalu valdzios atrama i mafija ir senojo autoritarinio diktatoriaus Ceausescu sistema ir jos funkcionierius, o antras apie anarchistu aktyvuma rumunijoje (No Border stovyklos, Anti McD, LadyFest, AntiFascistAction, FoodNotBombs, Initiativa Autonoma Craiova, DIY/(A) zines), ir paskutinis stulpelis apie cekijoje neseniai isleista vietinio intelektualo knyga, kurioje 'anarchistai=teroristai' su visom is cia isplaukianciom prielaidom.

paskutine zino medziaga - Communities in Struggle - Rytu Europos anarchistiniu grupiu, info-shop'u, skvotu, kulturos centru, klubu, etc. kontaktai per 3 puslapius.

All in All,
zinas man patiko. ideja (bendras leidinys apie rytu europos aktyvizma) - super. kai kuri medziaga labai idomi skaityti (pvz., apie Taikos Traukini arba apie vengrijos/kirgizijos kaip istorine medziaga, ir zinoma Unnoticed News), kita - ne tokia idomi (statistiniai raportai apie rusijoje vykstancius opozicijos protestus pries monetarizacija arba vieno ir to paties ivykio dvigubas aprasymas). dazniausiai del to, kad 'blogos anglu kalbos' politika (grindziama didesniu suprasianciu zmoniu skaiciumi) + trumpas raportas = sioks toks atmestinumas. kilo minciu, kad bent jau man labiau patiktu, jei zinas arba pasistumetu lyg geresnes kalbos-'vaizdingesnio' turinio (labiau i 'normalaus' zino puse), arba labiau i Newsletterio puse (tada galetu leist nors ir kas menesi) - dabar jis toks per viduri, ir kartais tai iseina i pliusa (vaizdingas raportas arba nuoseklus 'neissipisnejantis' straipsnis), taciau kartais i minusa (mineta virsuj).
bet kuriuo atveju, tai unikalus projektas ir labai smagu, kad redakcija rado ir motyvacijos, ir jegu, ir (nuolatine probelma) pinigu atnaujinti kurjero leidima!
kitas numeris (jubiliejinis - 20!:) jau ne uz kalnu - rugpjucio/rugsejo sankirta, tad plunksnas i rankas ir rasom raideles, kuriam po to jame ir paskaitysime! ;)
(arba kitame, 21ame, nes pasiziurejau deadline'a - tai jau kelios savaites kaip po ;))

Abolishing Borders From Below - Anarchist Courier from Eastern Europe

text/contact ---> abolishingbb(a)riseup.net
pictures only ---> abolishingbbphotos(a)hotmail.com
distribution ---> wielkowitsch(a)hotmail.com
subscription ---> abolishingbb_subs(a)riseup.net
POST --->
AbolishingBB
c/o Schwarze Risse
Kastanienallee 85
10435 Berlin
Germany

Posted by xdirtx at August 11, 2005 04:00 PM
Comments

a my uzhe 20 nomer privezli ))

Posted by: karina at August 12, 2005 05:23 PM

be, be, be ! ;)

Posted by: xdirtx at August 12, 2005 07:09 PM
Post a comment









Remember personal info?