May 10, 2005

battle royal + audition [watch]

[cia apie du filmus biski, bet gali but kad kazka parasysiu, kad po to neidomu bus ziuret, tai kad patys spreskit ar skaityt]
vakar ziurejome Battle Royal - kazkada pazistami jauni narkomanai sake, kad labai syzovas filmas ir ijunge man kadra, kur galva metama pro langa i kambari su granata burnoj, tai kokius metus nekilo noro ziureti ji. o vat vakar pasiziurejau ir nesigaliu.
nes filmas greitas, su visiskai sick shit ideja [kurios iki galo kaip ir budinga sick shit'ui neina suvokt] - grupe moksleiviu nuvezama i negyvenama sala ir tipo zudykit viens kita kol liks tik vienas, kitaip visi zus sprogus ant kaklu jiems uzdetiems sprogmenim/sekimo priemonem. is viso yra 40 moksleiviu + du kazkokie prie ju prisijunge vyresni jaunuoliai = 42. kiekvienas gauna ginklu, etc. ir zudo vieni kitus - kaip ir nieko ypatingo ir netgi yra kvailu 'pasakysiu-viska-kas-labai-svarbu-pries-mirstant-tau-ant-ranku' momentu - kokie trys, bet siaip suzavejo kazkaip.
manau del to kad toks kvapelis Prisukamojo Apelsino eina is jo - sick shit + ultraviolence + klasikine muzika [kartais ta pati] - ja siame filme transliuoja per visa sala vykstant 'zaidimui'. dar gal tai, kad pradzioj parodoma pabaiga, o is tikruju pabaiga kitokia, nu ir siaip truputelis absurdo idetas [nusautas maziausiai 5iom kulkom mokytojas kiek pagulejes atsistoja, atsiseda i kresla, paskambina namo, pasako, kad negris siandien, numeta rageli, supisa ji is pistoleto ir tada mirsta]. o taip pat ir truputis filosofiniu uzuominu. + siaip japonu visas prieskonis pavercia filma visai ziuromu. 2000 metai - keista, as galvojau, kad kokiais 15-20 senesnis. 7.5 is 10.

paziurejes prisiminiau kita filma, sukurta korejeciu/japonu. sitas labiau i mistini trileri, bet irgi sick shit, irgi ultra violence. toks pirmas per kokius 5 metus filmukas, kur priverte pabijot ir pasidiorgint. irgi 7.5 is 10.

Posted by xdirtx at May 10, 2005 11:26 AM
Comments

"IZO" by Takeshi Miike. poprobujte,no ne berite v golovu, eto prosto jestokij steb nad vsem vostochnym kino s lujami krovi ir t.t.

Posted by: lza at May 10, 2005 10:55 PM
Post a comment









Remember personal info?