June 30, 2003

Jau ir aš matau RSS/XML

Vedamas smalsumo nutariau ir aš išbandyti kas gi tas RSS feed'as yra. Taigi savo konsolejė ivedžiau:

sudo apt-cache search rss

Tarp keleta rezultatu radau tai ko ieškojau:

straw - A GNOME RSS (weblog) aggregator

Nieko nelaukiam ir instaluojam...

sudo apt-get install straw

Ten labai daug ką siunčia ir instaliuoja ir už poros minučiu jau pasileidžiu Straw. Na nieko iš pirmo žvilgsnio patiko, ir susidariau nuomonę kas tas RSS yra :)
Mygtukus maigė: vooz2 kažkurtai 01:46 PM laiku | Papezėta 0 kartų

PHP vs. Perl

taigi atėjo vasara ( na jau ji kokį menėsi skaitos kaip vasara, bet sunkiai tai galečiau pavadinti vasara). nutariau, kad reikėtų išmokti kažko naudinga, t.y. - programuoti. tik tiksliai nežinau pats ko noriu - ar mokintis PHP ar Perl. labai įdomi diskusija php.lt forume. labai įtikinama buvo moxliuko kalba. o dar kaip tyčia guli ant stalo kelios knygos, iš kurių dvi skirtos php ir perl. tai net nežinau kuria ir pradėt skaityt. o gal iš vis ruby mokintis, sako ne taip sunku.... tos dvi knygos tai: Jason McIntosh & Erik T.Ray "Perl & XML" (čia aišku ne pati geriausi knyga pradėti mokintis Perl) Vladimir Vodolazky "PHP 4" (kiek varčiau tai tokia tikrai gera naujokui, gan išsami ir stora) aišku knygos tai neproblema gaut, tuo labiau internete gi pilna informacijos.
Mygtukus maigė: vooz2 kažkurtai 11:13 AM laiku | Papezėta 4 kartų

June 29, 2003

Tiesiog įdomu

taigi... šiandien jau turiu savo kampą kur galiu sakyti savo žodį, bet įdomu, ar jį kas nors girdes? ar skaitys? bet manau ne tai svarbiausia. svarbiausia - kad turiu vietą kur galiu sakyti tai ką noriu, tai ką galvoju. ir visai man nesvarbu ar kas nors ji skaitys ar ne :)

PS: kaip susideti linkus? :)

Mygtukus maigė: vooz2 kažkurtai 10:22 PM laiku | Papezėta 3 kartų

Sveiki ;-)

Sveiki, stai dar vieno kompiuterasto weblogas atsirado virtualioje padangeje. Tikekimems turesiu ka parasyt cia :) daugiau apie mane: cia

Mygtukus maigė: vooz2 kažkurtai 06:53 PM laiku | Papezėta 0 kartų