" /> vosvos weblog: June 2005 Archives

« May 2005 | Main | August 2005 »

June 21, 2005

diagnozė - dizorientacija

Kadangi MINI EKO rezultatai parodė, kad turiu problemu su orientaciniu sportu, tai šiandien nutariau tai labiau ištirti ir sudalyvavau masinėse orientavimosi varžybose "OS Antradieniai". Nustebino tai, kad jose tikrai masiškai daug dalyviu. Kažkaip net keista, kad pastaraisiais metais turistiniuose renginiuose dalyviu skaičius žiauriai mažėja, o čia jų tikrai netrūksta. Pasirinkau prabėgti 15KP trasą. Rezultate du punktus aptikau neteisinga tvarka, o paskutinį išviso pamiršau susiieškoti. Be to trasoje užgaišau vos ne dvi valandas, kai realiai ją turbūt ir per pusvalandį galima prabėgti. Diagnozė pasitvirtino - "dizorientacija" (sunkumo stadijos nustatymas reikalauja detalesnio tyrimo). Nuo šiol pradedu šios ligos gydimą. Antradieniais, o gal ir Ketvirtadieniais eisiu orientuotis. Be to manau tai visai neblogas būdas paįvairinti mano bėgimo treniruotes skirtas Vilniaus maratono pasiruošimui.

June 16, 2005

labai gudrios nuorodos

Negaliu suprasti tų, kurie matyt labai gudrūs ir daro tokias nuorodas į nuotraukas:

javascript:NewWindow('images/egipto-indenai.jpg','ZoomIn','520','395','no');

Ar čia pas mane vieną (toks nesveikas) įprotis nuotraukų galerijose clikinti middle-button'ą ir tada jau tab'uose peržiūrėti atskiras nuotraukas?

June 13, 2005

mini eko 2005

Savaitgalį komandoje su gedu dalyvavome maratone mini eko 2005. Startas buvo šeštadienį ~18 val. Pirmas etapas buvo baidarių ~20km. Vandens telkiniu paplaukus porą šimtų metrų reikėjo išlipti ir pagal ten pateiktą azimutą susirasti pirmus KP (abiems komandos nariams skirtingas azimutas). Tada grįžome į baidarę ir truputi paplaukę turėjome persinešti baidarę į metro pločio vandens kanalą. Kanalo ilgis buvo ~2km. Didžiąją kanalo dalį bėgome krantais, o baidarę vilkome virve. Toliau plaukimas Merkiu iki stovyklavietės. Mums tai užtruko nepilnas 4 val. Čia pajutome, kad reikia dažniau užsiimti irklavimu nes jautėsi nesusiirklavimas ir šiaip menka laivo kontrolė. (pastaruoju metu irkluodavau nedažniau nei 2 kart į metus:() Kadangi laikas tarp etapų nėra stabdomas, tai truputi užvalgę ir persirengę
išvažiavome į dviračių etapą. Pakeliui link antro dviračių KP, gedas įnėrė į balą ir turejo krapštytis purvą iš akių, ausų ir kitų vietų. Vėliau prašokome reikiamą posūkį ir taip nuvažiavome nemažą papildomą gabalą, be to man dar prakiuro kamera, kurią pakeitėme "nepraduriama kamera" (bent jau man taip sakė pardavėjęs). Iš pirmojo dviračių etapo grįžome po pirmos (nakties). Mums gavosi ~40km. Į pėsčiųjų etapą startavome prieš dvi ir grįžome ~7 val. (pagal planą ~30km). Pėsčiųjų etapo pabaigoje reikėjo persikelti per upę virvėmis ir buomu. Tada dar gedas mane "sužeistą" nešė ~30 metrų:) Neužilgo išvažiavome į antrą dviračių etapą. Po kurio laiko pastebėjome, kad nepasiėmėme remontinės. Ir čia padarėme didžiausią klaidą, kad patingėjome grįžti į stovyklą jos pasiimti (kas mums vėliau brangiai kainavo). Pakeliui link KP buvusio ant Juozapinės kalno, man prakiuro "neprakiuranti" padadanga ir be remontinės mums teko dasistumti dviračius iki Juozapinės ir ten baigti mūsų dalyvavimą (pritrūko 1KP ~20km). Keisčiausia, kad mus tuo metu lenkiantys dviratininkai taip pat neturėjo kamerų/klijavimo įrangos (iš kur toks pasitikėjimas technika?:). Ačiū bandžiusiems badėti!

išvados:
1. reikia dažniau irkluoti.
2. prakiūrus kamerai reikia įsitikinti, kad padangoje neliko kaltininko ir nepasitikėti "nepradūriamomis" kameromis.
3. nereikia dėti vilties, kad remontinės "gal neprireiks".
4. reikia dažniau begioti orientacinį. (ypač blogai sekėsi orientacinis ant dviračių, gal pasidaryti padėklą žemėlapiui?)
5. norint kovoti dėl prizinių vietų, pėsčiųjų etape reikia bėgti.
6. ir kaip sakė V.I.L "treniruotis, treniruotis ir dar kartą treniruotis"

rezultatai

nuotraukos:
baidares.jpg
mūsų numeris 14

valtis_vosvos.jpg

valtis_g12.jpg
gedas

dvir1.jpg
prieš pirmą dviračių etapą

remontas.jpg
prakiurau

perpylimas.jpg
po pėsčiųjų etapo / prieš antra dviračių etapą

povisko.jpg
po visko