" /> vosvos weblog: August 2004 Archives

« July 2004 | Main | September 2004 »

August 30, 2004

gmail pašto dežutės jums

Turiu keturis pakvietimus 1GB gmail'o pašto dežutėms. Atiduosiu juos pirmiems keturiems komentare palikusiems savo email'ą.

August 28, 2004

apie italus

Perskaičiau čia seną anekdotą. Tai ir pats vieną dar senesnį prisiminiau:

Keturi vyrukai sedi kameroje. Trys lietuviai ir vienas ekstremalių sportų megėjas...

August 27, 2004

maratonas ?

stop_thumb.jpg
Idėją dalyvauti maratone pasigavau iš Matthew Langham, o dabar jis praneša, kad savo dalyvavimą atideda, apeliuodamas į tai, kad nesugėbėjo treniruočių prailginti virš 20km. Aš savo ruožtu treniruočiu nesugebėjau prailginti daugiau nei 30min:) Šiandien per TV dar mačiau, kaip rusas užėmęs antrają vietą 50km sportiniame ėjime, kelis kartus finišuodamas vos nenualpo. Po finišo jį iškart išvežė į reanimaciją. (bijau, kad manes niekas neatrenimuotu:) Taigi prie savo dalyvavimo kolkas dedu klaustuką. Dar šiandien buvau nubėgęs(troleibusu) į zaksą, pasižiūrėti grupiokės tuoktuvių, linkiu jums sekmės šeimyniniame maratone:)

August 17, 2004

registrų centras

Reikėjo man gauti keleto pažymų iš registrų centro. Tai prieš savaitę ten (Bokšto g. 10, Vilnius) nuėjau. Eilės kaip visada nežmoniškos, kvepuoti nėra kuo ir šiaip viskas labai liūdnai... kol informacijos stende neužtikau pranešimo, kad pažymas galima užsisakyti ir Internetu. Nieko nelaukęs begau iš ten link Interneto. To pranešimo apačioje prašoma apie tai pranešti ir draugams. Tai va dabar jums ir pranešu. Iš karto nesakiau, nes netikėjau, kad jie moka Internetu naudotis. O vakar gavau pranešimą e-mailų, kad prašymai įvykdyti. Taigi šiandien ėjau atsiimti. Gaila, kad atsiimti internetu negalima:( Teko ten vistiek kokį pusvalandį eilėse sugaišti, pradžioje man davė ne mano pažymą, paskui kainą neteisingą atspausdino... Bet kiek supratau man dar čia viskas buvo labai gerai. Kitiems mačiau bylų išvis nerado... be to girdėjau, kad ten viena moteriškė jau eilėse belaukdama numirė. Taigi saugokite savo sveikatą, nepamirškite naudotis jų Interneto paslaugomis.

August 16, 2004

Vilniaus maratonas

maratonas_thumb.gif
Kartais paskaitau kaip Matthew Langham (aka Silent-Penguin) sekasi ruoštis Berlyno maratonui. Dabar sužinojau, kad toks maratonas rengiamas ir Vilniuje (rugsėjo 11). Taigi manau būtų šaunu atplėšti užpakalį nuo kėdės, akis nuo monitoriaus ir sudalyvauti šitame renginyje (registracija vyks iki rugsėjo 1 d). Galimos dvi trasos: maratonas Vilniaus taurei laimėti - 42,195 km (atstumas , kaip ir Berlyno maratone) ir bėgimas MAXIMA taurei laimėti - 4,2 km. Kurį pasirinkti? hmm, bijau, kad 42km galiu ir neatlaikyti:) Na bet dar yra beveik mėnuo ir galima pabandyti pasitreniruoti (pradžiai mesti besaikį alaus vartojimą:). Taigi kviečiu visus blogosferos atstovus prisijungti prie šio renginuko. Ką manote?:)

ps. patiko trasos žemėlapis (gražiai nupieštas:)

August 10, 2004

roko naktys 04

rn04_thumb.jpg
Atvažiuojame vėlyvą penktadienio vakarą. Siautėjame per CZTERYSZMERY (lenkija), grojamus senesnius (Bon Scott) AC/DC gabalus. Ryte pamatome savo kaimynus ir vietą, kur atsidūrėme. Važiuojame į raketinę bazę. Valomės kojas. Skaitome mokomąją medžiagą. Bandome užvesti dyzelinį variklį. Kur raketos? Orientuojamės pagal rodykles. Nenaudodami diržų apžiūrime 27 metrų gylio, raketos šachtą. Ieškome išėjimo. Grįžtame į roko naktis. Klausomės QUEEN projekto. Visi Bixinasi. Nesiklausome AC/DC projekto. Visai nesiklausome švedų "rokerių". Jėgų judėti nėra. Kitas rytas. Ilsimės skruzdėlyne, plaukiame į Smiltinę. Kopos ir alus. Kitą rytą važiuojame link namų. Perplaukiu Jūrą (upė). Žurnalo pabaiga.

August 6, 2004

kartografija

foolsmap_thumb.gif
Dvi nuorodos į nelabai tikslius bet įdomius žemėlapius:

1. Kvailių pasaulio žemėlapis

2. Senovinių žemėlapių kolekcija

August 5, 2004

kūryba

kuriama_thumb.gif
Kūryba - tai kaladėlių stumdymo procesas. Kaladėlėmis gali būti spalvos, žodžiai, natos ar vorai. Per daug didelė pasirinkimo laisvė žmogui trukdo užsiimti kūryba. Taigi prieš pradedant kažką kurti reikia atsirinkti krūvelę kaladėlių. Pabandykime parašyti trumpą eilėraštį. Pasirenkame pirmą pasitaikiusią knygą ir iš jos išsirenkame 12 atsitiktinių žodžių. Mano atveju, tai Edvardas Žižys "Dviračiu aplink pasaulį": (pasirinkame po žodį iš atsitiktinai atversto puslapio)

Nuožmus, devynerių, nerizikuoja, rodydama, gyvenimas, bakelio, neleižia, vėjas, ir, nebėra, jau, tačiau.

Taigi kaladėles jau turime. Belieka jas truputi pastumdyti, o kai kurias truputi apgramdyti:

jau nebėra devinerių
ir vėjas jau nerizikuoja
tačiau gyvenimas nuožmus
neleidžia rodyti bakelio

Bet kokioje kūryboje labai svarbu jausti saiką. Žinau nemažai personų, kurios tiek užsistumdė kaladėlėmis, kad dabar net vaikai mokyklose yra verčiami nagrinėti, ką ir kur jos ten stumdėsi ir kokiais kiekiais.

Susimastyti apie kūrybą mane privertė šis lietuvių interneto sprendimų kompanijos puslapis. Manau sukaupus didelį potencialą jiems nebus sunku sukurti įstabių atsiliepimų apie save pačius.