« midi rock opera | Main | Page 23, Line 5 »

Mozilla Firefox add-on

clear_location_bar.jpg Konqueror naršyklė turi tokį mygtuką "clear location bar" ir prie jo labai lengva priprasti (kas man ir nutiko). Nemačiau, kad kitos naršyklės jį iškart turėtų, o gaila... Tačiau visoms Mozilloms yra add-onas, kuris suteikią šią būtinybę maloniam naršymui:) Dabar man jo dar trūksta google:)

Comments

O kam to reikia? Gi ir 'ie', ir 'firefox' naršyklėse pakanka paspausti pele ant tos eilutės, ir adresas pažymimas. O kai jis yra pažymėtas, tai pradėjus ką nors rašyti išnyksta.

Na po Windows didelės prasmės gal ir nėra. (Windows licencijos kaina 400-600Lt). Po X-Windows tavo aukščiau parašyta schema neveikia, bet yra galimybė pažymėtą tekstą paste'inti vidurinio pelės klavišo pagalba (kas yra labai patogu). Tokiu atveju kai turime pvz tokį url: 'ftp://example.org/' jo atidarymui naršyklėje reikės keturių veiksmų: 1. pele pažymime url. 2. spaudžiame "clear current location". 3. virš "location bar" spaudžiame vidurinį pelės klavišą. 4. Enter. (3 iš jų pele, 1 klaviatūra). Po Windows: 1. pele pažymime url. 2. Ctrl-C 3. "double click" virš "location bar". 4. Ctrl-V 5. Enter. (2 pele, 3 klaviatūra). Ar yra patogesnis būdas?:)

Pagalvojau, kad yra dar viena paprasta seka šiam veiksmui atlikti: 1. "clear current location". 2. "select url" + "drag&drop it to location bar". 3. Enter. Tačiau kažkodėl nemėgstu(ar nesu įpratęs) daryti drag&drop su tekstu.

Kaip šią užduotį atliekate jūs?:)

opera:
ctrl+n
ctrl+d
that's all folks :)

Ctrl-n spėju net ir Operoje atidaro naują langą. negalima!:) Konqueror leidžia išvis tik pažymėti url'ą ir klikinti vidurini pelės klavišą. viskas. Bet jei url kopijuojamas iš textinio failo vistiek jį kažkaip reikės patalpinti į "location barą". Na žodžiu naršyklėse turi būti komanda "goto selected" ar "goto copied". Gal ir yra?


ps. mano naršyklis geresnė už tavo naršyklis

Atsiimu savo žodžius:) Operoje Crtl-D tai ir reiškia. Pažiūrėjau, kad Firefox'ui tam yra extension'as Paste an Go:
http://tecwizards.de/mozilla/
Skelbiu laikinas paliaubas naršyklių kare.

ps. "clear location bar" vistiek yra labai gerai:)

Digger yra patogesnis extension'as, jis pilnai išnaudoja Go mygtuką tam ir kitiem tikslam. http://texturizer.net/firefox/extensions/#digger

Išvalyti location bar galima kaip ir bet kuriam kitam teksto lauke -- double click, right click, delete.

Tačiau patogiausia yra dviejų klavišų kombinacijos -- X'uose pažymi URL, ir Mozilloje paspaudi vidurinį pelės mygtuką. Panašiai su klaviatūra -- Ctrl+c nukopijuoji URL, Ctrl+Shift+v Mozilloje užkrauna tą URL. Tam reikia Paste and Go extension'o.

opera!

ctrl-n naujas tabas.
kas gi atidarinėja puslapius tam pačiam tabe?

o jei mėgstat pelę,
tai selectinat url tekste ir context menu "Go to URL", xuops atidaro naują tabą su tuom linku. ir nebaisūs visokie tinginiai, kurie komentaruose tingi padaryti klikinamus linkus :)